Όνειρα και Επαναστάσεις
Ειρήνη Τριανταφύλλου
http://sfyraki.blogspot.com/2008/10/blog-post_17.html

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008

Υγρασία - Ξηρασία



Δεν κατάλαβα ότι συμμετείχα και εγώ στην φωτογραφία, παρά μόνο όταν την εμφάνισα στην οθόνη μου.

Αφόρητα. Ζέστη και υγρασία. Πρέπει να έχω ένα μικρο τράβηγμα στο χέρι, και δεν μπορώ να παίξω για πολύ ώρα. Όλως παραδόξως μπορώ πολύ άνετα ακόμα να πληκτρολογώ. Έχω να καταγγείλω ότι το internet, για όσους διάγουν μια ολοκληρωμένη και δημιουργική ζωή, είναι μεγάλο χάσιμο χρόνου. Ποιός ο λόγος να μαθαίνουμε ανά λεπτό το τι συμβαίνει στον κόσμο, να επιχειρούμε προσπάθειες ταυτόχρονης σύνδεσης με γνωστούς -και όχι φίλους-, να ψάχνουμε διακαώς να βρούμε ως το τελευταίο bit το καινούριο torrent για τον εξίσου -σχετικές συγκρίσεις- καινούριο δίσκο της αγαπημένης μας μπάντας;;

Καθώς η πληκτρολόγηση προχωράει η θερμοκρασία πέφτει, το βράδυ προχωράει, όμοιο και απαράλλαχτο με το χτεσινό. Θέλω να γκρινιάξω, μου βγαίνει φυσικά. Τι να το κάνεις.. Τρέλα, στην τηλεόραση, προφανώς για κάποιον ιστορικό λόγο διατηρούν ενός λεπτού σιγή. Σιγά.. Στα 10 δευτερόλεπτα ξεκινάει ο εθνικός ύμνος. Και ξανά.. Τι να το κάνεις έτσι.. Try this. Μιας εβδομάδας αποχή. Κινητά δεν τολμώ να κλείσω, είσαι περίπου 2.200 χιλιόμετρα μακριά, σε χρειάζομαι και με χρειάζεσαι. Τηλεόραση μπορώ να κλείσω, δεν έχει να μου προσφέρει και τίποτα. Ένα (1) το κρατούμενο. Internet?? Μάλλον όχι, πρέπει να κοιτάζω τα νέα κάθε τόσο, τα καινούρια συμβάντα και επεισόδια. Και αν με ζητήσει κανείς για να ρωτήσει κάτι για την Κυριακή;;


Ε και;;


Τρέχουμε κύριοι. Σε 1, 2, 3 mhbps (mega-heart-beats-per-minute), βιαζόμαστε, ρουφάμε, λαχανιάζουμε. Καταβόθρες δεδομένων και πληροφοριών, ούτε καν γνώσεων. Όνειρο του κάθε κατά φαντασίαν καλλιτέχνη είναι να προκαλέσει αντιδράσεις, όχι βέβαια για να ακουστεί και να προωθηθεί, αλλά για να διδάξει τις σταγόνες τις εμπειρίας του. Κινδυνεύει ωστόσο να φανεί ακραίος, συντηρητικός, άχρωμος και κυνικός, απλοϊκός. Δεν πρόκειται να τραβήξουμε τα καλώδια. Μα.. ουφ, get a life..


Και εκεί που πήγαινε να μουσκέψει ο Ιούλιος..



(τραβηγμένες την Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008)





Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008

Κολοσσιαία η φωτιά στη Ρόδο



ιδού ο ένοχος..

Για τέταρτη μέρα εξακολουθεί να μαίνεται η φωτιά στα δάση της Ρόδου, παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και των κατοίκων της περιοχής. Κακό το χιούμορ εν ώρα κρίσης, αλλά θα απαλύνει λίγο τον πανικό που μας μεταδίδουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Κουράγιο, απαιτείται συντονισμός των προσπαθειών για να σωθεί το νησί και το παρθένο δάσος του, το μεγαλύτερο ίσως σε όλα τα Δωδεκάνησα.


Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008

Νεότερα για το Φεστιβάλ 2008



(αναδημοσίευση από http://mesologrockfest.blogspot.com/)

Τα κομμάτια του παζλ βρίσκουν σιγά σιγά τη θέση τους, θα μπορούσε να είναι ο τίτλος αυτού του κειμένου.. Έτσι λοιπόν, η καταληκτική ημερομηνία για την διεξαγωγή του Φεστιβάλ είναι η 3η Αυγούστου, ημέρα Κυριακή, με πιο πιθανή ώρα έναρξης τις 9 το βράδυ. Λαμβάνουν μέρος: Bazakaba - prang - Groomfs.

Οι βλέψεις μας για αυτή την διοργάνωση ήταν μεγάλες, έως τολμηρές. Αυτό πιστεύουμε πως μπορείτε να το διαπιστώσει οποιοσδήποτε διαβάσει την αρχική, πρώτη μας ανάρτηση, με τίτλο Ανοιχτή Πρόσκληση, που αντεγράφη και αναδημοσιεύθηκε από το Messolonghi News, το noiz.gr, το Mesologi.Spaces, όπως επίσης και από τις εφημερίδες Αιχμή Αιτωλοακαρνανίας και Μεσολογγίτικα Χρονικά (χωρίς ωστόσο να αποκλείεται η πιθανότητα λάθους από μέρους μας σχετικά με τις αναδημοσιεύσεις). Όμως, ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου, για τον έναν ή τον άλλο λόγο, αδυνατεί να καλύψει έστω και 1 (ένα) ευρώ για τις δαπάνες, οι οποίες μάλιστα, έπειτα από πολλές προσπάθειες και επαφές, ελαχιστοποιήθηκαν. Από ότι μας είπαν, ο ηχολήπτης με τον οποίο συνεργάζεται ο Δήμος έχει μείνει απλήρωτος, οπότε δεν είναι δυνατή η σύναψη νέας συνεργασίας μαζί του.

Επομένως, το κόστος θα καλυφθεί από εμάς τους ίδιους. Νέοι, παιδιά της περιοχής, που ενεργούμε και παίρνουμε το δικό μας ρόλο στην ανάδειξη της μουσικής και της πόλης μας. Ανεξάρτητοι από οποιονδήποτε παράγοντα, υποκινούμενοι μόνο από το πάθος μας για αυτό που κάνουμε.

---
3 Αυγούστου 2008

Φεστιβάλ Ροκ Συγκροτημάτων Μεσολογγίου

Ανεξάρτητα Σχήματα, στο Θεατράκι του Λιμανιού

Bazakaba - prang - Groomfs

Είσοδος Ελεύθερη


Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου Καλοκαίρι 2008



Δευτέρα 4 Αυγούστου, 21:30, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Συναυλία με τη Χαρούλα Αλεξίου. Μαζί της ο Μπάμπης Στόκας και η Ανδριάνα Μπάμπαλη.

Τετάρτη 6 Αυγούστου, 21:00, ΘΕΑΤΡΟ ΛΙΜΑΝΙΟΥ

Θεατρική παράσταση «Η ΔΩΔΕΚΑΤΗ ΝΥΧΤΑ» του Σαίξπηρ σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας.

Πέμπτη 7 Αυγούστου, 21:00, ΘΕΑΤΡΟ ΛΙΜΑΝΙΟΥ
Θεατρική παράσταση «ΜΑΤΩΜΕΝΟΣ ΓΑΜΟΣ» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης.

Σάββατο 16 Αυγούστου, 21:30, ΑΛΥΚΕΣ ΤΟΥΡΛΙΔΑΣ
Συναυλία με το Φοίβο Δεληβοριά

Τετάρτη 20 Αυγούστου, 20:30, Πλατεία Ελληνικών
Μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά «Ο Αγησίλαος», με τον Αντώνη Καφετζόπουλο

Πέμπτη 21 Αυγούστου, 21:00, 1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου (Παλαμαϊκή Σχολή)
Θεατρική Παράσταση «ΛΟΚΑΝΤΙΕΡΑ» του Κάρλο Γκολντόνι από το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου

Τετάρτη 27 Αυγούστου, 21:00, Πλατεία Μουσούρων
Θέατρο Σκιών «ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ»

Πέμπτη 28 Αυγούστου, 21:00, Πολιτιστικό Κέντρο Ευηνοχωρίου
Θεατρική παράσταση για παιδιά με το έργο «Το πανηγύρι των Κλόουν»

