Όνειρα και Επαναστάσεις
Ειρήνη Τριανταφύλλου
http://sfyraki.blogspot.com/2008/10/blog-post_17.html

Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2010

Lagoon Party στην ΤουρλίδαΈνα από τα μεγαλύτερα μουσικά party του καλοκαιριού διοργανώνεται αυτό το Σάββατο, 31 Ιουλίου στην παραλία της Τουρλίδας. Η μεγάλη αυτή συναυλία (που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί έως και φεστιβάλ) θα περιλαμβάνει πέντε (5) μουσικά συγκροτήματα και δύο (2) DJ set, καθώς και παράλληλη έκθεση φωτογραφίας από το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Μεσολογγίου.

Lagoon Party - Σάββατο, 31 Ιουλίου 2010 @ Τουρλίδα
Το party αρχίζει από τις 4.οο μ.μ. με τους δύο DJ (dj Lazyman & dj Tade) να δίνουν ρυθμό και ένταση από νωρίς και για τρεις ολόκληρες ώρες, δίνοντας το δικό τους show πριν οι Dream Waves ανεβούν στην σκηνή και κυρρήξουν την έναρξη με την νεανική φρεσκάδα και στιλ τους! Την σκυτάλη παίρνουν στη συνέχεια οι ορεξάτοι και ανανεωμένοι φέτος Take to Have, για να ακολουθήσουν οι σταθερά ανοδικοί Blackjack. Στη συνέχεια, το Σύνολο Κρουστών του Δημοτικού Ωδείου Ι.Π. Μεσολογγίου θα χαρίσει στους παρευρισκόμενους ένα μοναδικό performance! Ακολουθούν οι δημιουργικοί και έμπειροι, πλέον, prang, ενώ, η βραδιά κλείνει με τους πολύ δυνατούς Foxrot και ένα πλήρες πρόγραμμα για grande finale!

Να σημειωθεί ότι καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας θα βρίσκεται στους κλειστούς χώρους του παρακείμενου beach bar "Τουρλίδα" έκθεση φωτογραφίας του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Μεσολογγίου.

Συμμετέχουν
 • Foxrot
 • prang
 • Σύνολο Κρουστών Δημοτικού Ωδείου Ι.Π. Μεσολογγίου
 • Blackjack
 • Take to Have
 • Dream Waves
 • DJ LAZYMAN
 • DJ TADE
Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας

Συνδιοργανωτές
Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου
Σύλλογος Νεολαίας Μεσολογγίου
ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α Μεσολογγίου
Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Μεσολογγίου
Ραδιοφωνικός Σταθμός Ι.Π. Μεσολογγίου

Λεπτομέρειες Εκδήλωσης:
31 Ιουλίου 2009 στο Μεσολόγγι
 • έναρξη DJ Set: 16:00
 • έναρξη συναυλίας: 19:00


 • Κυριακή, 25 Ιουλίου 2010

  Καταρ-αμένο Πλατυγιάλι #2 - Άρθρο της Ελευθεροτυπίας, 25 Ιουλίου 2010  (αναδημοσίευση από Ελευθεροτυπία, Κυριακή, 25 Ιουλίου 2010)

  Η Κατάρ(α) του Αστακού

  Ο σκεπτικισμός και η αμφισβήτηση έχουν διαδεχθεί τον αρχικό ενθουσιασμό για την επένδυση στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας που παρουσιάστηκε ως «πράσινη»,ενώ την υποστήριξή του για τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με το καύσιμο LPG απέσυρε και ο δήμαρχος Αστακού.
  Εντός των ημερών αναμένεται και σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου του Αστακού,όπου θα προταθεί να αρθεί η έγκριση που είχε δοθεί για τη δημιουργία της μονάδας. Η δημιουργία αυτής της μονάδας είχε παρουσιαστεί ως «πράσινη επένδυση» του Κατάρ στην Ελλάδα, η οποία θα αφορούσε τη μεταφορά και αποθήκευση υγροποιημένου φυσικού αερίου στον Αστακό και την παραγωγή βιοκαυσίμων. Τελευταία, όμως, άρχισε να γίνεται γνωστό ότι η μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα χρησιμοποιεί ως καύσιμο το ρυπογόνο LPG.
  Στο Κατάρ σήμερα αναγκάζονται να το καίνε, προκαλώντας μεγάλες τιμές διοξειδίου του άνθρακα, για το οποίο από το 2013 θα πληρώνουν πρόστιμα.Γι' αυτό και έδειξαν ενδιαφέρον στην πρόταση μεταφοράς του στον Αστακό.
  Οι κινήσεις πολιτών της περιοχής όμως θεωρούν ότι θα υπάρξει μεγάλη περιβαλλοντική επιβάρυνση και αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα της μονάδας παραγωγής άλγης στη δέσμευση του διοξειδίου. Την άποψή τους ενισχύουν πρόσφατα δημοσιεύματα που φέρουν τον υπουργό Ενέργειας του Κατάρ να μιλά μόνο για τη μονάδα LPG, ενώ αποστάσεις συνεχίζει να κρατά και η Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία δηλώνει με νόημα ότι η ίδια δεν έχει υπογράψει για το LPG.

  http://www.enet.gr/


  Καταρ-αμένο Πλατυγιάλι #1 - Ο Δήμαρχος Αστακού για την επένδυση στο Πλατυγιάλι  Πριν από λίγους μήνες ακούσαμε από επίσημα κυβερνητικά χείλη για μνημόνιο συνεργασίας με το Κατάρ για δημιουργία ενεργειακού κόμβου στο Πλατυγιάλι , με τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου και εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος .

