Όνειρα και Επαναστάσεις
Ειρήνη Τριανταφύλλου
http://sfyraki.blogspot.com/2008/10/blog-post_17.html

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009

Προς απόσυρση η βάση του δέκα(αναδημοσίευση από tvxs.gr)

Την κατάργηση της βάσης του δέκα για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση προανήγγειλε χθες η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία διαβεβαίωσε επίσης ότι «κανένας εκπαιδευτικός δεν θα μείνει στο κενό», προχωρώντας σε διευκρινίσεις για το νέο σύστημα προσλήψεων.

Η κ.Διαμαντοπούλου κάλεσε σε διάλογο δασκάλους και καθηγητές, με ευρεία ατζέντα για την επιμόρφωση, αξιολόγηση, αλλά και τις αμοιβές. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιήσει αύριο συναντήσεις με τα προεδρεία της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, το οποίο ωστόσο έχει εξαγγείλει 3ωρη στάση εργασίας για τη Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου.

«Κατέθεσα την Πέμπτη 12/11 μία σειρά βασικών αρχών που αφορούν ρυθμίσεις για τον εργασιακό βίο και την εξέλιξη των εκπαιδευτικών. Έκανα δε σαφές ότι αυτά είναι τμήμα μόνο της συνολικής ατζέντας που αφορά τους εκπαιδευτικούς, η οποία περιλαμβάνει την επιμόρφωση και εκπαίδευση, την αξιολόγηση και τις αμοιβές», τόνισε η κ. Διαμαντοπούλου.

Η υπουργός Παιδείας διευκρίνισε πως στο νέο σύστημα πρόσληψης των εκπαιδευτικών θα προσμετράται και η προϋπηρεσία. «Κάθε μόριο που έχει κάθε εκπαιδευτικός, είτε ως ωρομίσθιος, είτε ως αναπληρωτής όλα αυτά τα χρόνια που τα μάζεψε σε όλη την Ελλάδα θα προσμετράνε απολύτως. Δηλαδή το ένα είναι το ΑΣΕΠ, το δεύτερο είναι η εμπειρία» σημείωσε η κ. Διαμαντοπούλου.

Η υπουργός Παιδείας επανέλαβε χθες την προεκλογική δέσμευσή της για κατάργηση της βάσης του δέκα ως προαπαιτούμενου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, χωρίς όμως να προσδιορίσει τον ακριβή χρόνο της εφαρμογής της. «Η προεκλογική μας δέσμευση είναι η κατάργηση της βάσης του δέκα. Η συνολική παρουσίαση θα γίνει με μελέτη και ανάλυση δεδομένων που κάνουμε αυτή τη στιγμή» τόνισε η κ. Διαμαντοπούλου.

Η κατάργηση της βάσης του δέκα αποτελεί πάγιο αίτημα των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών. Η ΟΛΜΕ έχει διατυπώσει το σχετικό αίτημα από την πρώτη ημέρα της εφαρμογής της το 2006, επί Μαριέττας Γιαννάκου, ενώ πριν λίγες μέρες, η ΓΣΕΕ πρότεινε την κατάργηση από τις επόμενες κιόλας εξετάσεις, καθώς από την εφαρμογή της βάσης του δέκα, 15.000 θέσεις κάθε χρόνο μένουν κενές σε δεκάδες περιφερειακά τμήματα των ΤΕΙ, τα οποία έκτοτε απειλούνται με λουκέτο και υπολειτουργούν.

Σήμερα το μεσημέρι η κ. Διαμαντοπούλου θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, όπου αναμένεται να συζητηθούν θέματα της Εκκλησίας που είναι σε εκκρεμότητα, όπως η διχοτόμηση της Μητρόπολης Αττικής, η συνολική αναβάθμιση της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης και το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση υπηρεσιακών θεμάτων της Εκκλησίας.

Πηγές: Έθνος, Καθημερινή, Ημερησία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι για μένα.
Με απασχολεί περισσότερο τι σκέφτονται για μένα.

Παρακαλώ να υπογράφετε τα σχόλιά σας..