Όνειρα και Επαναστάσεις
Ειρήνη Τριανταφύλλου
http://sfyraki.blogspot.com/2008/10/blog-post_17.html

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Ολόκληρο χωριό γύρισε την πλάτη στους πολιτικούς



(αναδημοσίευση από madata.gr)

Ένα ολόκληρο χωριό γύρισε την πλάτη στην κάλπη και τους πολιτικούς σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αδιαφορία που δείχνουν οι κυβερνήσεις στον τόπο τους. Πρόκειται για το χωριό Αργύρι, που βρίσκεται σε απόσταση 112 χιλιομέτρων από την Καρδίτσα, στο Δήμο Αχελώου, όπου η αποχή ξεπέρασε το 99,9% .

Στο 22ο εκλογικό τμήμα του χωριού, ψήφισαν μόλις 13 από τους 324 εγγεγραμμένους, κι αυτοί αναγκαστικά, επειδή είναι ετεροδημότες κι έπρεπε να «πάρουν» την υπογραφή για να δικαιολογήσουν τις άδειες που πήραν από τις δουλειές τους.

Από τους 13 που πήγαν στο εκλογικό τμήμα, οι 10 έριξαν άκυρο. Δύο ψήφισαν Νέα Δημοκρατία και ένας ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Ο λόγος της πρωτοφανούς αυτής αποχής είναι ότι το έτος 2009, οι κάτοικοι του Αργυρίου ακόμα «παλεύουν» με το χωματόδρομο, καθώς τα τελευταία 11 χιλιόμετρα του οδικού δικτύου που ενώνουν το χωριό τους με την Καρδίτσα, δεν έχουν ασφαλτοστρωθεί, παρά τις υποσχέσεις των πολιτικών από το 2004.

Όπως καταγγέλλει στη zougla.gr ο κ. Ευάγγελος Μπλάνης, δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Αχελώου, Ευρώπη δεν είναι μόνο οι πόλεις, αλλά και τα χωριά. Για το λόγο αυτό, οι κάτοικοι του Αργυρίου θα τους «μαυρίσουν» και στις εθνικές εκλογές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι για μένα.
Με απασχολεί περισσότερο τι σκέφτονται για μένα.

Παρακαλώ να υπογράφετε τα σχόλιά σας..