Όνειρα και Επαναστάσεις
Ειρήνη Τριανταφύλλου
http://sfyraki.blogspot.com/2008/10/blog-post_17.html

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

12.000 ανήλικες κοπέλες ετησίως γίνονται σκλάβες του σεξ



(αναδημοσίευση από madata.gr)

Είναι 12.000 οι ανήλικες κοπέλες που γίνονται κάθε χρόνο σκλάβες του σεξ στο Νεπάλ. Αποτελούν ένα καλό εμπόρευμα για τους αμέτρητους δυτικούς τουρίστες που δεν ταξιδεύουν στα Ιμαλάια με στόχο να κατακτήσουν την υψηλότερη κορυφή του κόσμου.

Συνήθως, είναι οι ίδιοι οι γονείς που τις πουλάνε αφού συμπληρώσουν το δωδέκατο έτος της ηλικίας τους. Οπως εξηγούν οι ειδικοί, αρκούν 300 δολάρια ή κάποιες φορές ακόμη λιγότερα για να αγοράσει κανείς μια ανήλικη σκλάβα στο Νεπάλ. Πολλές από αυτές καταλήγουν στους οίκους ανοχής του Νεπάλ, ενώ άλλες αναγκάζονται να εργάζονται στην Ινδία, σε πόλεις όπως τη Βομβάη, το Σουράτ, το Δελχί. Αν επαναστατήσουν, τότε τις χτυπάνε, τις μαστιγώνουν και τις απομονώνουν σε μικροσκοπικά δωμάτια. Ποτέ δεν τις βιάζουν, ωστόσο. Η αγνότητά τους θα πρέπει να πουληθεί σε όποιον κάνει την καλύτερη προσφορά. Συνήθως είναι κάποιος ώριμος άντρας, Ευρωπαίος ή Ινδός, διατεθειμένος να δώσει μερικές χιλιάδες δολάρια για να αισθανθεί την ευχαρίστηση βιασμού μιας παρθένας κοπέλας.

Μόνο στο Κατμαντού, έχουν απογραφτεί επισήμως τριακόσιοι τέτοιοι κακόφημοι οίκοι. Ανάμεσά τους υπάρχουν μεγάλα ξενοδοχεία για τους τουρίστες και τους επιχειρηματίες που επιθυμούν μικρά κοριτσάκια και αγοράκια για να περάσουν καλά στις διακοπές τους, αλλά και τα λεγόμενα «φαστφουντάδικα του σεξ» όπου οι πελάτες «καταναλώνουν» σύντομες επαφές. Οποιος πληρώνει, μπορεί να κάνει ό,τι θέλει: να βασανίσει, να δείρει, να βιάσει, ακόμη και να σκοτώσει. Οσο για το τίμημα; Απολύτως κανένα! Στο Νεπάλ, επικρατεί χάος. Το νομικό πλαίσιο είναι απλώς ανύπαρκτο. Οι έμποροι λευκής σαρκός μένουν ατιμώρητοι και μάλιστα χαίρουν μεγάλης προστασίας. Επιπλέον, η κατάσταση της γυναίκας παραμένει δραματική: τα μικρά κορίτσια υποτάσσονται πλήρως στον πατέρα τους και τον αδερφό τους και όταν μεγαλώσουν, υπακούν τυφλά τον σύζυγό τους. Κατά μέσο όρο, παντρεύονται γύρω στο 13ο-14ο έτος της ηλικίας τους. Είναι σπάνιες οι περιπτώσεις στις οποίες το σκάνε. Είναι μικρές, φοβούνται, πεινάνε και κυρίως είναι μαθημένες να υπακούν...


1 σχόλιο:

Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι για μένα.
Με απασχολεί περισσότερο τι σκέφτονται για μένα.

Παρακαλώ να υπογράφετε τα σχόλιά σας..