Όνειρα και Επαναστάσεις
Ειρήνη Τριανταφύλλου
http://sfyraki.blogspot.com/2008/10/blog-post_17.html

Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Θεόδωρος Τενέζος: 121 μέρες απεργία πείνας



(αναδημοσίευση από madata.gr)

Μετά από 120 μέρες σε απεργία πείνας, ο εξουθενωμένος Θοδωρής Τενέζος, που αποφάσισε να πολεμήσει… μέχρι θανάτου τα «καρτέλ του σιδήρου», χθες το πρωί ξάπλωσε στο οδόστρωμα της Πατησίων διακόπτοντας για περίπου μία ώρα την κυκλοφορία των οχημάτων και στέλνοντας έτσι ένα ηχηρό μήνυμα για το προσωπικό του δράμα.

Συμπαραστάτης του 40χρονου στον αγώνα που δίνει από τις 13 Φεβρουαρίου έξω από την Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι τις τελευταίες ημέρες και ο γιατρός Γιώργος Κοσμόπουλος, πρόεδρος της Ενωσης Θυμάτων Καρτέλ (Stopcartel), ο οποίος σταμάτησε από τη μεριά του τη λήψη στερεάς τροφής αλλά και υγρών.

«Θα φτάσω μέχρι το τέλος, μακάρι να έρθει πιο γρήγορα τώρα ο θάνατος που σταματώ να πίνω και νερό. Η αναλγησία των πολιτικών μάς οδηγεί στην αυτοκτονία» είπε στην «Espresso» με τρεμάμενη φωνή από την εξάντληση ο άνδρας, που αδυνατεί να περπατήσει και κυκλοφορεί με αναπηρικό καροτσάκι. «Θα κλείνουμε συνέχεια την Πατησίων για να κάνουμε αντίσταση. Μέχρι το τέλος» πρόσθεσε.

Λόγω της παρατεταμένης ασιτίας, ο απεργός πείνας χρήζει κλινικής περίθαλψης, κάτι που αποδεικνύουν και οι επανειλημμένες αναλύσεις αίματος στις οποίες έχει υποβληθεί. Μάλιστα, μέσα από το site www.stopcartel.org τα μέλη της ένωσης κάνουν έκκληση για ανθρωπιστική βοήθεια από γιατρούς προς τον απεργό, του οποίου η ζωή βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.

Από τη μεριά του, ο απεργός δηλώνει αμετανόητος και πρόσφατα έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό ζητώντας να αλλάξει το σύνταγμα και να πάψουν να καλύπτονται τα σκάνδαλα των μεγαλοεπιχειρηματιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι για μένα.
Με απασχολεί περισσότερο τι σκέφτονται για μένα.

Παρακαλώ να υπογράφετε τα σχόλιά σας..