Όνειρα και Επαναστάσεις
Ειρήνη Τριανταφύλλου
http://sfyraki.blogspot.com/2008/10/blog-post_17.html

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2009

Έζησαν μαζί και πέθαναν μαζί(αναδημοσίευση από skai.gr)

Ο διάσημος βρετανός μαέστρος σερ 'Εντουαρντ Ντάουνς και η γυναίκα του Τζόαν, πρώην μπαλαρίνα και χορογράφος, τερμάτισαν τη ζωή τους στην κλινική υποβοηθούμενης αυτοκτονίας Dignitas στην Ελβετία.

"Ύστερα από 54 ευτυχισμένα χρόνια μαζί, αποφάσισαν να τερματίσουν τη ζωή τους παρά να συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

"Πέθαναν ειρηνικά και υπό συνθήκες που οι ίδιοι διάλεξαν, με τη βοήθεια της ελβετικής οργάνωσης Dignitas στη Ζυρίχη", αναφέρουν τα παιδιά τους διευκρινίζοντας ότι το ζευγάρι πέθανε την Παρασκευή.

"Ο πατέρας μας, 85 ετών, σχεδόν τυφλός και όλο και περισσότερο κουφός, είχε μια μακρά, πλούσια και διακεκριμένη καριέρα ως διευθυντής ορχήστρας".

"Οι δυο τους είχαν μια πολύ γεμάτη ζωή. Θεωρούσαν ότι ήταν ιδιαίτερα τυχεροί που η ζωή ήταν τόσο γενναιόδωρη απέναντί τους και ότι αντάμειψε τους κόπους τους και σε επαγγελματικό και σε προσωπικό επίπεδο. Οι γονείς μας δεν είχαν θρησκευτικά πιστεύω και γι αυτό δεν θα τελεστεί κηδεία".

Ο Ντάουνς γεννήθηκε στο Μπέρμιγχαμ και άρχισε να μαθαίνει βιολί σε μικρή ηλικία. Μετά τις μεταπτυχιακές του σπουδές, σταδιοδρόμησε στη μουσική.

Μια συνεργασία τουλάχιστον 50 ετών με τη Βασιλική 'Οπερα του Λονδίνου ξεκίνησε το 1952 και η πρώτη του δουλειά ήταν υποβολέας της Μαρίας Κάλλας στη "Νόρμα" του Μπελλίνι. Το 1953 άρχισε την καριέρα του ως μαέστρος, η οποία τελείωσε το 2005 στο "Κόβεν Γκάρντεν" με δέκα παραστάσεις στο "Ριγκολέτο" του Βέρντι.

Συνολικά διηύθυνε 49 όπερες και 950 παραστάσεις στη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου, όπου συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους τραγουδιστές όπερας της γενιάς του, μεταξύ τους ο Λουτσιάνο Παβαρότι. Συνεργάστηκε επίσης με την Όπερα της Αυστραλίας και τη Φιλαρμoνική Oρχήστρα του BBC. Τιμήθηκε με τον τίτλο του ιππότη το 1991.

Η Τζόαν Ντάουνς, πρώην μπαλαρίνα, χορογράφος και τηλεοπτική παραγωγός αφιέρωσε τα τελευταία χρόνια της ζωής της στο σύζυγό της, ως προσωπική του βοηθός. Πιστεύεται ότι έπασχε από καρκίνο.


2 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι για μένα.
Με απασχολεί περισσότερο τι σκέφτονται για μένα.

Παρακαλώ να υπογράφετε τα σχόλιά σας..