Όνειρα και Επαναστάσεις
Ειρήνη Τριανταφύλλου
http://sfyraki.blogspot.com/2008/10/blog-post_17.html

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Οιονεί όνοι έκαναν τα γυαλιά.. "καρφιά"



δεν το έχω λήξει αν θέλω να το δημοσιεύσω, αλλά μιας που το 'χω.. εξάλλου, τόσες και τόσες παπαριές διαβάσαμε τελευταία..

Συμπολίτες-συμπολίτισες,

Η νεοελληνική γλώσσα, λαμβάνοντας υπόψη το ιστορικό της φράσεως "σφάζω με το μπαμπάκι" και σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις του Νόμου υπ΄αριθ. 3937 για την διατήρηση της βιοποικιλότητας, υποχρεούται σήμερον να εισαγάγει στο υπάρχον πλαίσιο της καθομιλουμένης (λαϊκιστί, στο λαλιστό) την φράση "σφάζω με την επιστολή", καθώς και τις συν αυτή εκφράσεις και εννοιολογίες. Ως δικαιολογητικός λόγος της εν προκειμένω νομιμοποιητικής διαδικασίας ορίζεται το προσφάτο περιστατικό λεκτικής βίας ανάμεσα σε συμπολίτες μας, που ως αποτέλεσμα είχε τραυματισμένα δημόσια προφίλ και αμυχές στα προσωπεία πολλών "αθώων" περαστικών. Η Ηθική και η Εγκράτεια διεκομίσθησαν προληπτικώς στο Χατζηκώστα, όπου βρίσκονται υπό την παρακολούθηση του ιατρού Ι. Αναγνωστόπουλου.

Δεν θέλω να κάνω ολοκληρωμένο και αντικειμενικό ρεπορτάζ για τα γεγονότα, ούτε έρευνα για τα πώς και τα γιατί της διαμάχης. Συνοπτικά, όμως, να παρατηρήσω τα εξής:
  • Το εναρκτήριο λάκτισμα έδωσε ο πρώην δήμαρχος (και γενικώς πρώην) κ. Αναγνωστόπουλος με τις αίολες δηλώσεις του περί χούντας. Τουτέστιν, το υπόδειγμα της δημοκρατίας (πρώην) ενοχλήθηκε από τις πρακτικές του μεταρρυθμιστή της εξουσίας (νυν).
  • Όσο δίκαιο κι αν είχε ο κ. Βλαχογιάννης (και νομίζω πως είχε) για ό,τι καταλογίζει στους κ.κ. Αναγνωστόπουλο και Μαλαβέτα, χάνει το δικαίωμα υπεράσπισής του με την σκληρή φρασεολογία και τους χαρακτηρισμούς (ιστορικό πλέον το πατομπούκαλο). Πιστεύω ότι τούτων απόντων, θα είχαν περικοπεί τα βλακώδη σχόλια στο μισό. Είναι σοβαρό παραστράτημα και δεν του ταιριάζει.
  • Όσο δίκαιο κι αν απέκτησε ο κ. Μαλαβέτας μετά τις υπερβολές του προλαλήσαντα, τις έχασε με το παραπάνω γράφοντας "ο Βλαχογιάννης στο ραδιοφωνικό πάντα τρώει τη σκόνη μου..." ή "Χρήστο θα πάρεις ακόμη μια απάντηση στη ΓΣ του Ραδιοφωνικού στις 15/5". Αν αυτά δεν σας καλύπτουν, μία ανάγνωση των πλούσιων σε υλικό σχολίων θα σας πείσει.
Και εκεί που γράφω και σβήνω και βαριέμαι και λέω "που πας να μπλέξεις μωρ' αδερφάκι μου", τσουπ! ρίχνω κλεφτές ματιές στο γειτονικό ιστολόγιο που φιλοξένεί τις επιστολές και κυρίως τους δεκάδες σχολιαστές που βρήκαν λαβές για σχόλια και εξομολογήσεις. Και δώστου χώσιμο, δώστου μετάνοιες, και δώστου μαχαιρώματα στα πλαίσια του διαλόγου.. Και δώστου πληροφορίες, αποκαλύψεις και καρφώματα, και άλλα πολλά που ξεχνάμε κατά καιρούς, ένα περίεργο πράμα.. Να στάζουν τα στόματα χολή και μελάνη κατράμι, σαν τον διαβολάκο του Carlo Frabbeti στο "Βιβλίο Κόλαση"!

Συστήνω, λοιπόν, στους αγαπητούς συμπολίτες μου να επιστρέψουν στα άκρα του ρινγκ και να αποδείξουν ότι διατηρούν το ελάχιστο επίπεδο πολιτισμού. Για τις καταγγελίες που βαραίνουν τον πρώην δήμαρχο, θα αποφανθεί η δικαιοσύνη. Για τους σχολιασμούς που αφορούν τον κ. Μαλαβέτα, θα αποφανθεί συντόμως η κοινωνία (δυστυχώς). Για τη δουλειά του κ. Βλαχογιάννη στην Φιλαρμονική, να την δούμε ότ-αν αποδώσει καρπούς. Μέχρι τότε..

Επειδή σε κάθε καλόν αγώνα η απονομή επάθλου είναι επιβεβλημένη, το παρόν επάργυρο αγαλματίδιο θα τοποθετηθεί σε νεοαγερθέν μνημείο στους χώρους του Κήπου, προς τιμήν όλων εκείνων των αιμοβόρων μεσολογγιτών, εντός και εκτός των τειχών, που ένιωθαν το δίκαιο να τους πνίγει και επανάκτησαν την ψυχική τους ισορροπία μετά το περιστατικό.

Με αγάπη,
προς τους συμπολίτες
και τον δάσκαλό μου,
Σφυράκι


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι για μένα.
Με απασχολεί περισσότερο τι σκέφτονται για μένα.

Παρακαλώ να υπογράφετε τα σχόλιά σας..