Όνειρα και Επαναστάσεις
Ειρήνη Τριανταφύλλου
http://sfyraki.blogspot.com/2008/10/blog-post_17.html

Σάββατο, 25 Αυγούστου 2012

Πώς μπορείτε να κερδίσετε ψήφους από το φόβο
του Δημοσθένη Παπαδάτου-Αναγνωστόπουλου, http://rednotebook.gr/details.php?id=6574
10+1 τρόποι για να εκμεταλλευτείτε την ανασφάλεια, να κερδίσετε από την άγνοια, να απαξιώσετε την πολιτική και να καλλιεργήσετε τον ανορθολογισμό

1. Σεβαστείτε τα κοινοβουλευτικά έθιμα. Τα τελευταία χρόνια, κάθε φορά που κάποιος αναλαμβάνει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, θεωρεί χρέος του να τσακίσει την ανομία, να πατάξει το έγκλημα, να βάλει μια τάξη επιτέλους σ΄ αυτόν τόν τόπο. Τόσα χρόνια, όλα αυτά τα καουμποϊλίκια καταλήγουν στη μόνιμη επωδό: δεν θ΄ αφήσουμε ρουθούνι λαθρομετανάστη στη θέση του. Εσείς γιατί να πρωτοτυπήσετε; Mπορεί αυτό να μην είναι μεταναστευτική πολιτική, μπορεί κάθε φορά να είμαστε στο μηδέν, αλλά δε θα το σώσετε εσείς το ρωμέικο.

2. Αγνοήστε την πραγματικότητα: φτιάξτε τη δική σας. Εκεί που όλοι νομίζουν ότι τα βασικά είναι άλλα (η ανεργία, η φτώχεια, τα νοσοκομεία που εξαφανίζετε και τα “ασημικά” που ξεπουλάτε – για να μην πούμε για τα δάση που και φέτος προστατέψατε...), κάντε παιχνίδι με τους “λαθρομετανάστες”. Τον Αύγουστο μπορεί να μην υπάρχουν ειδήσεις, υπάρχουν όμως δελτία ειδήσεων. Γίνετε ο άνθρωπός τους. Έχοντας επιβάλει τη θεματολογία σας, κάθε φορά που θα σας λένε οτιδήποτε πάνω σ΄ αυτή, θα τους λέτε ότι είναι επιτέλους η ώρα ν΄ ασχοληθούν και λίγο με τα βασικά.

3. Κάντε χιούμορ – ή έστω προσπαθήστε. Το χιούμορ εκτονώνει την ένταση και προδίδει πνευματώδη χαρακτήρα, πριν αυτός ο τελευταίος προδοθεί ως κοινός πολιτικάντης. Ξεκινάτε, για παράδειγμα, πογκρόμ μέσα στον καύσωνα; Διακινδυνεύετε να σας βρίζουν ταυτόχρονα η Διεθνής Αμνηστία, οι αστυνομικοί και ο ΣΥΡΙΖΑ; Πάρτε το χαλαρά. Πείτε την επιχείρηση "Ξένιο Δία", και
ακόμα καλύτερα, ξεκινήστε την στην επέτειο μιας δικτατορίας. Η λεπτομέρεια χτίζει την τελειότητα.

4. Κάντε το άσπρο-μαύρο. Εκνευρίστε τους αντιπάλους σας και τις θολοκουλτουριάρικες ευαισθησίες τους. Σας κατηγορούν ότι κάνετε το μάγκα σ΄ αυτούς που καθαρίζουν τζάμια στο δρόμο για να επιβιώσουν; Ανταποδώστε τις κατηγορίες και ανεβάστε τον πήχυ. Πείτε τους ότι πρέπει να ντρέπονται, γιατί προστατεύουν τους εκμεταλλευτές αυτών των ανθρώπων. Αν αντιτείνουν ότι αφήνετε τα κυκλώματα και πιάνετε τα θύματά τους, κάντε ότι δεν ακούσατε. Τόσα χρόνια αυτά κάνει ο μέσος δαπίτης στα αμφιθέατρα, και άσχημα ότι τα πήγε δεν το λες.

5. Εξασκηθείτε στη στρεψοδικία. Σας λένε ότι ξεφτιλίζετε τη χώρα πιάνοντας ανθρώπους στο σωρό και φυλακίζοντάς τους σε κολαστήρια; Απαντήστε ότι αυτοί κάνουν κακό στη χώρα που το λένε. Να θυμάστε ότι ο καλύτερος πολιτικάντης είναι αυτός που πείθει ότι οι αντίπαλοί του δεν είναι αντίπαλοί του, αλλά αντίπαλοι της χώρας (και γι΄ αυτό και δικοί του αντίπαλοι).

6. Κάντε συμμαχίες. Όσο ικανός και να είστε, κι όσο κι αν πάντα βρίσκονται κάποιοι να πιστεύουν τις μπαλαφάρες σας, το άστρο σας δεν θα σας πάει μακριά αν είναι μοναχικό. Κοιτάξτε δίπλα σας, αριστερά και δεξιά σας. Αριστερά, όλο και κάποιος θα υπάρχει να ζητήσει “ψυχραιμία”, να τσουβαλιάσει μαχαιροβγάλτες και “επαγγελματίες αντιρατσιστές” και να κάνει έκκληση για λίγη υπευθυνότητα πια σ΄ αυτό τον τόπο. Δεξιά θα βρείτε επίσης υποστηρικτές –πότε ένα μπλογκ, πότε τίποτα παράφρονες που θεωρούν τις ΜΚΟ όργανα του Σόρος και της Νέας Τάξης κλπ. Μην το παρακάνετε όμως εδώ, γιατί όταν πέσει η αυλαία του σόου που ενορχηστρώσατε, και πάρουν χαμπάρι ότι άλλα είναι τα βασικά, το πιθανότερο είναι να σας εγκαταλείψουν για το αυθεντικότερο. Το αυθεντικότερο και μετανάστες δέρνει, και ψωμί μοιράζει – και τώρα που η πείνα θερίζει (συγγνώμη για το λαϊκισμό, αλλά θερίζει), όλο και περισσότεροι θα φωνάζουν δυνατότερα “έξω οι ξένοι”, μήπως κερδίσουν καμιά σακούλα ρύζι.