  Φαίνεται όμως ότι επρόκειτο για μνημόνιο κ
  αποπροσανατολισμού αφού η τιμή που προτείνουν οι προμηθευτές του Κατάρ είναι διπλάσια των διεθνών τιμών, όπως έγραψε και ο Κόσμος του Επενδυτή. Οι δε θέσεις εργασίας δεν ήταν χιλιάδες όπως διαφήμιζαν οι κομματικοί ντελάληδες , αλλά λιγότεροι από 140. Το παραμύθι τελείωσε δεν τσιμπάει κανείς πλέον. Μόνο οι κομματικοί ντελάληδες το συνεχίζουν για ψηφοθηρικούς λόγους και για να καλύψουν την οσφυοκαμψίας τους απέναντι στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

  Ευχαριστώ για την φιλοξενία. Ο Δήμαρχος Αστακού

  DR Παναγιώτης Στάϊκος Αριστούχος ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


  Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010

  Ποιο αχτύπητο δίδυμο θα επιλέγατε για τον διευρυμένο δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου;  Ποιο αχτύπητο δίδυμο θα επιλέγατε για τον διευρυμένο δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου;

  Ανεξάρτητος σχηματισμός Αναγνωστόπουλου - Μουρκούση "Ο καλός Σαμαρείτης"
  3 (7%)
  Πολυμετοχικό συνασπισμό αντιβασιλέα Παναγιώτη Κατσούλη
  5 (11%)
  Σύγχρονη Πορεία Δημιουργίας από τους πανταχού παρόντες Πρεβεζάνο - Τέγα
  5 (11%)
  Συμμαχία Ευελπίδων για τον Εκσυγχρονισμό: Πετρόπουλος - Ψαράκης
  7 (16%)
  Οι ετεροδημότες Μπόλεκ και Λόλεκ σε εμφάνιση-έκπληξη
  22 (52%)

  Ψήφοι μέχρι αυτήν τη στιγμή: 42
  Η ψηφοφορία έκλεισε


  Σχετικό θέμα: Προβάδισμα Μπόλεκ-Λόλεκ


  Ολοκληρώθηκε το 1ο Καλοκαιρινό Camp του Α.Σ.Μεσολόγγι  Λάβαμε το παρακάτω δελτίο τύπου του Α.Σ.Μεσολόγγι και το αναδημοσιεύουμε με μεγάλη μας χαρά, ενισχύοντας με τον πρώτο τρόπο που περνάει από το χέρι μας τις προσπάθειες του συλλόγου. Θεωρούμε πως είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο να οργανώνονται και να πραγματοποιούνται ανάλογες κινήσεις. Δείτε περισσότερα στην σχετική ανάρτηση του Συλλόγου.


  Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο μας Καλοκαιρινό Camp που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Μεσολογγίου από 5 έως 16 Ιουλίου.


  Αυτές τις δύο εβδομάδες μεταμορφώθηκε το Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης, ενώ η μουσική που έπαιζε συνεχώς, δημιούργησε γιορτινή ατμόσφαιρα. Ο αριθμός των παιδιών που επισκέφθηκαν το Camp ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Το γεγονός αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε με την ίδια μεθοδικότητα, με σκοπό τα παιδιά της πόλης να έρθουν κοντά στον αθλητισμό.


  Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους αγαπητούς γονείς για τα καλά τους λόγια, αλλά και για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν όλο αυτό το διάστημα! Από την πλευρά μας τους διαβεβαιώνουμε ότι αυτό που είδαν στο Camp ,αυτές τις μέρες, ήταν μόνο η αρχή. Θα προσπαθούμε συνεχώς ώστε να διαμορφώσουμε τις ιδανικότερες συνθήκες άθλησης των παιδιών μας! Δημιουργώντας την κατάλληλη ατμόσφαιρα και μακριά από σκοπιμότητες, το μπάσκετ για μας είναι γιορτή και διασκέδαση πάνω από όλα!


  Ραντεβού το Σεπτέμβρη, λοιπόν, που θα ανακοινώσουμε και το ωρολόγιο πρόγραμμα προπόνησης των τμημάτων των Ακαδημιών μας!  Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010

  Προβάδισμα Μπόλεκ-Λόλεκ  Ισχυρό προβάδισμα φαίνεται να κερδίζει ο συνδυασμός των Μπόλεκ και Λόλεκ για την διεκδίκηση του διευρυμένου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου. Συγκεκριμένα, το πολιτικό δίδυμο από την Πολωνία ηγείται της προεκλογικής κούρσας σήμερα Δευτέρα και ώρα 12.00 με ποσοστό της τάξεως του 55% (σε σύνολο 38 ψηφισάντων). Κατά συνέπεια, καταλαμβάνουν με διαφορά την πρώτη θέση της δημοσκόπησης που θα τρέχει για μία ακόμη ημέρα στο Σφυράκι.

