Όνειρα και Επαναστάσεις
Ειρήνη Τριανταφύλλου
http://sfyraki.blogspot.com/2008/10/blog-post_17.html

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Η Κακιά Σκάλα του Κ.Κ.Ε.



Έντυπη Έκδοση
Ελευθεροτυπία
, Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009
Μια φρικτή παρομοίωση

Την αμόλησε τη χοντράδα της η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας χθες στη Θεσσαλονίκη, όπου λέγοντας ότι ο Κ. Καραμανλής και ο Γ. Παπανδρέου έχουν μοιραστεί μεταξύ τους τους ρόλους του «καλού» και του «κακού», τους παρομοίασε με τους Μάλλιο και Μπάμπαλη.

Τους γνωστούς βασανιστές της χούντας. Η παρομοίωση αυτή δεν είναι ατυχής, είναι φρικτή, για κάθε αριστερό ή δεξιό δημοκρατικό πολίτη. Είναι πολύ πιθανόν ο κ. Καραμανλής και ο κ. Παπανδρέου να «βλάπτουν τη Συρία το ίδιο», αλλά όχι με τον τρόπο που έβλαψαν την Ελλάδα, την Αριστερά και τη Δημοκρατία οι Μάλλιος και Μπάμπαλης. Ολο και πιο χαμηλά κατεβαίνει η Παπαρήγα, σε μια σκάλα περίεργη, όπως όταν, σε κάποιο σκαλοπάτι της, έκανε την (εξαιρετικά χρήσιμη στην αντίδραση) δήλωση ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων». Ή όπως όταν, μόλις λίγες μέρες πριν, δήλωνε ότι «η αυτοδυναμία ή όχι του ΠΑΣΟΚ δεν εξαρτάται από την είσοδο ή όχι του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή». Εις πείσμα της αριθμητικής, της λογικής και της πολιτικής, η κ. Παπαρήγα κατεβαίνει τα σκαλιά μιας περίεργης σκάλας...

«ναυτίλος»


3 σχόλια:

  1. Μην παραμυθιάζεσαι φίλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν παραμυθιάζομαι. Το ΚΚΕ έχει να δείξει μεγάλη ιστορία στο κίνημα. Ωστόσο, μερικές "σύγχρονες" κινήσεις του είναι ανούσιες και πολιτικά ανεξήγητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι για μένα.
Με απασχολεί περισσότερο τι σκέφτονται για μένα.

Παρακαλώ να υπογράφετε τα σχόλιά σας..