Όνειρα και Επαναστάσεις
Ειρήνη Τριανταφύλλου
http://sfyraki.blogspot.com/2008/10/blog-post_17.html

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Λίγα λόγια για το Φεστιβάλ Μουσικής Μεσολογγίου



(απόσπασμα από το http://mesologrockfest.blogspot.com/)

Για όσους από εσάς δεν γνωρίζουν ~ το 1ο Φεστιβάλ Rock Συγκροτημάτων Μεσολογγίου, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 30 Ιουλίου του 2007. Η βραδιά αυτή ήταν μία πρώτη προσπάθεια μουσικών σχημάτων της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου να αυτοοργανωθούν και να παρουσιάσουν μία συναυλία που θα έφερνε συγκροτημένα προς τα έξω το μουσικό γίγνεσθαι της πόλης. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε (και προσπαθούμε να δίνεται κάθε φορά) στα νέα παιδιά που ξεκλέβοντας χρόνο από τα μαθήματά τους, με μπόλικη όρεξη και πάθος που διδάσκει (άγνοια κινδύνου;) σχηματίζουν τις δικές τους μουσικές παρέες και τα δικά τους συγκροτήματα. Και όπως μπορεί να παρατηρήσει κανείς με μια μικρή έρευνα, ο μέσος όρος ηλικίας όλο και πέφτει..

Από τις μέρες εκείνες, μας χωρίζουν ήδη τρία χρόνια. Ωστόσο, δεν μπορούμε να πούμε πως "κύλησε νερό στο αυλάκι". Η δεύτερη χρονιά μας βρήκε να προσπαθούμε χωρίς καμία εξωτερική βοήθεια (όπως η επιχορήγηση του πρώτου Φεστιβάλ από τον Δήμο Μεσολογγίου), οπότε η καθιερωμένη συναυλία στήθηκε με αυτοσχέδια φωτιστικά, ηχητική επιμέλεια εκ των συμμετεχόντων, και γενικότερα, ό,τι περνούσε από το χέρι μας. Ένα χρόνο αργότερα, αν και οι συζητήσεις για το τρίτο Ανεξάρτητο Φεστιβάλ ξεκίνησαν με ζέση, αφιερώθηκε αρκετός χρόνος για τις Βραδιές Μουσικής του Ραδιοφωνικού Σταθμού Ι.Π. Μεσολογγίου και καθώς το καλοκαίρι είναι πάντα μικρότερο από όσο πάντα θέλουμε, το σχέδιο, δυστυχώς, εγκαταλείφθηκε.

Και τώρα; Αποτελεί μια πραγματικότητα το γεγονός ότι με την πάροδο των ετών, οι συνθήκες δείχνουν να δυσχεραίνουν, καθώς όλο και περισσότερα προβλήματα κάνουν την εμφάνισή τους. Μπορεί η θέληση να μην είναι σχεδόν ποτέ αρκετή, αλλά αν καταφέρουμε και την διαχειριστούμε σωστά, τότε νομίζω πως θα μπορούμε να συζητούμε με ασφάλεια για το 4ο Φεστιβάλ. Οψόμεθα.. :-) ~

Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ και την προσπάθειά μας στο http://mesologrockfest.blogspot.com/


2 σχόλια:

  1. Το 4ο Φεστιβαλ????? Υπήρξε 3ο ???? 'Η απλά απο το 2ο πηγαίνουμε στο 4ο ??? Του χρονου θα κάνουμε ποιό?? Το 7ο????? Συγκεντρώσου , ρε Σφυράκο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι ένα θέμα και χαίρομαι που το τονίζεις (με τον δικό σου μοναδικό τρόπο :) ). Μετά το 2ο ακολουθεί το 3ο. Η οργάνωση, όμως, του 3ου κατά μεγάλο μέρος εντάχθηκε στο Φεστιβάλ του Ρ.Σ., οπότε κατά κάποιον τρόπο, το 3ο έγινε Βραδιές Μουσικής. Οπότε, ακολουθούμε τη σηματολογική σειρά και συνεχίζουμε με το 3ο, ή ακολουθούμε τη χρονολογική σειρά και συνεχίζουμε με το 4ο;

    Και εμένα, για 3ο μου πάει καλύτερα, αλλά ας το θέσουμε σε αμεσοδημοκρατική διαβούλευση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι για μένα.
Με απασχολεί περισσότερο τι σκέφτονται για μένα.

Παρακαλώ να υπογράφετε τα σχόλιά σας..