  Στην δεύτερη θέση υποχρεώθηκαν οι ευέλπιδες Πετρόπουλος και Ψαράκης, ζευγάρι που ανήκει μετά βεβαιότητας στην σφαίρα της εικονικής πραγματικότητας έπειτα, μάλιστα, από τις τελευταίες διεργασίες στο στρατόπεδο της πράσινης παράταξης.


  Να θυμίσουμε ότι η ψηφοφορία είναι ακόμα σε εξέλιξη και θα χαιρόμασταν ιδιαιτέρως εάν μας τιμούσατε με την ψήφο σας. Το αποτέλεσμα της διαδικασίας θα κατατεθεί (με σειρά προτεραιότητας) στους κάτωθι:
  1. Α.Τ. Μεσολογγίου, για την λήψη προληπτικών μέτρων και στελέχωση της φρουράς των προηγησάντων
  2. Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας, για την τέλεση της Ακολουθίας του Αγίου Ελαίου (κοινώς γνωστό ως Ευχέλαιο) υπέρ του καθαγιασμού των ψυχών αυτών
  3. Τ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μεσολογγίου, μπας και τους βοηθήσουμε λίγο να βγάλουν άκρη με τα κτερίσματα - συγνώμη, χρίσματα, γιατί κρίμα είναι να χάνει τα μπάνια του ο κόσμος. Εξ άλλου, σοσιαλισμός δεν έρχεται, οπότε..
  4. Ποτοποιεία Τρικενές, για την εμφιάλωση της ειδικής σειράς "Ούζο Napoj", εις ένδειξη της ελληνοπολωνικής φιλίας. (Σημείωση: Λατρεύουμε το ούζο Τρικενέ και σε καμία περίπτωση δεν το ειρωνευόμαστε ή το στοχοποιούμε!)
  Viva Polska, και όλα τα σχετικά..


  Σάββατο, 17 Ιουλίου 2010

  Ηδονή, κανναβινοειδή και αιμοπρεσίνη, του Ανδρέα Ρουμελιώτη  Όσο το διάβαζα το κείμενο που ακολουθεί, σκεφτόμουν πάνω κάτω τα ίδια πράγματα. Ο εγκεφαλικός μηχανισμός της ηδονής είναι η βάση για την επιβίωση και την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους. Ένα απλό παράδειγμα; Αν το σεξ δεν ήταν ευχάριστο, δεν θα υπήρχε στα αλήθεια κάποιο κίνητρο για τον άνθρωπο (ως ζώο) να μπει στην διαδικασία της γονιμοποίησης. Αντίστοιχα, αν το φαγητό δεν ήταν ωραίο, ή αν οι καραμέλες δεν ήταν γλυκές, δεν υπήρχε κανένας λόγος να τις προτιμούν τα παιδιά˙ η ανάγκη για πολύτιμες θερμίδες και τροφή αποτελεί ίσως το αρχαιότερο ένστικτο.

  Στον αντίποδα αυτού του συστήματος μπορούμε να τοποθετήσουμε το ακριβώς αντίθετό του. Ο ανθρώπινος οργανισμός μας αναγνωρίζει πολλές χημικές ενώσεις ως βλαβερές μέσω της οσμής. Φανταστείτε, λοιπόν, τι θα μπορούσαμε να κάνουμε εάν ελέγχαμε αυτούς τους ενστικτώδεις μηχανισμούς! Ολόκληρο το οικοδόμημα της άμυνας του οργανισμού μπορεί να βρεθεί μετέωρο..

  (αναδημοσίευση από Ελευθεροτυπία, Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010)
  Του εκλεκτού Ανδρέα Ρουμελιώτη

  «Όταν τρώω, νιώθω πως κάνω αγγαρεία» μου έλεγε ένας ομοτράπεζος το Πάσχα, ενώ σουβλίζαμε τ' αρνί, και εγώ απορούσα πώς γίνεται να μην ορέγεται τόσες λιχουδιές. Χθες η απορία μου λύθηκε: ο ομοτράπεζος απλώς έχει στο σώμα του πολλή αιμοπρεσίνη.

  Δύο καθηγητές Νευρολογίας του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, ο Σάιμον Λάκμαν και ο Γκάρον Ντοντ, υποστηρίζουν ότι εντόπισαν μια χημική ουσία που υπάρχει φυσιολογικά στο ανθρώπινο σώμα, η οποία έχει την ιδιότητα να απενεργοποιεί το αίσθημα της ευχαρίστησης κάθε φορά που τρώμε.

