Όνειρα και Επαναστάσεις
Ειρήνη Τριανταφύλλου
http://sfyraki.blogspot.com/2008/10/blog-post_17.html

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Ο Αβόλευτος για την επένδυση στο λιμάνι του Αστακού



(αναδημοσίευση από το ιστολόγιο Αβόλευτος)

Για όσους δεν έχετε καταλάβει, με δυο Λόγια ο Αστακός Αιτωλοακαρνανίας ήταν να γίνει εμπορικό διαμετακομιστικό λιμάνι. Όλα καλά κι όλα ωραία μέχρι εδώ, θα γινόταν μια τεράστια επένδυση, θα έρχονταν κεφάλαια από το εξωτερικό,θα δημιουργούνταν ένα σωρό θέσεις εργασίας,όλη η οικονομία της ευρύτερης περιοχής θα έπαιρνε μπροστά, όλα καλά κι όλα ωραία..

Μετά όμως, o βασικός επενδυτής που ήταν η QPI (Qatar Petroleum International) αποφάσισε να μετατρέψει τον Αστακό σε επίκεντρο ενεργειακών δραστηριοτήτων και μάλιστα με εγκαταστάσεις στην ανώτατη κατηγορία επικινδυνότητας και ασφάλειας.
Θα σας πω τι εννοώ: Θέλουν να κάνουν μονάδα ηλεκτροπαραγωγής και να χρησιμοποιούν σαν καύσιμο το LPG. Εντάξει ρε φίλε θα μου πείτε, φυσικό αέριο θα χρησιμοποιήσουν οι Άραβες, πράσινη ανάπτυξη δεν θες; Αμ δεν είναι έτσι φίλοι μου, το υγροποιημένο φυσικό αέριο είναι το LNG, τούτο εδώ, το LPG είναι το υγροποιημένο πετρελαϊκό αέριο, που τους “περισσεύει” από την επεξεργασία πετρελαίου στο Κατάρ. Σήμερα αναγκάζονται να το καίνε,προκαλώντας τεράστιο πρόβλημα ρύπων!

Η WWF το αναφέρει σαν: "καύσιμο υψηλής επικινδυνότητας και προφανώς ρυπογόνο"
Καταλάβατε αδέρφια; Για νεκροταφείο των σκουπιδιών τους θέλουν τον Αστακό, για χωματερή των πετρελαϊκών αποβλήτων τους!
Και σε όλα αυτά αρωγοί είναι όλοι οι σωκοφύλακες (Κατσούλης, Πετρόπουλος, Ψαράκης και απόμακρα Τέγας) ο ίδιος Σώκος καθώς και οι βουλευτές του νομού (με το αζημίωτο βέβαια). Κερασάκι στην τούρτα προστέθηκε ο κ. Σεφερτζής!. Είδατε άλλωστε την πρεμούρα τους να εγκρίνουν άρον άρον τους περιβαλλοντολογικούς όρους από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αιτωλοακαρνανίας. Γίνεται φανερό γιατί θέλουν να "πάρουν" το δήμο Μεσολογγίου και Αστακού (αυτόν το έχουν).

Όλα αυτά σκεφτείτε αντί να κάθεστε να περιμένετε να σας υποδείξουν υποψήφιο από πάνω. Ίδιοι είναι όλοι τους. Ουστ, λοιπόν, στο πυρ το εξώτερον, πουλημένοι.


Σφυράκι: Ίσως να μην συμφωνώ απόλυτα στο παρορμητικό κείμενο του φίλου Αβόλευτου, ωστόσο οφείλω να ομολογήσω πως επιβάλλεται να το λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη, χρησιμοποιώντας το ίσως ως δείγμα για την περιβαλλοντική συνείδηση και την αντίληψη περί ανάπτυξης της περιφέρειας των υπό αναφορά υποψηφίων.


1 σχόλιο:

Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι για μένα.
Με απασχολεί περισσότερο τι σκέφτονται για μένα.

Παρακαλώ να υπογράφετε τα σχόλιά σας..