Όνειρα και Επαναστάσεις
Ειρήνη Τριανταφύλλου
http://sfyraki.blogspot.com/2008/10/blog-post_17.html

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Στην Ουάσιγκτον ο Απόστολος Κούστας



Ατομική έκθεση χαρακτικής από τον διακεκριμένο Μεσολογγίτη χαράκτη

στο Shakespeare Theatre
από
16 Μαρτίου έως 4 Απριλίου



Για ακόμη μια φορά ο Μεσολογγίτης χαράκτης Απόστολος Κούστας αναμένεται να γίνει Πρεσβευτής του Μεσολογγίου και κυρίως του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό, αφού από 16 Μαρτίου έως και τις 4 Απριλίου θα πραγματοποιήσει ατομική έκθεση χαρακτικής με τίτλο: «Φως από Σκοτάδι», στην Ουάσιγκτον.

Η έκθεση παρουσιάζεται στο Harman Center for the Performing στο πλαίσιο των δεσμών συνεργασίας που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ φορέων της Ελλάδας με το Shakespeare Theatre.

Από την πλευρά της χώρας σ’ αυτήν την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το 2002 μετέχουν η Ελληνική Πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, το Ίδρυμα Ωνάση και η επιτροπή επιφανών μελών της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας, Doric Column.

Ο Απόστολος Κούστας στην έκθεση «Φως από Σκοτάδι» έρχεται σε επαφή με την ελληνική ιστορία, αντλώντας με αντιβολές σύμβολα και γραφές από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.

Παράλληλα με την έκθεση χαρακτικής, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων προβολής του ελληνικού πολιτισμού, θα παρουσιαστεί η τραγωδία του Ευριπίδη «Ίων».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι για μένα.
Με απασχολεί περισσότερο τι σκέφτονται για μένα.

Παρακαλώ να υπογράφετε τα σχόλιά σας..