Όνειρα και Επαναστάσεις
Ειρήνη Τριανταφύλλου
http://sfyraki.blogspot.com/2008/10/blog-post_17.html

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2007

Μεσημεριανή Ζώνη Τηλεοπτικού Προγράμματος



Θέμα που με έχει απασχολήσει και στο παρελθόν αλλά από διαφορετική οπτική γωνία. Λέμε συχνά σχετικά με την βραδινή ζώνη διαφόρων καναλιών (Alter, Star, όσοι είναι μέσα στο κόλπο ξέρουν..). Ο υπεύθυνος προγράμματος επιλέγει ξένες ταινίες για να εισρεύσει επιτέλους στην χώρα μας ο ποιοτικός κινηματογράφος των Βαλκανίων, και ειδικότερα από χώρες του πρώην Ανατολικού Μπλοκ.

Καθισμένος το λοιπόν στο οικογενειακό τραπέζι, περασμένη κάπως η ώρα καθώς με είχε συνεπάρει ένας μίνι-ύπνος, βρέθηκα να αλλάζω τα κανάλια (στα ελληνικά τηλε-σάρωση=zapping) μεταξύ ΕΤ1/Ανυπότακτες Καρδιές, Mega/Άγνωστη Σειρά και Star/Χριστίνα Λαμπύρη. Anyway, παρακολουθώντας από βαριεστιμάρα στην ET1, ξαφνικά παρατηρώ την πρώτη τρυφερή στιγμή του μεσημεριού: Ανήλικα ερωτικά χείλη να απολαμβάνουν την τρυφερή νιότη ενός φιλιού. Λέω και εγώ, άλλαξέ το τώρα, δεν κάνει, και άφησα τα παιδάκια μόνα τους.

Συνεχίζω στο Mega. Στην άγνωστη ελληνική σειρά που έτυχε να παρακολουθώ, μου ξεπετάγονται κάτι φροϋδικές αγάπες μεταξύ ενός άνδρα και της κόρης του καλύτερού του φίλου, ετών 35+ αυτός και 26 αυτή. Το δίχως άλλο ούτε καν διαφωνώ με τέτοιες σχέσεις, άλλωστε και εμάς πρέπει να μας προσέχει κάποιος στα βαθιά και γηρασμένα μεσήλικα χρόνια. Αλλά μετά την58η επαφή, ξεκίνησα να εκνευρίζομαι, τι να κάνω..
Star. Δεν θα συνεχίσω για πολύ. Παρουσίαση της Εαρινής Κολεξιόν γνωστού-άγνωστου σχεδιαστή μόδας (αυτοί οι γνωστοί άγνωστοι κάνουν όλη τη ζημιά τελικά..) και τα μοντέλα όπως και να το κάνουμε, δεν φαινόντουσαν να είχαν γνώση ότι ακόμα και η προ-προ-προ-προ-γιαγιά Εύα, κάτι φορούσε στον εργασιακό της χώρο, ο οποίος ήταν, τι άλλο από ατελιέ διάσημων καλλιτεχνών, ζωγράφων, γλυπτών κλπ. κλπ.

Και με το φτωχό μου το μυαλό σκέφτομαι και γράφω.
1. Που γίνονται όλα αυτά ρε παιδιά;;
2. Γιατί πρέπει να τα βλέπουμε όλα αυτά ρε παιδιά;; Αυτή είναι η παιδευτική υπόσταση της τηλεόρασης;;
3. Τι σημασία έχει για την εξέλιξη του έργου όλες αυτές οι ανατριχιαστικά ηδονιστικές λεπτομέρειες;;

Βλέπουν και μικρά παιδιά, μαζευτείτε..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι για μένα.
Με απασχολεί περισσότερο τι σκέφτονται για μένα.

Παρακαλώ να υπογράφετε τα σχόλιά σας..