Παρασκευή 29 Αυγούστου, 21:00, Πλατεία Ελληνικών
Θεατρική παράσταση για παιδιά με το έργο «Το πανηγύρι των Κλόουν»

Σάββατο 30 Αυγούστου, 21:00, Θέατρο Λιμανιού
Θεατρική παράσταση «ΠΕΡΣΕΣ» του Αισχύλου από το Θεσσαλικό Θέατρο
Συνδιοργάνωση με τον Λαογραφικό – Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσολογγίου

Κυριακή 31 Αυγούστου, 21:00, Πολιτιστικό Κέντρο Ευηνοχωρίου
Θεατρική παράσταση για παιδιά «Το Ασχημόπαπο» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν με την Αγγελική Δαλιάνη

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου, 21:00, Θέατρο Λιμανιού
Θεατρική παράσταση «ΕΡΩΦΙΛΗ» του Γεωργίου Χορτάτση από τον Ελληνικό Θεατρικό Οργανισμό «ΑΙΧΜΗ».
Συνδιοργάνωση με τον Λαογραφικό – Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσολογγίου

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, 21:30, Πλαζ Τουρλίδας
Συναυλία «Ο ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΗΣ Ράδιο-Φονικός» με τους Νίκο Ξύδη και Βαλέρια Κουρούπη.

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου, 21:00, Θέατρο Λιμανιού
«ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ» με τις κορυφαίες της Λυρικής Σκηνής Αθηνών, Στέλλα Παυλάκη και Ηλέκτρα Βάργκα και το αξιόλογο γυναικείο σχήμα «ΗΑΡΜΟΝΥ»

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου, 21:30, Αλυκές Τουρλίδας
Συναυλία με τους «3Gs» ΜΙΜΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ, Βασίλης Ρακόπουλος και Αντώνης Λαδόπουλος


Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

Περί έρευνας Monthly Review και VPRC για τους bloggers εν Ελλάδι



Αντιγράφω αυτούσια την ανάρτηση του exitmusician από το blog του, σχετικά με ένα e-mail που λάβαμε με την ιδιότητα του blogger.

Πριν λίγη ώρα έλαβα ένα mail για κάποια έρευνα που διενεργεί το περιοδικό "Monthly Review" σε συνεργασία με την εταιρεία δημοσκοπήσεων VPRC για το προφίλ των bloggers στην Ελλάδα. Το mail αναφέρει τα εξής:

"Φίλε blogger,

Το μηνιαίο πολιτικό περιοδικό Monthly Review και η εταιρία ερευνών VPRC πραγματοποιούν μια έρευνα προκειμένου να αναδείξουν τα κοινωνικά, πολιτικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά των bloggers στη χώρα μας.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα δημοσιευθούν σε ένα από τα προσεχή τεύχη του περιοδικού, καθώς και στην ηλεκτρονική του έκδοση (www.monthlyreview.gr).

Η επιλογή των blogs έγινε βάσει ποιοτικών χαρακτηριστικών, τα οποία θα βοηθήσουν στην ασφαλέστερη και αντιπροσωπευτικότερη εξαγωγή συμπερασμάτων.

Σε περίπτωση όπου οι διαχειριστές του blog σας είναι περισσότεροι του ενός, δικαίωμα συμμετοχής στην έρευνα έχουν όλοι τους ανεξαιρέτως.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή, το ενδιαφέρον και το χρόνο σας.

Παραμένω στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση, απορία ή πρόβλημα."


(επισυνάπτονται ερωτηματολόγια)

Αυτό που είδα και αυτό που μου δόθηκε να καταλάβω με παραξένεψε και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν κρύβω ότι με τρόμαξε. Για τους παρακάτω λόγους δεν προτίθεμαι να πάρω μέρος στην εν λόγω έρευνα και καλώ όσους συμμερίζονται τις απόψεις μου ή έχουν τις ίδιες απορίες να κάνουν το ίδιο.