  Η αιμοπρεσίνη «δεσμεύει» τα κέντρα επιβράβευσης του εγκεφάλου, δηλαδή εκείνα που δημιουργούν το αίσθημα της απόλαυσης και γι' αυτό οι δόκτορες της Νευρολογίας πιστεύουν ότι μπορεί να αξιοποιηθεί και για την αποτοξίνωση απ' το αλκοόλ. Ο δρόμος για τη δημιουργία μιας νέας γενιάς διαιτητικών φαρμάκων, χωρίς παρενέργειες, έχει ανοίξει διάπλατα, υποστηρίζουν.

  ΣΤΟ άμεσο μέλλον, λένε, θα κυκλοφορήσει ένα ισχυρό χάπι αιμοπρεσίνης που θα μας κόβει εντελώς την όρεξη για φαγητό! Ενα χαπάκι που θα μπορούσε να προσφέρει δωρεάν το ΔΝΤ σ' όλους τους συνταξιούχους και τους ανέργους για να μην έχουν απαιτήσεις για συντάξεις και επιδόματα. Ετσι το γνωστό εις εμέ σύνθημα: «ο λαός πεινάει - θα σας φάει», θα μοιάζει εκτός τόπου και χρόνου.

  «ΕΙΝΑΙ ήδη γνωστό ότι τα κέντρα επιβράβευσης του εγκεφάλου επηρεάζουν την όρεξή μας για φαγητό, με αποτέλεσμα πολλές φορές να τρώμε όχι επειδή το έχει ανάγκη ο οργανισμός μας, αλλά από λαιμαργία», δήλωσε ο δρ Ντοντ στην «Ντέιλι Μέιλ». «Αυτό συμβαίνει διότι το σύστημα κανναβινοειδών του εγκεφάλου, δηλαδή αυτό που ενεργοποιεί την ηδονή, επηρεάζεται από συγκεκριμένους παράγοντες, οι οποίοι το ενθαρρύνουν να αυξήσει την επιβράβευση για την κατανάλωση φαγητού. Η αιμοπρεσίνη, ωστόσο, αναχαιτίζει αυτούς τους παράγοντες και μειώνει σημαντικά την επιβράβευση από την κατανάλωση περιττών τροφίμων», εξήγησε ο δρ Ντον.

  ΑΡΑ μ' έναν σμπάρο δυο τρυγόνια! Το ΔΝΤ και η διεθνής αντίδραση θα μπορούν να χτυπήσουν φαρμακευτικά το σύστημα των κανναβινοειδών μας και να καταστρέψουν κάθε ανθρώπινη ηδονή. Ετσι θα καταφέρουν να φτιάξουν υπηκόους που δεν θα έχουν επιθυμίες και δεν θα «έλκονται από ευχαριστήσεις». Απ' την άλλη θα ισχυρίζονται (το ΔΝΤ και η διεθνής αντίδραση) ότι βοηθούν τις χώρες και τους λαούς να αντιμετωπίσουν τον σύγχρονο εφιάλτη της παχυσαρκίας και όλα τα συνεπακόλουθά του, όπως ο διαβήτης τύπου Β, η πίεση, τα εμφραγματάκια και τα εγκεφαλικούλια.

  ΟΙ σύγχρονες μέθοδοι καταστολής και υποταγής των μαζών δεν χρησιμοποιούν σφαίρες, ρόπαλα και αστυνόμευση. Απλά σε... βοηθούν να πάψεις να 'σαι διαβητικός χοντρούλης, βομβαρδίζοντας με ισχυρές δόσεις αιμοπρεσίνης το σύστημα των κανναβινοειδών του εγκεφάλου σου και απενεργοποιώντας έτσι κάθε ηδονή. Μου φαίνεται πιο εφιαλτικό κι απ' τη λοβοτομή.


  Κυριακή, 11 Ιουλίου 2010

  Σχολιασμός της απόσυρσης Πετρόπουλου από την διεκδίκηση του κομματικού χρίσματος  Πριν λίγων ημερών, ο αντινομάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Χρήστος Πετρόπουλος απέστειλε στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης κείμενο στο οποίο δηλώνει ότι δεν επιθυμεί το χρίσμα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει παρέλθει χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός μηνός από προηγούμενη ανοιχτή επιστολή του ιδίου προς τις τοπικές κοινωνίες του διευρυμένου δήμου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, όπου μπορεί κανείς να εντοπίσει στοιχεία που επαναλήφθηκαν στην απομάκρυνση από την διεκδίκηση του χρίσματος. Ας τα δούμε, όμως, εν συνόλω..

