Όνειρα και Επαναστάσεις
Ειρήνη Τριανταφύλλου
http://sfyraki.blogspot.com/2008/10/blog-post_17.html

Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2010Επιστρέψαμε!!

..εκτελούνται εργασίες
συντήρησης..


Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες να μας αποφεύγουν (ναι, σωστά διαβάσατε!) για το επόμενο διάστημα και μέχρι επόμενη ανακοίνωσή μας καθότι έχει δημιουργηθεί ένα ζήτημα με την τροφοδοσία ενημερωτικών σημάτων RSS. Αποτέλεσμα αυτού του τεχνικού προβλήματος είναι η αδυναμία ενημέρωσης των λιστών ιστολογίων και των RSS Reader με τις νέες μας αναρτήσεις. Όσοι, λοιπόν, παρακολουθείτε τη δραστηριότητα του blog μας μέσω αυτών των λιστών δεν θα μπορείτε να παρακολουθείτε τις νεότερες δημοσιεύσεις μας.

Κατά συνέπεια, φεύγουμε για διακοπές για τον επόμενο μήνα και επανερχόμαστε μετά τις εκλογές για τον σχολιασμό των πεπραγμένων..

..εκτελούνται εργασίες
συντήρησης..

Επιστρέψαμε!!


Ο "πιτσιρικάς" του Αιτωλικού!Βρήκαμε το παρόν στο ιστολόγιο των Μη Ενεργών Πολιτών Αιτωλικού. Λυπηθήκαμε πολύ που δεν το γράψαμε εμείς μιας και οι απόψεις μας είναι πολύ κοντά. Εγκρίνουμε και επαυξάνουμε. Ας μιλήσουν οι πλησιέστεροι..


(αναδημοσίευση από etolikomep.blogspot.com)


Είχαμε δεσμευτεί απέναντί σας, όταν ξεκινήσαμε να γράφουμε σ' αυτό το ιστολόγιο, τότε που ακόμα αναρωτιόσασταν, ποιοι είναι αυτοί οι παλαβοί και τι ζητάνε τελικά, ότι δεν θα σας υποδείξουμε ΠΟΤΕ ποιον να ψηφίσετε, ΠΟΤΕ δεν θα ερχόμασταν να σας ζητήσουμε τη ψήφο σας, ΠΟΤΕ δεν θα μας δείτε καμαρωτούς, σε κανένα ψηφοδέλτιο. Βέβαια αυτό το τελευταίο, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ, γιατί ΔΕΝ μας ξέρετε και ΑΥΤΟ είναι ΒΕΒΑΙΟ. (απλώς συνεχίζουν μερικοί, γιατί έτσι τους εξυπηρετεί, να διατηρούν ένα ψέμα και να ταυτοποιούν συνδημότες μας, με τους Μ.Ε.Π. αλλά ας είναι, αφού δεν πειράζει τους ταυτοποιούμενους, εμάς δεν μας πέφτει λόγος)
Επιστρέφω στην αρχή
Έλεγα λοιπόν ότι ΔΕΝ θα υποδείξουμε, ούτε θα σας προτείνουμε ΠΟΤΕ, κάποιον υποψήφιο, και ούτε τώρα θα το κάνουμε.
Όμως υπάρχει λόγος να εστιάσετε κάπου την προσοχή σας
Σε ένα νέο παιδί, εδώ δικό μας, που αν και δεν έχει κλείσει ακόμα τα 19 αποφασίζει να εκτεθεί και μάλιστα στα βαθιά νερά της περιφέρειας.