1. Το ερωτηματολόγιο απαιτεί να συμπληρωθεί το όνομα του blog και του blogger. Θα συμμετείχα σε έρευνα με προσωπικό ερωτηματολόγιο μόνο αν γνώριζα επακριβώς ποια θα είναι η χρησιμοποίηση των προσωπικών στοιχείων μου στην έρευνα, κάτι το οποίο δεν είναι φανερό ούτε κατ' ελάχιστο στην εν λόγω έρευνα. Προσωπικά έχω σχεδιάσει ερωτηματολόγια που απευθύνονταν σε συγκεκριμένους χρήστες, αλλά:

α) δεν ζητούσα προσωπικά στοιχεία παρά μόνο ορισμένα απαραίτητα για την έρευνα δημογραφικά στοιχεία,
β) δεν προσπάθησα εκ των υστέρων να αντιστοιχίσω τα δημογραφικά στοιχεία με τους συγκεκριμένους χρήστες που συμμετείχαν στην έρευνα.

2. Το περιεχόμενο των ερωτήσεων παραείναι προσωπικό για να υπάρχει οποιουδήποτε είδους αντιστοίχιση του ερωτώμενου και των απαντήσεων που δίνει. Ή, πιο απλά, δε γουστάρω να ξέρει κανείς τι νομίζει ο exitmusician για την Αριστερά και τη Δεξιά. Εδώ μιλάμε περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής του ατόμου και εσείς προσπαθείτε φόρα παρτίδα
να αντιστοιχίσετε τα ευαίσθητα πολιτικά και ιδεολογικά μας πιστεύω με τα (έστω δικτυακά) ονόματά μας; Για ποιο λόγο πρέπει να ξέρετε το όνομα αυτού που σας απαντά; Μήπως για φακέλωμα;

3. Η έκφραση
"η επιλογή των blogs έγινε βάσει ποιοτικών χαρακτηριστικών" αφενός δεν με διαφωτίζει από τη μεθοδολογική πλευρά και αφετέρου με βρίσκει αντίθετο από την ιδεολογική πλευρά. Από τη μεθοδολογική πλευρά, δεν μου είναι ξεκάθαρο στη βάση ποιων χαρακτηριστικών πραγματοποιήθηκε η στρωματοποιημένη δειγματοληψία που υπαινίσσεται ο συγγραφέας στο mail. Από την ιδεολογική πλευρά, που ουσιαστικά αποτελεί τη βάση της μεθοδολογικής αντίρρησης, είμαι αντίθετος με οποιαδήποτε προσπάθεια ομαδοποίησης/ομογενοποίησης όσων συμμετέχουν στην κοινότητα των blogs βάσει των ιδεολογικών και πολιτικών αντιλήψεών τους. Όσο υπάρχουν αριστεροί bloggers, άλλο τόσο υπάρχουν δεξιοί, κεντρώοι, ακροαριστεροί, ακροδεξιοί και απολιτίκ. Όσο υπάρχουν εθνικιστές bloggers άλλο τόσο υπάρχουν υπέρμαχοι της πολυπολιτισμικότητας, όσο υπάρχουν bloggers υπέρμαχοι του κρατισμού άλλο τόσο υπάρχουν φιλελεύθεροι. Και αυτή η πολυσυλλεκτικότητα είναι ένα από τα ειδοποιά χαρακτηριστικά της κοινότητας των bloggers. Συνεπώς, η οποιαδήποτε κρατούσα πολιτική/ιδεολογική άποψη μπορεί να προκύψει από αυτή την έρευνα δεν μπορεί να χαρακτηρίσει "γενικά" την κοινότητα των bloggers. Γιατί νομίζω ότι αυτή είναι η έννοια αυτής της έρευνας: να δώσει "γενικούς" χαρακτηρισμούς και να κολλήσει ταμπέλες σε μια κοινότητα που εκ των προτέρων οφείλει να αποποιηθεί τον τίτλο του "κινήματος".

4. Τέλος, δεν αναφέρεται αν τα αποτελέσματα της έρευνας θα είναι άμεσα διαθέσιμα στους συμμετέχοντες, κατά τη συνήθη πρακτική. Αν και αυτό είναι το λιγότερο, αφού προϋποθέτει τη συμμετοχή στην έρευνα.