  Ήταν αρχές Μαρτίου όταν ο κ. Πετρόπουλος, μέσω της Αιχμής Αιτωλοακαρνανίας, δήλωνε εμμέσως πως θα συμμετείχε στις εκλογικές διαδικασίες του θέρους, με τελικό προορισμό την 14η Νοεμβρίου και τις Δημοτικές & Νομαρχιακές εκλογές. Η τότε συζήτηση είχε επικεντρωθεί γύρω από τον "Καλλικράτη" και τις ευκαιρίες (ή τους κινδύνους) που απορρέουν από αυτόν (παρατίθεται σχετικό βίντεο). Ο κ. αντινομάρχης είχε δομήσει την συνέντευξη εκείνη πάνω στην βασική διαπίστωση ότι η ανάπτυξη του (διευρυμένου) Μεσολογγίου θα στηριχθεί στα δυνατά σημεία του γεωφυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος. Υπό αυτές τις συνθήκες, ο "Καλλικράτης" καταγράφηκε ως μία ευκαιρία που θα δώσει στις νέες κοινωνικές και διοικητικές δομές καλύτερες δυνατότητες αξιοποίησης των τοπικών προτερημάτων.


  Κάπως πιο επίσημα, την Τετάρτη, 14/6/2010, δημοσιεύθηκε ανοικτή επιστολή του κ. Πετρόπουλου, πάλι στην εφημερίδα Αιχμή (για να την δείτε ολόκληρη, πατήστε εδώ), η οποία έχει ως κύριο άξονα τα εξής σημεία:
  1. De facto αποδοχή του "Καλλικράτη" και των δομών που προκύπτουν από αυτόν
  2. Αναγνώριση της αναγκαιότητας μεταρρυθμίσεων ώστε να αναδειχθούν οι νέες δυνάμεις που θα διαμορφώσουν το μέλλον
  3. Συνεπής αναφορά στις τοπικές κοινότητες και τοποθέτησή τους στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος
  4. Χαρακτηρισμός των συνεργατών (τεχνοκρατική ορολογία, στα πλαίσια της θεώρησης του Δήμου ως έναν σύστημα που πρέπει να δουλέψει σωστά) ως "άφθαρτες προσωπικότητες της αυτοδιοίκησης και νέα πρόσωπα με κύρος"
  Θα σταθώ, για λίγο, στο τελευταίο. Αλήθεια, πότε μπορούμε να θεωρήσουμε ένα στέλεχος άφθαρτο; Ποια θα πρέπει να είναι η άποψη της κοινής γνώμης για κάποιον έτσι ώστε να θεωρηθεί πρόσωπο κύρους; (παρατίθεται ο κατάλογος των ονομάτων που προτάθηκαν προς αξιολόγηση και απονομή χρίσματος - 15-6-2010, Επιτροπή Εκλογικών Διαδικασιών ΠΑ.ΣΟ.Κ)

  ΔΗΜΟΣ Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ (αντινομάρχης Αιτωλοακαρνανίας)
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ (νυν Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου)
  ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
  ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΕΡΕΛΗΣ
  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΙΑΠΙΚΟΣ
  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΟΥΛΟΣΠΥΡΟΣ
  ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
  ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΛΕΤΡΑΣ
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΕΓΑΣ (Δημοτικος Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου)
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΨΑΡΑΚΗΣ (αντινομάρχης Αιτωλοακαρνανίας 2007-2008)
  ΛΑΜΠΡΟΣ ΔΡΟΣΟΣ


  Φτάνουμε, λοιπόν, στην τελευταία (μέχρι στιγμής) ανακοίνωση της 4ης Ιουλίου όπου ο κ. Πετρόπουλος δηλώνει την αποχώρησή του από την διαδικασία απονομής του κομματικού χρίσματος, όχι όμως και από την διαδικασία των εκλογών. Τα ερωτήματα που προκύπτουν κατά την ανάγνωση του κειμένου είναι πολλά. Για παράδειγμα, αφού δεν επιθυμεί χρίσμα, γιατί αυτοπροτάθηκε; Τι άλλαξε στο μεταξύ; Μήπως ούτε αυτός "υιοθετεί την διαδικασία καθ' ολοκληρίαν", και για ποιους λόγους; Βρίσκω, βέβαια, θετικό το γεγονός ότι στηρίζει την διαλεκτική του σε "πρωτοβουλίες κινηματικού χαρακτήρα τοπικής εμβέλειας" με στόχο την "συμπαράταξη υγιών και ανανεωτικών δυνάμεων". Θεωρώ πως αυτή η αλλαγή χρίζει περαιτέρω διερεύνησης και είναι ικανή να οδηγήσει σε συμπεράσματα σχετικά με τους υποψηφίους. Ανεπιβεβαίωτες, μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξε ρήγμα στις σχέσεις μεταξύ των νέων προσώπων της μεγάλης παράταξης, πιθανώς για τις σχέσεις εξουσίας που θα προκύψουν μετά την απονομή του χρίσματος (βλέπε Επιδόρπιο).