Αυτό που με ενθουσιάζει και γράφω αυτή την ανάρτηση, είναι ότι άλλοι, μεγαλύτεροι σε ηλικία πατριώτες, Αιτωλικολάτρες και Αιτωλικομαχητές, στα καφενεία κοιμώμενοι, αρέσκονται στην κριτική, στην απαξίωση, στον μηδενισμό, στον ωχαδερφισμό ΚΑΙ στον σταρχιδισμό., επειδή, είναι λέει ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΙ.
Ως επαναστάτες όμως, ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΨΗ, ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΜΗ, πλην όμως ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΟΡΕΞΗ, να αφήσουν το γλυκό τους ραχάτι και να εκτεθούν.
Ως εκ τούτου, δεν μπορώ να μην σταθώ στον Πάνο... Σφυρή, που γεννημένος στις 19 Νοεμβρίου του 1991, όπως γράφει στο βιογραφικό του, στις 7 Νοέμβρη, ημέρα των εκλογών, θα του υπολείπονται 4 ημέρες για τα 19τα γενέθλιά του.


Μετά από ενδελεχή έλεγχο, διαπίστωσα πως πρόκειται για τον νεότερο υποψήφιο αυτών των εκλογών και στα δημοτικά και στα περιφερειακά ψηφοδέλτια, με μικρότερη ιστορικά, να είναι μια κοπελιά από την Αθήνα, που όταν εξετέθη ήταν μόλις 18 χρονών και 42 ημερών. (στις ακριβώς προηγούμενες δημοτικές εκλογές).
Ο "δικός" μας Πάνος λοιπόν, ο πιτσιρικάς που εκθέτει εαυτόν - όταν άλλοι πολύ μεγαλύτεροι αρνήθηκαν, φηβήθηκαν, αδιαφόρησαν- (επειδή έχουν λέει πολλές δουλειές και ΔΕΝ προλαβαίνουν να ασχοληθούν με τα κοινά, έχουν χρόνο ΜΟΝΟ για κριτική) αξίζει σίγουρα την προσοχή μας.'
Εκτίθεται στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο της "Αντίστασης πολιτών Δυτικής Ελλάδας" που πρόσκειται στον Συνασπισμό. (τη κακή γνώμη που έχω για τον Συνασπισμό την ξέρετε, την έχω καταθέσει, αλλά αυτό είναι άσχετο αυτή τη στιγμή).
Ο Πάνος, κατόπιν ερεύνης μου, έμαθα ότι πρόσκειται ιδεολογικά στην ΚΟΕ, η οποία είναι μία από αυτές που αποκαλούνται "συνιστώσες" του Συνασπισμού.
Αν λοιπόν κάποιοι από εσάς κοιτάξτε προς τα εκεί, είμαι σίγουρος, ότι αξίζει να θυμηθείτε το Πάνο. Ίσως από μόνος του, είναι ικανός, να αποτελέσει δικαιολογία για τους δικούς του φίλους και τους συνομηλίκους του, που αδιαφορούν για τις εκλογές, να σηκωθούν και να τραβήξουν προς τα εκλογικά κέντρα.
Και μια που έπιασα αυτούς τους "αντιστασιακούς πολίτες της Δυτικής Ελλάδας" θα ήταν άδικο για το Νώντα, να μην σας επισημάνω, ότι στο ίδιο ψηφοδέλτιο εκτίθεται και η "παλιά καραβάνα" του Συνασπισμού, ο Νώντας Σκόνδρας.
Έχω την πεποίθηση, ότι όπου υπάρχουν συνδημότες μας στο ψηφοδέλτιο που θα διαλέξει ο καθένας μας να ρίξει, οφείλουμε να τους στηρίξουμε, επιβραβεύοντας αν θέλετε την απόφασή τους να εκτεθούν.
Ιδιαίτερα, θα επιμείνω, όταν πρόκειται για τον νεώτερο υποψήφιο αυτών των εκλογών.