Θα έλεγα ότι η υπόθεση βρωμάει. Το ερωτηματολόγιο μυρίζει συντηρητίλα, λες και βγήκε από κάποιο think tank της κυβέρνησης (ορίστε τυχεράκηδες, σας αποκάλυψα και ποια είναι η πολιτική μου κλίση). Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το μεγάλο σφάλμα των προσωπικών ερωτηματολογίων, με κάνουν να σκέφτομαι ότι πάμε για big time φακέλωμα υπό το πρίσμα μιας τυπικής (;) έρευνας για το προφίλ των bloggers.

Και αν έχετε αμφιβολίες για τις... αμφιβολίες μου, ρίχτε μια ματιά στην προ μηνών έρευνα του Ζαφείρη Καραμπάση για το προφίλ, τα κίνητρα και τις πρακτικές των ελληνόφωνων bloggers, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκπόνησης της πτυχιακής του εργασίας για το μεταπτυχιακό του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Συγκρίνετε τον πειραματικό σχεδιασμό της έρευνάς του (μεταξύ άλλων: ανώνυμα ερωτηματολόγια, συμπλήρωση και υποβολή μέσω ειδικού site) αλλά και το περιεχόμενό της με τη χοντροκομμένη προσπάθεια της εν λόγω εταιρείας και πειστείτε.

Και κάτι ακόμα προς τους υπεύθυνους της εταιρείας: όταν
στέλνετε ερωτηματολόγια μέσω e-mail (άλλο μεγάλο λάθος) φροντίστε τουλάχιστον το αρχείο που επισυνάπτετε να μην είναι corrupted. 5 στις 6 φορές που προσπάθησα να το ανοίξω μου έκλεισε όλο το Word και μαζί όλα τα αρχεία που δούλευα. Ευτυχώς δηλαδή που έχω ανακαλύψει το autosave γιατί αλλιώς θα σας έπαιρνε και θα σας σήκωνε.


Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008

Εξυπηρέτηση Καταναλωτών - Carrefour



"H Carrefour έχει δημιουργήσει ένα κώδικα με οδηγίες προς εργαζομένους της, για το πως θα κοροϊδέψεις τον πελάτη. Προφανώς το φαινόμενο διαφοράς της τιμής που αναγράφεται στα ράφια με αυτή που χρεώνεται στο ταμείο είναι τόσο συχνό, που χρειάζεται ένα ολόκληρο business process που θα αντιμετωπίζει τη “δύσκολη κατάσταση”...

Η δημοσιογραφία των πολιτών που έλεγα στο προηγούμενο άρθρο, δούλεψε εδώ….

Θα έχουν άραγε να πουν κάτι;"



Τρίτη 8 Ιουλίου 2008

Επιστροφή στα μικρόφωνα 2



Καλησπέρα σας,

Καλά τα βρήκατε, οι ιδέες πολλές, πρόβλημα όμως!!! Όση φαντασία και να υπάρχει, δεν καταφέραμε ακόμα να βρούμε ένα καλό όνομα για την εκπομπή μας. Και όπως καταταλαβαίνετε, στρεφόμαστε σε εσάς και είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε τις προτάσεις σας.

Μην διστάσετε να αφήσετε το σχόλιό σας, και εμείς θα σας απαντήσουμε μόλις καταλήξουμε. Ο φίλος/φίλη που θα προτείνει όνομα που θα μας αρέσει, θα ακούσει το όνομά του αυτήν την Παρασκευή από τους 92FM, όπως επίσης και θα μπορεί να παρακολουθήσει μια εκπομπή ζωντανά από το στούντιο.

(Συνειδητοποιούμε ότι είμαστε πολύ μετριόφρονες, και σίγουρα πολύ ταπεινοί, αλλά τι να γίνει..)

Επιστροφή στα μικρόφωνα 1


Κυριακή 6 Ιουλίου 2008

Λαμπαδιάσαμε






Τέτοια μέρα, ευτυχώς που δεν έγινε μπουρλότο όλη η Πελοπόννησος.. Εποχή που βρήκανε και βάλανε και αυτοί τη γιορτή.. Δεν βάζανε την από κάτω.. Την πρώτη, Πυρίμαχος..