  Επιπλέον, αν επιμείνουμε στην θεώρηση του δήμου ως έναν οργανισμό ο οποίος σχεδιάζει και ενεργεί προς όφελος των μελών του, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι το σημαντικότερο κεφάλαιο είναι ο ανθρώπινος παράγοντας. Υπό αυτό το πρίσμα, η κίνηση αποχώρησης χαρακτηρίζεται ορθή αφού δεν ικανοποιείται η βασική προϋπόθεση που ορίζει ο κ. Πετρόπουλος, ήτοι, η ύπαρξη ατόμων που θα διαθέτουν:
  1. Όραμα και διάθεση για προσφορά
  2. Εγνωσμένη αξιοπιστία
  3. Ικανότητα στρατηγικού σχεδιασμού ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
  Ευελπιστώ πως διαβάζοντας μία ακόμη φορά την προηγηθείσα λίστα των ονομάτων, θα εντοπίσετε μόνοι σας τις αδυναμίες.. Εάν, μάλιστα, ο κ. Πετρόπουλος σχημάτιζε στο μεσοπρόθεσμο μέλλον τον συνδυασμό εκείνο στελεχών & παραγόντων τα οποία θα πληρούσαν τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, θα μπορούσαμε με ασφάλεια να συζητάμε για μία αξιόλογη και, κυρίως, αξιόμαχη πρόταση. Το κατά πόσο ένα τέτοιο σχέδιο μπορεί να πραγματοποιηθεί, μένει να αποδειχτεί στην πορεία..

  Καταληκτικά, θα θεωρούσα παράλειψή μου να μην έγραφα στους κ.κ. διεκδικητές του δημαρχιακού Θώκου (μη τυπογραφικό λάθος) ότι οι υγιείς δυνάμεις και τα κοιτάσματα πολιτισμού που αγωνιωδώς προσπαθούν τις τελευταίες ημέρες να φέρουν στο φως, υπάρχουν εδώ και καιρό στον βούρκο του Μεσολογγίου περιμένοντας τους διοικούντες να εργαστούν σύμφωνα με τις καθ' ύλην αρμοδιότητές τους. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

  Επιδόρπιο - Ερείσματα και έριδες: Επιβεβαιώνονται από όσα διαβάσαμε στο ιστολόγιο Σάλτσινο οι πληροφορίες μας σχετικά με την συμφωνία των υποψηφίων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την επόμενη μέρα της απονομής του χρίσματος. Κατά συνέπεια, συμπεραίνουμε ότι η κίνηση αυτή αποτέλεσε κύριο λόγο αποχώρησης του κ. Πετρόπουλου από την διαδικασία. Τα πράσινα άλογα πράττουν, τελικώς, ως πρόβατα μιας άλογης αγέλης.. (για να κάνω και το λογοπαίγνιό μου)


  Παρασκευή, 9 Ιουλίου 2010

  Remi Gaillard - The snail & People are strange  Ανακαλύψτε την ποίηση της καθημερινότητες και εκπλαγείτε μέσω μικρών τέτοιων στιγμών απρόοπτου!

  Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2010

  Novak - Rapunzel  Ένα πανέμορφο τραγούδι από ένα, σχετικά, άγνωστο στην Ευρώπη μουσικό σύνολο που έτυχε, ωστόσο, ιδιαίτερης αναγνώρισης στο ελληνικό κοινό..  Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2010

  Αποχωρεί από τη διαδικασία απονομής χρίσματος ο Χρήστος Πετρόπουλος  (αναδημοσίευση από το ιστολόγιο Σάλτσινο)

  Ο αντινομάρχης κ. Πετρόπουλος απέστειλε στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης το κείμενο που ακολουθεί στο οποίο δηλώνει ότι δεν επιθυμεί χρίσμα:
  ΤΟ ΝΕΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΝΕΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ

  Με δεδομένο το ενδιαφέρον μου για την τύχη του τόπου μου και με στόχους την ανάσχεση της καταστροφικής πορείας της πόλης του Μεσολογγίου και τη δημιουργία ενός ισχυρού νέου δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, ανέλαβα πρωτοβουλίες. Απευθύνθηκα με πρόταση αρχών και βασικών επιδιώξεων, τόσο στις οργανωμένες πολιτικές δυνάμεις όσο και στους συνδημότες μου, εκφράζοντας και τις απόψεις συνεργατών μου. Στην προσπάθεια μας αυτή ζητήσαμε υποστήριξη από πολίτες και δυνάμεις του ευρύτερου πολιτικού φάσματος ώστε να δομηθεί μια νέα συλλογικότητα μεταξύ των πολιτών και των πολιτικών φορέων την οποία ο τόπος σήμερα την έχει ανάγκη όσο ποτέ.
  Κεντρικές μας επιδιώξεις είναι: Ο εκσυγχρονισμός του τρόπου λειτουργίας του Δήμου της Ι.Π. Μεσολογγίου με παράλληλη ανάδειξη των δημιουργικών δυνάμεων των τοπικών κοινωνιών. Η ανάπτυξη στρατηγικής και σχεδίου για την αντιμετώπιση της κρίσης, τη διαχείριση των επιπτώσεών της και την προστασία των αδύναμων κοινωνικών ομάδων. Η μεταρρύθμιση παντού ώστε να αναδειχθούν νέες πολιτικές και νέα πρόσωπα που θα υπηρετήσουν την ανάπτυξη του τόπου. Η στήριξη και αξιοποίηση των θεσμών που εισάγει το πρόγραμμα «Καλλικράτης» για την ουσιαστική αυτοδιοικητική αλλαγή η οποία θα φέρει τις τοπικές δυνάμεις στο επίκεντρο της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης αλλά και θα συμβάλει στην διοικητική ανασυγκρότηση της πολιτείας. Η πρότασή μας αποτελεί την προγραμματική βάση μιας πλατιάς συσπείρωσης Πολιτών και πολιτικών δυνάμεων η οποία θα εκφράζει τις πραγματικές ανάγκες και επιδιώξεις των τοπικών κοινωνιών και όχι μικροκομματικά συμφέροντα. Αυτές οι διαδικασίες δεν χρειάζονται χρίσματα. Η κοινωνία έχει ανάγκη συνένωσης των δυνάμεών της δημιουργώντας πρωτοβουλίες κινηματικού χαρακτήρα τοπικής εμβέλειας όταν οι περιστάσεις το επιβάλλουν. Η «κατάσταση στο δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου» το επιβάλλει. Οι δυνάμεις οι οποίες θα ηγηθούν μιας τέτοιας κίνησης πρέπει να εμπνέουν όλους για προσφορά, να μην αμφισβητούνται για οποιοδήποτε λόγο, να μη θεωρούνται εμπόδιο για την εξέλιξη κανενός στελέχους και πάνω απ’ όλα να εγγυώνται, στη βάση προγραμματικών επιδιώξεων, την πολιτική και όχι μικροπολιτική λειτουργία του νέου δήμου.
  Μόνο έτσι θα αποφευχθεί ο κίνδυνος να μπει η τοπική κοινωνία σε σκοτεινή περίοδο εξαρτήσεων μέσω «εξυπηρετήσεων» και άλλων συναλλαγών πελατειακού τύπου… που ίσως δυστυχώς οδηγούμαστε.
  Τέτοιες Δυνάμεις, χωρίς κανένα χρίσμα, απευθύνονται στην κοινωνία την οποία υπηρετούν και στηρίζονται πρώτα από αυτή.
  Τα οργανωμένα κόμματα θα στηρίξουν τέτοιες πρωτοβουλίες οι οποίες φέρνουν νέες δυνάμεις στο προσκήνιο και δρουν για το συμφέρον της κοινωνίας.
  Έτσι θα επιτευχθεί η υψηλότερη δυνατή συμπαράταξη υγιών και ανανεωτικών δυνάμεων οι οποίες θα εξυγιάνουν τη λειτουργία του δήμου, θα τον καταστήσουν βάθρο της δημοκρατίας και θα τον οδηγήσουν στην ανάπτυξη με δημοκρατικό προγραμματισμό. Δηλαδή θα του δώσουν το ρόλο που του αναλογεί στη νέα διοικητική δομή της χώρας.
  Υπηρετούμε την κοινωνία και θα την υπηρετήσουμε απ’ όποια θέση και όποτε ζητηθεί.
  Δεν επιθυμώ χρίσμα οργανωμένου κόμματος σ’ αυτή την προσπάθεια, ως εκ τούτου δεν θα συμμετάσχω σε καμία διαδικασία απονομής.
  ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010
  ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

  Σφυράκι: Θα ακολουθήσει εκτενής σχολιασμός της ανακοίνωσης λίαν συντόμως..


  Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2010

  Οικονομική ανάλυση της συμπεριφοράς της οικογένειας  Τι βρίσκει κανείς στην οικονομική θεωρία.. Από το βιβλίο "Σύγχρονη Μικροοικονομική", των Γεωργίου Κώττη & Αθηνάς Πετράκη-Κώττη, καθηγητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

  Η μέθοδος των καμπυλών αδιαφορίας και της εισοδηματικής γραμμής έχει χρησιμοποιηθεί, μεταξύ άλλων, και για την εξέταση του τρόπου συμπεριφοράς, σε ότι αφορά την κατανάλωση των μελών μιας οικογένειας που ενδιαφέρεται ο ένας για την ευημερία του άλλου. [...]

  Ας υποθέσουμε ότι για απλούστευση της παρουσίασης ότι μια οικογένεια αποτελείται από δύο μόνον άτομα, το σύζυγο, Κώστα, και τη σύζυγο, Μαρία. Στο Διάγραμμα VI-18 ο δείκτης κατανάλωσης της Μαρίας μετριέται στον οριζόντιο άξονα και του Κώστα στον κατακόρυφο. Η κοινή εισοδηματική τους γραμμή (συνολικό εισόδημα και των δύο μαζί) αντιστοιχεί στην ευθεία ΕΣΕΣ. Αν όλο το κοινό εισόδημα το δαπανούσε ο Κώστας για δικό του λογαριασμό, θα μπορούσε να έχει κατανάλωση ίση με ΟΑ, ενώ αν όλο το εισόδημα το δαπανούσε η Μαρία για δικό της λογαριασμό θα μπορούσε να καταναλώνει την ποσότητα ΟΒ.

