Όνειρα και Επαναστάσεις
Ειρήνη Τριανταφύλλου
http://sfyraki.blogspot.com/2008/10/blog-post_17.html

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Just watching the wheels



Φεύγοντας από το σπίτι για σπουδές, έβαλα τον εαυτό μου σε μία διαδικασία εγκατάστασης νέων σταθερών και δημιουργίας νέων συνθηκών τέτοιων, ώστε μία ψυχολογικά υγιής ζωή θα ήταν όπως και πριν εφικτή, αν όχι καλύτερη.

Μια παραδοχή που δύσκολα ομολογούμε στους εαυτούς μας (όσο και αν δεν θέλουμε να είμαστε εγωιστές) είναι πως πάντα θέλουμε λίγο περισσότερο χρόνο για εμάς. Νιώθω μάλλον ασφαλής για το άμεσο μέλλον, και έχω ακόμη χρόνο για να ασχολούμαι με αυτά που νομίζω πως θέλω όμως.. με βρίσκω πολλές φορές εσωτερικά κλειδωμένο, χωρίς ίχνος δημιουργικότητας (υπό την ευρεία έννοια) και πηγαίου ενδιαφέροντος για το το οτιδήποτε. Κάπου εκεί πέφτω στο Ζήσε ανέμελα! του Tom Hodgkinson, ένα υπέροχο βιβλίο για την αξία του να είναι κανείς τεμπέλης, και για όλα εκείνα που μπορεί κανείς να καταφέρει μην κάνοντας απολύτως τίποτα.


Ένα από εκείνα που είδα ότι έλειπαν σε εμένα ήταν λίγος χρόνος για τον εαυτό μου. Δοκιμάστε να χουζουρέψετε λίγο παραπάνω μετά το πρωϊνό ξύπνημα, τεμπελιάστε αρκετά ώστε να σκεφθείτε τι θέλετε να κάνετε σήμερα, τι να δοκιμάσετε, πού να πάτε. Το καλύτερο, μάλιστα, είναι πως δεν θα χρειαστεί να καταβάλλετε καμία προσπάθεια. Απλά ρίξτε το πρώτο βότσαλο στη λίμνη και ακολουθήστε τους κύκλους.

Η αυτογνωσία είναι μια παρεξηγημένη αρετή, και ανέκαθεν θαύμαζα όλους όσους μπορούν σε δευτερόλεπτα να παίρνουν σημαντικές αποφάσεις για την ζωή τους. Τελευταία, μάλιστα, αρχίζω να πιστεύω πως αν ξοδεύαμε αρκετό σημαντικό χρόνο από την καθημερινότητά μας για τους εαυτούς μας, θα μπορούσαμε ελεύθερα να αφιερώσουμε όλη την υπόλοιπη ημέρα στους φίλους μας, την οικογένειά μας, σε ατελείωτες συζητήσεις ή αδιάλειπτες επαναλήψεις του ίδιου τραγουδιού· σε όσα στα αλήθεια μετράνε σε αυτή τη ζωή..

(Οι στίχοι του τραγουδιού που σας προτείνω : John Lennon - Watching the wheels)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι για μένα.
Με απασχολεί περισσότερο τι σκέφτονται για μένα.

Παρακαλώ να υπογράφετε τα σχόλιά σας..