Σάββατο 5 Ιουλίου 2008

Επιστροφή στα μικρόφωνα



Καλώς εχόντων των πραγμάτων, και άνευ συγκλονιστικού απροόπτου, η παρέα επιστρέφει πίσω στα μικρόφωνα. Από την Παρασκευή 11 Ιουλίου, στην ίδια πάλι ώρα , ήτοι 22.00 με 00.00. Οι ιδέες αρκετές, οι συνθήκες καλές, η παρέα ακόμα καλύτερη, και βλέπουμε.. Ακολουθούν ορισμένες λεπτομέρειες για την εκπομπή:

Η εκπομπή θα γίνεται μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού Ι.Π. Μεσολογγίου, στους 92 FM (νομίζω πως ισχύει για το σύνολο της Αιτωλοακαρνανίας). Αν δεν βρίσκεστε κοντά, φυσικά και θα θέλαμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας από οποιοδήποτε μέρος και αν βρίσκεστε, και μπορείτε να ακούτε διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας http://www.mesradio92.gr/index.php. Το πρόγραμμά μας θα κινείται στα χνάρια του κλασσικού ροκ, όμως δεν θα ήθελα να επεκταθώ επί του θέματος για να μην έχουμε περιορισμούς στα τραγούδια που θα ακουστούν.

Τα τηλέφωνα του σταθμού είναι τα 2631022764 και 2631022644, όπως επίσης μην ξεχνάμε και τον αριθμό 6932553299 για τα γραπτά σας μηνύματα, ενώ βέβαια μπορείτε από αυτή εδώ την ανάρτηση να αφήνετε τα σχόλιά σας και να επικοινωνείτε μαζί μας!!!


"Η Κυριακή των Παπουτσιών" από την "Πρόβα"



Την θεατρική παράσταση "Η Κυριακή των Παπουτσιών" του Λάκη Λαζόπουλου ανεβάζει η θεατρική ομάδα "Πρόβα" του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Ι.Π. Μεσολογγίου την Παρασκευή 4 και Σάββατο 5 Ιουλίου 2008 στο Θέατρο του Λιμανιού. Το Σφυράκι βρέθηκε στην πρεμιέρα της παράστασης και σας μεταφέρει τις εντυπώσεις του από το έργο και τις ερμηνείες.

Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να τονίσω το γεγονός ότι ο θίασος που παρουσίασε αυτή την παράσταση αποτελείται από ερασιτέχνες, με ελάχιστη ή μηδενική εμπειρία από τον χώρο του θεάτρου. Οι όποιες προκαταλήψεις μου ότι το θέαμα θα ήταν Β' κατηγόριας λόγω απειρίας των συνετελεστών εξαφανίστηκαν λίγο μετά την αρχή του έργου, και έδωσαν την θέση τους στην ικανοποίηση για αυτό που ένα κατάμεστο Θεατράκι παρακολουθούσε με πολύ ενδιαφέρον. Ιδιαίτερος λόγος αξίζει να γίνει για τους συμμετέχοντες φοιτητές του Τ.Ε.Ι. που πρόσφεραν ένα πολύ "ζεστό" και άκρως κωμικό θέαμα, ανάλογο με τον εκάστοτε χαρακτήρα τους. Επί της έργου λοιπόν..

Η ζωή των κατοίκων μιας πολυκατοικίας συνοψίζεται στον μόνο κοινό τους χώρο, τον ακάλυπτο (που στην παράσταση βρίσκεται στην πλατεία του θεάτρου). Εκεί μπορούν να μαλώσουν, να βριστούν, να φωνάξουν.. Ο ακάλυπτος ωστόσο είναι γεμάτος από παπούτσια, χρησιμοποιημένα υποδήματα των ενοίκων. Η βαριά καθημερινότητά τους έχει σκοτώσει την ελπίδα τους για κάτι καλύτερο, τα όνειρά τους, την πιθανότητα να ζήσουν έστω και ένα λεπτό ευτυχισμένοι και πλήρεις. Τις μέρες τους παρακολουθεί μια μύγα, που ως ουδέτερος παρατηρητής επεμβαίνει κατά διαστήματα με καίριες παρατηρήσεις και ετοιμάζει την διατριβή της πάνω στους ανθρώπους.

