Όνειρα και Επαναστάσεις
Ειρήνη Τριανταφύλλου
http://sfyraki.blogspot.com/2008/10/blog-post_17.html

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Μεταναστευτικό, αριθμός 4 - Ο εχθρός βρέθηκε: ο μετανάστης!



(αναδημοσίευση από το MediaOasis)

Ποιος παίρνει την μπουκιά από το στόμα του φτωχού Έλληνα; Ποιος είναι η αιτία που κόβονται μισθοί, συντάξεις, εισοδήματα; Όχι βέβαια η τρόικα και τα μνημόνια, αλλά ο παράνομος μετανάστης. Αυτό τουλάχιστον συνάγεται από τις πρόσφατες δηλώσεις του Μ. Χρυσοχοΐδη, του υπουργού που δεν πρόλαβε να διαβάσει το μνημόνιο και ο οποίος, αναφερόμενος στο παραεμπόριο, είπε: «Πρέπει να προστατεύσουμε και τους καταστήματαρχες οι οποίοι δοκιμάζονται από την κρίση. Πρέπει να διαφυλάξουμε τα δημόσια έσοδα, τους φόρους που καταβάλλουν οι επίσημοι και νόμιμοι έμποροι, για να μην κόβουμε περαιτέρω συντάξεις, μισθούς και εισοδήματα…»

Μέχρι χθες μας έλεγαν ότι οι προνομιούχοι εργαζόμενοι, αυτοί που λάβαιναν 12ο και 13ο μισθό, άρπαζαν την μπουκιά από το στόμα των ανέργων που δεν παίρνουν κανέναν μισθό. Λίγο πιο πριν μας έλεγαν ότι για το δημοσιονομικό μας χάλι φταίει ο υδραυλικός που δεν κόβει απόδειξη. Τώρα ακούμε ότι ο νιγηριανός πωλητής σιντί ή ο Ασιάτης που πουλάει κινέζικες τσάντες είναι υπεύθυνος για τα λουκέτα στα εμπορικά καταστήματα, αλλά και για το άγριο ψαλίδισμα μισθών και συντάξεων. Γιατί δεν μας το έλεγαν νωρίτερα, αλλά το ανακάλυψαν στις παραμονές των εκλογών;

Μόνο το μίσος και το φόβο θα θρέψουν τα νέα προεκλογικά αντιμεταναστευτικά μέτρα της κυβέρνησης. Με 30.000 κρατούμενους, που θα ζουν σε συνθήκες χειρότερες από ό,τι οι κατάδικοι των φυλακών –αφού δεν προβλέπεται ούτε καν επισκεπτήριο ενώ η διάρκεια του εγκλεισμού τους είναι άγνωστη!- κανένα πρόβλημα δεν λύνεται, μόνο ένα κλίμα καθιερώνεται. Ένα κλίμα σύγκρουσης ανάμεσα στις «εγωιστικές» τοπικές κοινωνίες, όπως κάποιοι τις χαρακτηρίζουν, και το αλαζονικό «κράτος των Αθηνών».

Τα «τεράστια θέματα της κοινωνικής ειρήνης και της δημόσιας υγείας», θυμήθηκε ο Μ. Χρυσοχοΐδης. Αλήθεια, τόσα χρόνια ποιοι κρατικοί φορείς ενδιαφέρθηκαν, έστω και ελάχιστα, για την υγεία των μεταναστών, για να αφοπλίσουν την «υγειονομική βόμβα»; Ποια κλιμάκια γιατρών βρέθηκαν στους τόπους συγκέντρωσης μεταναστών για να τους προσφέρουν μια στοιχειώδη ιατρική περίθαλψη (εξέταση, εμβόλια, φάρμακα); Mόνο οι Γιατροί του Κόσμου, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και ίσως κάποιες άλλες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις;

Το κράτος και τα μνημονικά κόμματα, καθώς και οι ιδεολογικοί μηχανισμοί τους, βρήκαν εχθρό. Η καραμέλα περί ανεύθυνης Αριστεράς δεν έπιασε κι έτσι τώρα δοκιμάζουν ό,τι εδώ και χρόνια εφαρμόζουν η Χρυσή Αυγή και το ΛΑΟΣ. Μόνο που δεν ζούμε στη Γερμανία του ’30 και ο λαός δεν φαίνεται τόσο πρόθυμος να τσιμπήσει το δόλωμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι για μένα.
Με απασχολεί περισσότερο τι σκέφτονται για μένα.

Παρακαλώ να υπογράφετε τα σχόλιά σας..