Όνειρα και Επαναστάσεις
Ειρήνη Τριανταφύλλου
http://sfyraki.blogspot.com/2008/10/blog-post_17.html

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2008

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσολογγίου - Σύλλογος Φίλων Κινηματογράφουhttp://cine-mesolonghi.gr/

Αυτή είναι η επίσημη ιστοσελίδα των Κινηματογραφικής Λέσχης Μεσολογγίου, η οποία υπηρετεί έμπρακτα τον πολιτισμό εδώ και χρόνια. Δηλώνουμε υποστηρικτές στην δουλειά και το έργο της Λέσχης, για την οποία όμως περισσότερα, θα μας πει ο Πρόεδρός της, Μάκης Θεοφιλάτος:

Το 1979, μια παρεά Μεσολογγιτών, φίλων του καλού κινηματογράφου, με πρωτοβουλία της κας Ακακίας Κορδόση, ίδρυσε την Κινηματογραφική Λέσχη Μεσολογγίου. Ήταν η εποχή που με την επέλαση της τηλεόρασης άρχισε ο κινηματογράφος να περνά κρίση και να κλείνουν η μια μετά την άλλη οι αίθουσες προβολής ταινιών. Υπήρχε λοιπόν μεγάλη ανάγκη προβολής ταινιών ποιότητας στην πόλη μας και την ανάγκη αυτή ήρθε να καλύψει η κινηματογραφική λέσχη. Η λέσχη αυτή, που λειτούργησε για πολλά χρόνια, είχε μεγάλη δραστηριότητα αφού διοργάνωνε συνεστιάσεις και εκδρομές ενώ μετακαλούσε από την Αθήνα προσωπικότητες του κινηματογράφου (όπως π.χ. τον πρώτο Πρόεδρο Κινηματογραφικής Λέσχης στην Ελλάδα, κ. Παύλο Ζάνα και άλλους). Η δυσκολία όμως ανεύρεσης αίθουσας προβολής μαζί με τα αυξημένα οικονομικά προβλήματα, ανάγκασαν τη Λέσχη να διακόψει τη δραστηριότητά της. Ο κόσμος όμως είχε συνηθίσει στην ιδέα και στη χρησιμότητα μιας κινηματογραφικής λέσχης και επιζητούσε την επαναλειτουργία της. Έτσι όταν οι συνθήκες έγιναν ευνοϊκές, μια άλλη ομάδα Μεσολογγιτών υπό τον κ. Μάκη Θεοφιλάτο ίδρυσε Σύλλογο με την επωνυμία “ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ".


Σκοπός του ήταν: “Η παρέμβαση στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα της περιοχής μας με την προβολή ταινιών κινηματογράφου ποιότητας, τη μέριμνα για κινηματογραφική παιδεία, τη μελέτη, τη δημιουργία κίνησης ενδιαφέροντος για τον κινηματογράφο κ.λ.π.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι για μένα.
Με απασχολεί περισσότερο τι σκέφτονται για μένα.

Παρακαλώ να υπογράφετε τα σχόλιά σας..