Όνειρα και Επαναστάσεις
Ειρήνη Τριανταφύλλου
http://sfyraki.blogspot.com/2008/10/blog-post_17.html

Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010

Δημήτρης Παπαθέου: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για την ανάληψη σημαντικής θέσης(αναδημοσίευση από Εφημερίδα Αιχμή, Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010)

Αγαπητοί φίλοι

Επειδή ζούμε σε μικρό μέρος και τα πάντα γνωστοποιούνται και πρέπει να γνωστοποιούνται, νιώθω ότι πρέπει να κοινοποιήσω τις σκέψεις μου, μιας και ακούστηκε το όνομά μου, προκειμένου ο καθένας να κρίνει βάσει πραγματικών δεδομένων.

1. Δεν ψήφισα τον Παναγιώτη Κατσούλη, δεν τον στήριξα και το γνωρίζει γιατί του το γνωστοποίησα προσωπικά.

2. Ανήκω σε ένα χώρο που ονομάστηκε πριν από χρόνια «Αδέσμευτοι Πολίτες», ο οποίος ξεχώριζε μεταξύ των άλλων και γιατί είχε στις αρχές του και διατυπωμένο επίσημα ότι θέλει και προσπαθεί να βοηθάει όποιον είναι επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής και ταυτόχρονα κρίνει και κατακρίνει αυτά που θεωρεί μεμπτά.
Στην πράξη το απέδειξε με τον Πρεβεζάνο (θυμηθείτε τον ΧΥΤΑ και πόσο μας στοίχισε, αφού στις πλάτες εμάς των μικροτέρων στηρίχτηκε η καθιέρωσή του), που όμως στην συνέχεια δεν μπόρεσε καθόλου να αξιοποιήσει τις δυνάμεις μας.
Η αντιπολίτευση που του κάναμε τον τσάκισε, σαν Δήμαρχο, διότι σαν άνθρωπο τον εκτιμάμε και τον αγαπάμε. Το ίδιο προσπαθήσαμε με τον Αναγνωστόπουλο , ο οποίος δεν θέλησε ποτέ την βοήθειά μας, το αντίθετο μάλιστα μας απομάκρυνε κακείν κακώς. Η αντιπολίτευση που του κάναμε την τετραετία παντοιοτρόπως ήταν ουσιαστική , όπως πιστεύουμε.
Έτσι δεν αλλάζει η παγιωμένη θέση μας ότι θα βοηθήσουμε για το καλό του τόπου μας και τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο. Ο τρόπος που θα επιλεχτεί είναι θέμα εσωτερικών διαδικασιών του Συνδυασμού μας αφ ενός και του τρόπου που πιθανόν θα μας ζητηθεί από την Δημοτική Αρχή.

3. Η θέση του "Συμπαραστάτη του Δημότη", όσο είμαι σε θέση να ξέρω και να προβλέψω, μπορεί να είναι ένα σπουδαίο εργαλείο τόσο για βοήθεια των Δημοτών όσο και για την κάποια θετική επιρροή προς μία χρηστή διοίκηση των Δημοτικών Πραγμάτων. Θα ήταν τιμή για μένα να συμμετείχα σε μια διαδικασία νόμιμη ώστε να εκλεγώ και να προσφέρω ότι μπορώ προς αυτή τη κατεύθυνση. ΟΜΩΣ. Δεν ξέρω αν μπορώ να βρω τόσο χρόνο και τόσες δυνάμεις για να ανταποκριθώ σε τόσο μεγάλες υποχρεώσεις, όσο και αν η τεχνολογία και η πληροφορική βοηθούν πλέον σε διεκπεραιώσεις καθημερινής ρουτίνας. Φοβάμαι πως δεν διαθέτω τόσο χρόνο, ακόμη και αν αποφασιζόταν και από τις δύο πλευρές, δηλαδή την Δημοτική Αρχή και τον συνδυασμό μας ότι έπρεπε να αναλάβω. Σε ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ ΑΝ ΚΑΤΕΛΗΓΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΤΕΛΩΣ ΝΟΜΙΜΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΩ, ΤΟΤΕ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΜΟΥ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΟΥ.
Δεν θεωρώ λάθος να πληρώνεται κάποιος για την εργασία του και μάλιστα για σκληρή εργασία, το αντίθετο μάλιστα, όμως προσωπικά έχω υιοθετήσει αυτή την αρχή ώστε να μπορώ εργάζομαι ανεπηρέαστος και επειδή οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι για τα οικονομικά του Δήμου.

4. Ζούμε σ ένα τόπο που δεν περισσεύει κανένας. Έρχονται τρομακτικά προβλήματα. Ο Καλλικράτης είναι σαν ένα πείραμα με άγνωστες προοπτικές. Το να βγάλουμε όλοι την ουρά μας απέξω και να περιμένουμε στη γωνία τον Κατσούλη είναι το ευκολότερο. Δεν το επιλέγω, θα προσπαθήσω να βοηθήσω με τον τρόπο που θα επιλέξουμε οι φίλοι που μαζί ανδρωθήκαμε πολιτικά σ αυτή τη Πόλη.

Σας ευχαριστώ
Δημήτρης Παπαθέου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι για μένα.
Με απασχολεί περισσότερο τι σκέφτονται για μένα.

Παρακαλώ να υπογράφετε τα σχόλιά σας..