Όνειρα και Επαναστάσεις
Ειρήνη Τριανταφύλλου
http://sfyraki.blogspot.com/2008/10/blog-post_17.html

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Τα γεγονότα (;) της 17ης Νοεμβρίου στα χρόνια του Λαϊκού Ορθόδοξου Σουρεαλισμού



Στεριώνει μέσα μου όλο και περισσότερο (ω, κρυφή ελπίδα!) ο σταθμός πρώτων εφεδρειών του Μεγκάλου καναλιού να κερδίσει το φετινό Πούλιτζερ μετά το τριπλό σάλτο των θερινών πλάνων στο κατά τα άλλα έγκυρο ρεπορτάζ της επετείου του Πολυτεχνείου.

Κάτι τέτοιο θα έθετε σοβαρά εκτός φαντασίας το προηγούμενο ανεκδιήγητο της απονομής Νόμπελ Ειρήνης στον υπ' αριθμόν ένα θεσμικό σφαγέα των λαών, κ.κ. Διοικητή των ενόπλων δυνάμεων του Στρατού και Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Βορείου Αμερικής - κατά την άποψη της πολιτικής οικονομίας, τον συλλογικό διαπραγματευτή των στρατηγικών συμφερόντων του κεφαλαίου σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Η αλήθεια είναι ότι δεν τους κατηγορώ.. Αν αντί της εξαντλητικά ήσυχης πορείας έδειχναν πλάνα από την είσοδο των ΜΑΤ στο (Εδώ) Αριστοτέλειο εν ώρα συναυλίας Μικρούτσικου-Θηβαίου-Αντωνοπούλου, κανείς δεν θα τους πίστευε και όλοι θα έκλειναν τους δέκτες τους αηδιασμένοι. Αντίστοιχα, δεν θα περιμέναμε από κανέναν δημοσιογράφο - εκτός ίσως του Clark Kent - να έχει τη δύναμη να δηλώσει ανοιχτά πως μέλη κυβερνητικής φοιτητικής παράταξης που δέρνει κόσμο στα Πανεπιστήμια μεταφέρει, συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων, από και προς τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ τη σωρό του Πολυτεχνείου, τον χώρο και την ιστορία του οποίου βεβήλωσαν διαχρονικά η παράταξη, οι αστυνομικές δυνάμεις και το ΠΑΣΟΚ (όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά).

Στον αντίποδα, θεωρώ ανούσιο και εξαιρετικά υπερφίαλο το κεντρικό σύνθημα διαβόητης αριστεριστεριστικής οργάνωσης "Εδώ και τώρα Πολυτεχνείο", μιας και η επικαιρότητα του Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία στηρίζει "οπορτουνίστικους σχηματισμούς προβάλλουν αποπροσανατολιστικές ψευδεπίγραφες φιλολαϊκές πολιτικές διεξόδου για να τιθασεύσουν και να αποπροσανατολίσουν το λαϊκό ριζοσπαστισμό", μακριά, δηλαδή, από ένα ΚΚ που εννέα αιώνες μετά συνεχίζει να υπογράφει ιντουλγκέντσιες στον εαυτό του..

Περαιτέρω τεκμηρίωση στο Red NoteBook - Το 1984 του Όργουελ είναι τώρα,
το φιλικό blog τσαντίλας: 17 Νοέμβρη - Προσοχή στις απομιμήσεις! και
την ραδιοφωνική εκπομπή Δύο γάιδαροι μαλώνανε Στο Κόκκινο 105.5, 18/11.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι για μένα.
Με απασχολεί περισσότερο τι σκέφτονται για μένα.

Παρακαλώ να υπογράφετε τα σχόλιά σας..