μπράβο Πάνο
αυτό θέλουμε από τα παιδιά της ηλίκιας σας, να φύγουμε εμείς, να πάμε αλλού
Τειρεσίας


Σχολιασμός του αποτελέσματος των Εκλογών ΜομφήςΟι εκλογές του εξοστρακισμού συγκέντρωσαν συνολικά 292 ψήφους, η κατανομή των οποίων έγινε με φθίνουσα σειρά ως εξής:

1. Μουρκούσης Νίκος (102/34%)
2. Κατσούλης Παναγιώτης (95/32%)
3. Αναγνωστόπουλος Ιωάννης (84/28%)

4. Πρεβεζάνος Γεώργιος (44/15%)
5. Καρανικόλας Ιωάννης (30/10%)
6. Τέγας Ιωάννης (25/8%)
7. Ψαράκης Ιωάννης (14/4%)

Την πρωτοκαθεδρία κέρδισε ο κύριος Μουρκούσης, ωστόσο, οι κ.κ. Κατσούλης και Αναγνωστόπουλος ακολουθούν κατά πόδας με μικρή διαφορά. Στην χρυσή τριάδα συνοψίζονται, κατά κάποιον τρόπο, το παρελθόν, το παρόν και το πιθανό μέλλον του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου. Καλά θα κάνουν οι διοικούντες και οι διεκδικούντες να ρίξουν μια ματιά στα χαρτιά τους καθότι η θετική ψήφος μπορεί να είναι αρκετά χλιαρή και να μην εκφραστεί εκλογικά. Μια ισχυρή αρνητική, όμως, μπορεί να επηρεάσει τις όποιες θετικές.. Εξάλλου, ένας ευχαριστημένος πελάτης (με την ευρύτερη έννοια, μην παρεξηγηθείτε!) θα μιλήσει για την εμπειρία του σε άλλους δύο. Ένας δυσαρεστημένος σε δέκα..

Στην ψηφοφορία δεν συμμετείχαν οι κ.κ. Μαργαρίτης και Μπρούμας αφού η δημοσκόπηση ξεκίνησε προτού προβούν σε κάποια κεντρική ανακοίνωση.
Σας ευχαριστούμε που μας τιμήσατε με την παρουσία σας στην μεγαλύτερη ψηφοφορία που έλαβε χώρα στα τρία χρόνια λειτουργίας του ιστολογίου μας!


Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2010

Εκλογές Μομφής: Ποιον από τους παρακάτω υποψηφίους δεν θα επιλέγατε επ' ουδενί; (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)Εκλογές Μομφής: Ποιον από τους παρακάτω υποψηφίους δεν θα επιλέγατε επ' ουδενί;
Αναγνωστόπουλος Ιωάννης
84 (28%)
Κατσούλης Παναγιώτης
95 (32%)
Καρανικόλας Ιωάννης
30 (10%)
Μουρκούσης Νίκος
102 (34%)
Πρεβεζάνος Γεώργιος
44 (15%)
Τέγας Ιωάννης
25 (8%)
Ψαράκης Ιωάννης
14 (4%)

Ψήφοι μέχρι αυτήν τη στιγμή: 292
Η ψηφοφορία έκλεισε


Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010

"Απαγορευτικό" ΔΝΤ σε πρόωρες εκλογέςTo Δ.Ν.Τ. θεωρεί ότι με πρόωρες εκλογές θα ακυρωνόταν ουσιαστικά το Μνημόνιο. Χαχαα.. Με συγχωρείτε, δεν έχω να κάνω καμία άλλη δήλωση.. :-)


(αναδημοσίευση από reporter.gr)

Στην Αθήνα θα βρεθεί στις αρχές Δεκεμβρίου ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινικ Στρος-Καν, με σκοπό να στηρίξει το πρόγραμμα. Ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ θα βρίσκεται στην ελληνική πρωτεύουσα στις 7 Δεκεμβρίου και είναι πρόθεσή του να έχει συναντήσεις με όλους τους πολιτικούς ηγέτες και με τους επικεφαλής των συνδικάτων, σε μία προσπάθεια να κλείσει το θέμα των πρόωρων εκλογών.