Τη λύση έρχεται να δώσει το μετρό που περνά κάτω από την πολυκατοικία. Προκαλείται μια καταστροφή που αναγκάζει τους ήρωες να απομακρυνθούν για λόγους ασφαλείας από την παλιά τους πολυκατοικία. Τελικά, και έπειτα από το ισχυρό σκηνοθετικά μέρος των νέων που απαιτούν τα όνειρά τους και αγωνίζονται για αυτά, και ένα ζευγάρι γαλότσες από τα παιδικάτα του, ο κεντρικός χαρακτήρας Ηλίας (αν μπορεί να υπάρχει πρωταγωνιστής σε μια πολυκατοικία που ο καθένας έχει την ιστορία του), βρίσκει τη δύναμη και ετοιμάζει την βαλίτσα του για να φύγει μακριά, και να ξεκινήσει πάλι από το μηδέν..


Τα πρόσωπα της παράστασης (οι ηθοποιοί της παράστασης)
  • Ηλίας (Γιώργος Καρακάσης, Γυμναστής)
  • Περίανδρος (Γιάννης Κοσόγλου, Φοιτητής Τ.Ε.Ι.)
  • Σταμάτα (Άντα Χαλαζιά, Φυσικός)
  • Φρόσω (Αλέκα Ράπτη, Νηπιαγωγός)
  • Μερόπη (Ελευθερία Τσακανίκα, Δασκάλα)
  • Στυλιανός (Τάσος Χαβραλής, Φοιτητής Τ.Ε.Ι.)
  • Σπύρος - Πέτρος (Κωνσταντίνος Πολίτης, Φοιτητής Τ.Ε.Ι.)
  • Άσπα (Χαρά Καρακατσάνη, ΦοιτήτριαΤ.Ε.Ι.)
  • Σαλώμη - Μύγα (Κική Πέχα, Φιλόλογος)
  • Τόνια - Νατάσσα (Νεκταρία Σύρου, Δασκάλα)
  • Σωτήρης (Μιχάλης Κωσταντακόπουλος, Φυσικός)
  • Αμαλία - Αριάδνη (Θεώνη Κολοβού, Γυμνάστρια)
  • Γρια Τίτσα - Αντιγόνη (Λιάνα Καραγιάννη, Γυμνάστρια)
  • Ακίμ (Βαγγέλης Βαλλιανάτος, Φυσικός - Ραδιοηλεκτρολόγος)
  • Τζένης (Γιώργος Καλαϊτζής, Φοιτητής Τ.Ε.Ι.)
Στην παραγωγή της παράστασης
  • Μουσική Επιμέλεια: Σπύρος Χολέβας, Μουσικός
  • Παίζουν: Αρμόνιο, Σπύρος Χολέβας
  • Μπουζούκι: Χρήστος Ταγαρόπουλος, Μαθητής Λυκείου
  • Τραγουδάει η Μαιρη Αγγελοπούλου, Μαθήτρια Λυκείου
  • Ιδέα Σκηνικού: Γιάννης Πετρής, Καθηγητής Καλλιτεχνικών 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου
  • Κατασκευή Σκηνικών: Δημήτρης Δημητρόπουλος, Σκηνογράφος
  • Σκηνοθετική Επιμέλεια: Ζέτα Λάττα, Φιλόλογος
  • Ήχος - Φως: Γιώργος Τραγουδάρας
  • Video - Φωτογραφία: Αντώνης Μαρούδας
ΔΕΝ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 11 ΕΤΩΝ


Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008

Άλογο στο πανηγύρι του 'Αη-Συμιού



Καταρχήν, δηλώνω πως δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις σχετικά με τα ζώα, αλλά να ρε παιδί μου..
(Στόχος μου δεν είναι να βλάψω τον θεσμό, και φυσικά και δεν έχω τίποτα εναντίον της παράδοσης)



Με το φτωχό μου το μυαλό, σκέφτομαι και λέω..
Υπάρχει περίπτωση αυτό το άλογο να είναι καλά;;;

(Υλικό από το Πανηγύρι του Άη-Συμιού)


Πρανγκιότες



Χαίρετε. Λόγω κάποιων τεχνικών προβλημάτων, η ιστοσελίδα http://prangiotis.blogspot.com/ μεταφέρεται στο http://prangiotes.blogspot.com/ η οποία πλέον θα ανανεώνεται συχνότερα.

Επισκεφθείτε μας ! !


"Χώμα" οι χωματερές




Δείτε λοιπόν τι αντιθέσεις υπάρχουν..

Το πάνω με το κάτω