Όνειρα και Επαναστάσεις
Ειρήνη Τριανταφύλλου
http://sfyraki.blogspot.com/2008/10/blog-post_17.html

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Ο μέγας μύστης, Βύρωνας Πολύδωρας



Αγαπητοί αναγνώστες,

Είναι γνωστό πως στους χαλεπούς καιρούς μας, ελάχιστες είναι εκείνες οι νησίδες πολιτισμού που αντιστέκονται σθεναρά και καλούν τον λαό για μία πολιτική και πολιτισμική αναγέννηση. Ανάμεσα στους πρώτους, όπως το πιο δυνατό αναμμένο σπίρτο ελπίδας στον ανεμοστρόβιλο κακών ειδήσεων, σκανδάλων, καταγγελιών και μαύρης προπαγάνδας (μακριά από μας), βρίσκεται ο σύντροφος - συναγωνιστής Βύρων Πολύδωρας.

Το παρεξηγημένο αυτό τέκνο, παρομοιασμένο συχνά με μωρό που κλαίει στον τρίτο όροφο της Δεξιάς πολυκατοικίας, που φωνάζει "πατέρα Κώστα (Καραμανλή), λαμά σαβαχθανί;", σήμερα θρυμματίζει τη σιωπή του με επιστολή του από τη Βουλή των Ελλήνων, σε ένα γραφτό απαράμιλλης δεξιοτεχνίας και νοηματοδοσίας. Μας καλεί να θυμηθούμε το "παμπάλαιο, τίμιο και αληθινό τρίπτυχο: Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια". Μας καλεί -ορθώς- να αντισταθούμε στις σειρήνες των λαοπλάνων και αυτοσχέδιων λαθρεμπόρων ξένων ιδεών, που τις περιφέρουν με αναίδεια και θράσος για να ικανοποιήσουν τις μωροφιλοδοξίες τους, παριστάνοντας τους εθνοσωτήρες.

Λίγα είναι τα λόγια που μπορούν κάθε φορά στην Ιστορία να περιγράψουν την λογοτεχνική και πολιτική παρρησία του ανδρός. Κι εμείς δεν μπορούμε. Τούτων λεχθέντων, σας προσκαλούμε να διαβάσετε με ζέση και εσωτερική σοφία την επιστολή. Και κοινοποιήστε την: γράψτε την σε μηνύματα, σε e-mail, σε διόδια εθνικών οδών, ή έστω στο Twitter, βρε αδελφοί μου!

Σύντροφε Πολύδωρα, θαυμαστά τα έργα σου. Πόσο, όμως, σε ψέγω, καθότι από μία τόση δα παράλειψη άφησες την ΑΘΑΝΑΣΙΑ να φύγει μέσα από την πένα σου. Κρίμα, Βύρωνα.. Θα έπρεπε να είχες υπογράψει Νυν υπέρ πάντων "Ο Αγών μου" !

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι για μένα.
Με απασχολεί περισσότερο τι σκέφτονται για μένα.

Παρακαλώ να υπογράφετε τα σχόλιά σας..