7. Γίνετε η φωνή του λαού, μιλήστε τη γλώσσα του, κολακέψτε τα πιο ανορθολογικά ένστικτά του. Ακόμα κι αν δεν έχετε καμία σχέση με τις αγωνίες του, πείστε τον ότι τις αφουγκράζεστε. Εννοείται ότι για να τα καταφέρετε, πρέπει να τα έχετε πάει καλά στο σημείο 2. Για παράδειγμα: Η γιαγιά που μένει στο σταθμό Λαρίσης μπορεί να μην τα βγάζει πέρα με τη σύνταξη, αλλά εσείς είστε κοντά της για να διώξετε το λαθρομετανάστη-εισβολέα-εγκληματία της περιοχής. Στην Αριστερά πείτε ότι το κάνετε εσείς αυτό, γιατί αν δεν το κάνετε εσείς, θα το κάνουν οι άλλοι, οι ξέρετε-ποιοι. Ακόμα κι αν κάνετε το ίδιο, εσείς είστε άλλο. Ευτυχώς που υπάρχετε λοιπόν εσείς, γιατί με τα μυαλά της Αριστεράς, θα είχαμε γεμίσει Μπρέιβικ (βλ. και σημείο 5)

8. Δώστε ιστορικό βάθος στην πολιτική σας (βλ. και σημείο 3): Αφ΄ ενός θα πείσετε ότι είστε μορφωμένος, αφ΄ ετέρου ο ταπεινωμένος πάντα νιώθει καλύτερα αν του θυμίζετε τα 3000 χρόνια ιστορίας του Ελληνισμού, το Μεσοπόλεμο ή το Β΄ Παγκόσμιο. Κάντε το όμως με τρόπο αυτό. Ενδεχόμενη κατάχρηση μπορεί να σας αποκαλύψει ως μπουρδολόγο, με ολέθριες συνέπειες για ολόκληρο το οικοδόμημα.

9. Μιλήστε με αριθμούς. Τόσους λαθρομετανάστες πιάσαμε σήμερα, τόσες οροθετικές, τόσοι μπήκαν από τον Έβρο πριν από το πογκρόμ και τόσοι μετά. Προσέξτε όμως: Με αριθμούς μπορούν να μιλήσουν και οι αντίπαλοί σας (“τόσες χιλιάδες άσχετους πιάσατε στο σωρό για να δείξετε έργο”, “τόσες χιλιάδες ευρώ πρόστιμο φάγαμε για τα κρατητήρια”, “τόση είναι η συμμετοχή των ελλήνων στην εγκληματικότητα αλλά δεν πιάνετε έλληνες στο σωρό”) - και τότε μπορεί να ξεφτιλιστείτε. Να θυμάστε λοιπόν: Καλοί οι αριθμοί, αλλά το κύριο είναι να μιλάτε στις καρδιές των ανθρώπων. Στο μυαλό ας τους μιλάνε οι θολοκουλτουριάρηδες.

10. Πείτε και κανένα ψεματάκι. Σας λένε για παράδειγμα ότι φυλακίζετε ανθρώπους σε μπουντρούμια με έντομα και ότι πέρσι είχαμε μέχρι και νεκρό; Πείτε ότι οι συνθήκες κράτησης είναι άριστες – και κάτι θα μείνει. Ποιος συγγραφέας έλεγε ότι ο κόσμος δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς την απάτη, και πως πρέπει να επιλέξουμε τα ψέματα που θα υπηρετήσουμε, με την προσοχή που θα επιλέξουμε τις αξίες που θα υπερασπιστούμε; Όποιος και να το έλεγε, δίκιο είχε. Ξεπατικώστε τον.

11. Μην ενδίδετε σε πιέσεις. Εξηγήστε πόσο χειρότερα θα ήταν τα πράγματα αν δεν είχατε αναλάβει δράση εσείς. Ακόμα κι εκεί που είναι προφανές ότι δε γίνεται χειρότερα, σκεφτείτε ότι το εξηγήσατε με το Μνημόνιο αυτό και ξαναβγήκατε κυβέρνηση. Μπορεί, βεβαίως, να καταλάβουν κάποια στιγμή ότι τους κοροϊδεύετε, κι ότι βαφτίζετε εγκληματίες τους φτωχότερους για να συνεχίσετε ανενόχλητοι τις μπίζνες με την τρόικα. Μπορεί να το καταλάβουν, αλλά μπορεί και όχι. Συνεχίστε, λοιπόν το θεάρεστο έργο σας, κι όταν σας πάρουν χαμπάρι βλέπετε τι κάνετε. Η πολιτική είναι θέμα τάιμινγκ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι για μένα.
Με απασχολεί περισσότερο τι σκέφτονται για μένα.

Παρακαλώ να υπογράφετε τα σχόλιά σας..