Όνειρα και Επαναστάσεις
Ειρήνη Τριανταφύλλου
http://sfyraki.blogspot.com/2008/10/blog-post_17.html

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Έλα παππού να σου δείξω το απογραφικό σου!



Η είδηση της ημέρας έφθασε στα αυτιά μου όχι από κάποια πολιτική εφημερίδα, όχι από κάποιο θεσμικό όργανο, όχι από κάποιο αδέσμευτο πολιτικό κέντρο αλλά από το χωρίς καμία δόση ειρωνείας εξαιρετικό δημοσιογραφικό website του Star Channel! Διαβάζουμε, λοιπόν:

"Μετά τους δημοσίους υπαλλήλους, έρχεται η απογραφή και των συνταξιούχων." Ήδη από τις πρώτες λέξεις έχω αρχίσει να σχηματίζω σκηνές στο μυαλό μου που θα έκαναν ακόμα και τον πλέον τεχνολογικά άσχετο πλην άρτι απογραφέντα δημόσιο υπάλληλο να ένιωθε τουλάχιστον κομπιουτεράκιας επιπέδου Steve Jobs! Οι κατά συντριπτική πλειοψηφία τεχνολογικά αναλφάβητοι συνταξιούχοι (δηλαδή σημαντικό κομμάτι των περίπου δύο (2) εκατομμυρίων Ελλήνων κατοίκων άνω των 60 ετών) θα αντιμετώπιζαν σοβαρές δυσκολίες κατά την απογραφή, εάν φυσικά αυτή διενεργούνταν σύμφωνα με τα ήδη δοκιμασμένα πρότυπα των δημοσίων υπαλλήλων. Καλώς ή κακώς, η πολιτική και διοικητική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας στερείται φαντασίας και οι ελπίδες μας να παρατηρήσουμε εικόνες όπως οι παρακάτω αποκλείονται αυτομάτως .

Η έλλειψη χιούμορ στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης μεταφέρει άρδην ανάλογεις εικόνες στη σφαίρα της φαντασίας και μόνο..

Ο λόγος που υλοποιείται σήμερα η απογραφή είναι ότι στον καταιγισμό των εξωτερικών ελέγχων από διεθνείς οργανισμούς (Ε.Κ.Τ., Δ.Ν.Τ.) υποχρεούμεθα να παρουσιάζουμε στοιχεία που πρώτον, δημιουργούν σοβαρά ερωτηματικά για την δημογραφική κατάσταση της κοινωνίας μας, και δεύτερον, απέχουν τόσο από την πραγματικότητα που δεν μπορούν να θεωρηθούν... σφάλμα εκτίμησης. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία των ασφαλιστικών ταμείων, πληρώνουμε πάνω από 10.000 συνταξιούχους ηλικίας άνω των 100 ετών, αν και οι υπεραιωνόβιοι στη χώρα είναι σαφώς λιγότεροι. Να γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένοι; Ανεπίσημες εκτιμήσεις θέλουν γύρω στους 100.000 πεθαμένους να εισπράττουν συντάξεις.. Δεν νομίζω ότι θα καταφέρω να συγκρατήσω τον εαυτό μου από το να χρησιμοποιήσει μία στερεότυπη έκφραση της δημοσιογραφίας των 8,αλλά "το πάρτι με τις συντάξεις νεκρών έχει φτάσει στο τέλος του". Το ερώτημα που προκύπτει αμέσως είναι το εξής: Γιατί κράτησε τόσο; Γιατί έπρεπε να περιμένουμε τους γείτονες που φώναξαν την αστυνομία; Μα, γιατί μέχρι τώρα, μεθυσμένοι καθώς ήμασταν από το διονυσιακό φαγοπότι των απροσδιορίστου παραλήπτη επιδοτήσεων, των φοροαπαλλαγών, της εισφοροδιαφυγής, των κολοσσιαίων διαστάσεων δαπανών σε εξοπλισμούς, φάρμακα, διοργανώσεις κ.λπ., ανακαλύψαμε έκπληκτοι ότι δεν υπάρχει σταγόνα να μας κρατήσει λίγο ακόμα..


Γνώμη του γράφοντα είναι πως τα "τιμημένα γηρατειά" είχαν ήδη πολλά στο κεφάλι τους για να θεωρήσουν ως είδηση μία αυτοματοποιημένη διαδικασία στην οποία δεν θα λάβουν καν μέρος (εκτός και αν χρειαστεί διασταύρωση με τον.. νεκροθάφτη!). Επίσης, αξίζει να σχολιάσουμε το γεγονός ότι αυτό ακριβώς το επιχειρούμενο ξεκαθάρισμα, καθώς και η ηλεκτρονική σύνδεση των ταμείων έχει καθυστερήσει ήδη πάρα πολύ με αποτέλεσμα πολύτιμοι πόροι να έχουν διατεθεί σε λάθος χέρια. Και όλα αυτά, σε μια χώρα που η σωστή διανομή του χρήματος θα αποτελεί εσαεί την καυτή πατάτα στα χέρια της πολιτικής ηγεσίας.

Πηγές:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι για μένα.
Με απασχολεί περισσότερο τι σκέφτονται για μένα.

Παρακαλώ να υπογράφετε τα σχόλιά σας..