Όνειρα και Επαναστάσεις
Ειρήνη Τριανταφύλλου
http://sfyraki.blogspot.com/2008/10/blog-post_17.html

Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Ποια είναι η άποψή σας για την βάση του δέκα;



Ποια είναι η άποψή σας για την βάση του δέκα;;
Πρέπει να καταργηθεί.
14 (45%)
Δεν πειράζει να μείνει.
5 (16%)
Καλώς υπάρχει.
7 (22%)
Κάτω τα χέρια από τη βάση!
5 (16%)

Ψήφοι μέχρι αυτήν τη στιγμή: 31
Η ψηφοφορία έκλεισε


1 σχόλιο:

  1. http://www.skai.gr/articles/news/politics/K%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B1%CE%B9%CE%B7%CE%B2%CE%AC%CF%83%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%8510130410/

    Τρίτη, 13/4/10

    Kαταργείται από φέτος η βάση του "10" για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, όπως δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου, αμέσως μετά το υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο παρουσιάσθηκε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στην εκπαίδευση.

    Όπως προβλέπει το νομοσχέδιο, οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών θα γίνονται μόνο μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, ενώ εισάγεται ο θεσμός του δόκιμου, για δύο χρόνια, εκπαιδευτικού.

    Προκείμενου να συμμετάσχει ο υποψήφιος εκπαιδευτικός σε πανελλήνιο διαγωνισμό για την εισαγωγή του στην εκπαίδευση θα πρέπει να διαθέτει πιστοποιητικό παιδαγωγικής και διδακτικής κατάρτισης.

    Όσον αφορά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δρομολογείται η ανάπτυξη ηλεκτρονικού συστήματος διανομής συγγραμμάτων, ενώ επιχειρείται η εξισορρόπηση του αριθμού των φοιτητών που παίρνουν μετεγγραφή μέσω της ορθολογικότερης κατανομής τους στα ομοειδή τμήματα.

    Επίσης, επανεξετάζονται όλες οι άδειες ίδρυσης και λειτουργίας των κολεγίων που χορήγησε η προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ συγχωνεύονται και καταργούνται Εκκλησιαστικά σχολεία.

    Ικανοποιημένος από την κατάργηση της βάσης του "10" εμφανίσθηκε μέσω του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου Γρήγορης Γκίκας. Όπως είπε υλοποιείται ένα πάγιο αίτημα της Ακαδημαϊκής κοινότητας.

    Θετικά αντιμετωπίζει το θέμα και η ΟΛΜΕ. Ωστόσο μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρός της Δημήτρης Τεντές, είπε ότι οι ρυθμίσεις που αφορούν τους εκπαιδευτικούς θα προκαλέσουν αναστάτωση και προανήγγειλε κινητοποιήσεις.

    Υπενθυμίζεται, ότι η βάση του "10" είχε θεσμοθετηθεί το 2006, επί υπουργίας Μαριέττας Γιαννάκου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι για μένα.
Με απασχολεί περισσότερο τι σκέφτονται για μένα.

Παρακαλώ να υπογράφετε τα σχόλιά σας..