  Ας υποτεθεί ότι το εισόδημα του Κώστα, ο οποίος είναι δημόσιος υπάλληλος, είναι ίσο με ΟΕΚ, ενώ της Μαρίας, που είναι γιατρός, είναι πολύ μεγαλύτερο, ίσο με ΟΕΜ. Με αυτά τα δεδομένα η δυνατότητα του καθενός για κατανάλωση θα αντιστοιχούσε με συνδυασμό 1. Εάν όμως η Μαρία ενδιαφέρεται για την οικονομική ευημερία του Κώστα θα δεχόταν να καταναλώνει εκείνη λιγότερο από ό,τι αντιστοιχεί στο εισόδημα της προκειμένου να καταναλώνει εκείνος περισσότερο από ό,τι αντιστοιχεί στο δικό του εισόδημα, δεδομένου ότι θα αντλεί αυτή ικανοποίηση όχι μόνον από τη δική της κατανάλωση αλλά και από τη δική του.

  Επομένως, σύμφωνα με την οικονομική θεώρηση της συμβίωσης, το ενδιαφέρον της Μαρίας για την ευτυχία του Κώστα εκφράζεται μέσα από την παραχώρηση ή όχι μέρους του εισοδήματός της για την κάλυψη των αναγκών του. Βλέπετε, λοιπόν, ότι οι ανθρώπινες σχέσεις επηρεάζουν το αποτέλεσμα των υπολογισμών της οικονομικής ανάλυσης!


  >


  Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2010

  Ο Αβόλευτος για την επένδυση στο λιμάνι του Αστακού  (αναδημοσίευση από το ιστολόγιο Αβόλευτος)

  Για όσους δεν έχετε καταλάβει, με δυο Λόγια ο Αστακός Αιτωλοακαρνανίας ήταν να γίνει εμπορικό διαμετακομιστικό λιμάνι. Όλα καλά κι όλα ωραία μέχρι εδώ, θα γινόταν μια τεράστια επένδυση, θα έρχονταν κεφάλαια από το εξωτερικό,θα δημιουργούνταν ένα σωρό θέσεις εργασίας,όλη η οικονομία της ευρύτερης περιοχής θα έπαιρνε μπροστά, όλα καλά κι όλα ωραία..

  Μετά όμως, o βασικός επενδυτής που ήταν η QPI (Qatar Petroleum International) αποφάσισε να μετατρέψει τον Αστακό σε επίκεντρο ενεργειακών δραστηριοτήτων και μάλιστα με εγκαταστάσεις στην ανώτατη κατηγορία επικινδυνότητας και ασφάλειας.
  Θα σας πω τι εννοώ: Θέλουν να κάνουν μονάδα ηλεκτροπαραγωγής και να χρησιμοποιούν σαν καύσιμο το LPG. Εντάξει ρε φίλε θα μου πείτε, φυσικό αέριο θα χρησιμοποιήσουν οι Άραβες, πράσινη ανάπτυξη δεν θες; Αμ δεν είναι έτσι φίλοι μου, το υγροποιημένο φυσικό αέριο είναι το LNG, τούτο εδώ, το LPG είναι το υγροποιημένο πετρελαϊκό αέριο, που τους “περισσεύει” από την επεξεργασία πετρελαίου στο Κατάρ. Σήμερα αναγκάζονται να το καίνε,προκαλώντας τεράστιο πρόβλημα ρύπων!

  Η WWF το αναφέρει σαν: "καύσιμο υψηλής επικινδυνότητας και προφανώς ρυπογόνο"
  Καταλάβατε αδέρφια; Για νεκροταφείο των σκουπιδιών τους θέλουν τον Αστακό, για χωματερή των πετρελαϊκών αποβλήτων τους!
  Και σε όλα αυτά αρωγοί είναι όλοι οι σωκοφύλακες (Κατσούλης, Πετρόπουλος, Ψαράκης και απόμακρα Τέγας) ο ίδιος Σώκος καθώς και οι βουλευτές του νομού (με το αζημίωτο βέβαια). Κερασάκι στην τούρτα προστέθηκε ο κ. Σεφερτζής!. Είδατε άλλωστε την πρεμούρα τους να εγκρίνουν άρον άρον τους περιβαλλοντολογικούς όρους από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αιτωλοακαρνανίας. Γίνεται φανερό γιατί θέλουν να "πάρουν" το δήμο Μεσολογγίου και Αστακού (αυτόν το έχουν).

  Όλα αυτά σκεφτείτε αντί να κάθεστε να περιμένετε να σας υποδείξουν υποψήφιο από πάνω. Ίδιοι είναι όλοι τους. Ουστ, λοιπόν, στο πυρ το εξώτερον, πουλημένοι.


  Σφυράκι: Ίσως να μην συμφωνώ απόλυτα στο παρορμητικό κείμενο του φίλου Αβόλευτου, ωστόσο οφείλω να ομολογήσω πως επιβάλλεται να το λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη, χρησιμοποιώντας το ίσως ως δείγμα για την περιβαλλοντική συνείδηση και την αντίληψη περί ανάπτυξης της περιφέρειας των υπό αναφορά υποψηφίων.