Όνειρα και Επαναστάσεις
Ειρήνη Τριανταφύλλου
http://sfyraki.blogspot.com/2008/10/blog-post_17.html

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Παλιά μου τέχνη..



(αναδημοσίευση από ΤΑ ΝΕΑ)

Χρήματα στις τσέπες και τις τσάντες ανυποψίαστων τουριστών βάζουν οι «πορτοφολάδες» στο Λονδίνο, έπειτα από πρωτοβουλία παρόχου ιντερνετικών συνδέσεων.

Είκοσι πρώην «πορτοφολάδες» έχουν βγει στους δρόμους των τουριστικών περιοχών της βρετανικής πρωτεύουσας και μοιράζουν χαρτονομίσματα των πέντε, 10 και 20 στερλινών στην Τραφάλγκαρ Σκουέαρ, το Κόβεντ Γκάρντεν και άλλες πολυσύχναστες περιοχές.

«Νιώθουμε καλά που δίνουμε κάτι πίσω, για αλλαγή – και οι Βρετανοί σίγουρα το χρειάζονται στο τρέχον οικονομικό κλίμα», όπως είπε ο Κρις Φιτς, πρώην κλέφτης, που συμμετέχει στο πρόγραμμα. «Κάθε φορά που βάζω χρήματα στην τσέπη κάποιου, νιώθω λιγότερο ένοχος που για πολλά χρόνια τα έκλεβα».

Η αστυνομία του Λονδίνου έχει ενημερωθεί για το σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο θα μοιραστούν τουλάχιστον 100.000 στερλίνες.


1 σχόλιο:

  1. Να ένα μέτρο θα μπορούσε να εφαρμοστεί με επιτυχία στην Ελλάδα. Φτάνει οι επιτήδιοι που τόσα χρόνια έκλεβαν τα λεφτά του λαού να είχαν την καλή διάθεση να τα επιστρέψουν - κάτι που δεν βλέπω να συμβαίνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι για μένα.
Με απασχολεί περισσότερο τι σκέφτονται για μένα.

Παρακαλώ να υπογράφετε τα σχόλιά σας..