Όνειρα και Επαναστάσεις
Ειρήνη Τριανταφύλλου
http://sfyraki.blogspot.com/2008/10/blog-post_17.html

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Η κρίση



Κάπως έτσι δουλεύει το οικονομικό σύστημα. Την ιστορία την έχω ακούσει ξανά κάπως αλλιώς αλλά πάει κάπως έτσι..

H Κρίση έπληξε ένα χωριό που ζει από τον τουρισμό. Για να επιβιώσουν οι κάτοικοι, ο ένας δανείζεται από τον άλλο. Ο καιρός περνά, άσχημα, ώσπου κάποιο πρωινό έρχεται ένας τουρίστας και ζητάει ένα δωμάτιο στο ξενοδοχείο του χωριού.


Ο ξενοδόχος του λέει την τιμή και του ζητάει να προκαταβάλλει ένα ποσό, και εκείνος του δίνει ένα χαρτονόμισμα των 100 ευρώ. Ο ξενοδόχος αποφασίζει να ξεχρεώσει στον χασάπη, οπότε του πηγαίνει το χαρτονόμισμα και εξοφλεί το χρέος του.

Ο χασάπης κάνει και αυτός το ίδιο, παίρνει το χαρτονόμισμα και το πάει στον τσοπάνη που τον εφοδιάζει με κρέατα και εξοφλεί και το δικό του χρέος. Ο τσοπάνης με τη σειρά του το πάει στον έμπορο που του δίνει εφόδια και τον ξεχρεώνει.

Ακολούθως, ο έμπορος πηγαίνει στο βενζινοπώλη για να του ξεπληρώσει τα χρωστούμενα που είχε , κι ο βενζινοπώλης με τη σειρά του στην πόρνη του χωριού που της χρωστάει κάποιες ώρες που πέρασαν μαζί.

Εκείνη με τη σειρά της πάει στο ξενοδόχο, που του χρωστούσε από τις κρατήσεις δωματίου για τους πελάτες της και ξεχρέωσε κι αυτή το χρέος της . Μόλις άφησε το χαρτονόμισμα στη ρεσεψιόν, κατέβηκε ο τουρίστας και λέει στον ξενοδόχο ότι άλλαξε γνώμη και θα φύγει, οπότε ζητάει να του επιστρέψει τα χρήματα του και ο ξενοδόχος του έδωσε πίσω τα 100 ευρώ που είχε πάρει ως προκαταβολή.


Τελικά κανείς δεν κέρδισε αλλά και δεν έχασε χρήματα και όλα τα χρέη που είχαν ξεπληρώθηκαν.


Αυτό είναι ένα μικρό μάθημα του τι πάει να πει ρίχνω χρήμα στην αγορά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι για μένα.
Με απασχολεί περισσότερο τι σκέφτονται για μένα.

Παρακαλώ να υπογράφετε τα σχόλιά σας..