Το Ταμείο απορρίπτει με κατηγορηματικό τρόπο κάθε προσφυγή στις κάλπες, ανεξαρτήτως από το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών, καθώς, όπως λένε, «θα ακυρωθεί από μόνο του το Μνημόνιο». Μάλιστα, οι αξιωματούχοι υπενθυμίζουν ότι ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ και άλλα στελέχη στην Ουάσιγκτον και στην Ευρώπη «έχουν βάλει πλάτη» για να εγκριθεί το Πρόγραμμα Σταθερότητας, το οποίο πιστεύουν πως αποτελεί «τη σωτηρία της Ελλάδας».

Τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, σε συνδυσμό με την επικείμενη αναθεώρηση οτυ οτυ ελλείμματος του 2009 κοντά στο 15,5% του ΑΕΠ, έχουν μέχρι τώρα ως αποτέλεσμα την άνοδο του spread στα ομόλογα. Μάλιστα, πολύ πιθανό είναι ο κ. Στρος Καν να ακυρώσει την επίσκεψη του στην Αθήνα, αν προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

«Τα δεινά της κρίσης χρέους των ευρωπαϊκών χωρών επανήλθαν στο προσκήνιο μετά το άνοιγμα του Έλληνα πρωθυπουργού στην πιθανότητα νέων εκλογών και τη δέσμευσή του να απελευθερώσει τη χώρα του από τη σκλαβιά και την επιτήρηση», σχολιάζει σε άρθρο του ο οικονομικός συντάκτης της βρετανικής Daily Telegraph, Άμπροουζ Έβανς-Πρίτσαρντ.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το spread των 10ετών ελληνικών ομολόγων αυξήθηκε, ενώ το ευρώ υποχώρησε έναντι του δολαρίου καθώς οι επενδυτές αντιλήφθηκαν το ρίσκο πολιτικής αναστάτωσης στην Ελλάδα. Σε αυτό το δεδομένο προστέθηκε και η προειδοποίηση της Pimco περί πτώχευσης της Ελλάδας εντός τριετίας.

Ο συντάκτης της Telegraph τονίζει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα δεν έχει ακόμα δεσμευθεί ότι θα τηρούσε τους όρους του πακέτου διάσωσης από την ΕΕ, το γνωστό «μνημόνιο» και προσθέτει ότι στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές «ένας αντάρτης σοσιαλιστής από το μπλοκ κατά του μνημονίου ηγείται στις δημοσκοπήσεις για την Αθήνα».

Η Telegraph σχολιάζει ότι οι περισσότεροι επενδυτές φαίνεται να συμφωνούν ότι το σχέδιο της ΕΕ και του ΔΝΤ δεν είναι λειτουργικό και απλά εξασφαλίζει χρόνο στις γερμανικές και τις γαλλικές τράπεζες να μεταφέρουν τη ζημιά από το ελληνικό χρέος στους φορολογούμενους της ΕΕ. Έρευνα της Barclays που επικαλείται η εφημερίδα δείχνει ότι το 82% των πελατών της εκτιμούν ότι η ευρωζώνη θα αντιμετωπίσει κάποια αναδιάρθρωση εθνικού χρέους, μία εθνική πτώχευση ή και ολική διάλυση της νομισματικής ένωσης έως το 2013.


Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

Ιδρυτική Διακήρυξη Συνδυασμού "Ψάρ' - Μ'νί - Κνούπ'" για τον νέο Δήμο Ι.Π. ΜεσολογγίουΣυμπολίτισσες-συμπολίτες,

Αποτελεί παράδοση των πολιτικών σχηματισμών να συνοψίζουν το πρόγραμμα και τις διαθέσεις των ηγετών τους σε λίγες μόνο λέξεις. Το πολιτικό (με την ευρύτατη έννοια!) Μεσολόγγι του 2010 συγκεντρώνεται στην πρόταση "Μέτωπο λαϊκής αλλαγής πορείας για την δημιουργία και το οράμα τώρα". Η δυναμική των συνθημάτων ξεπερνά τα χρόνια του Αντρέα (Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία και Κοινωνική Απελευθέρωση). Σε αντιπαραβολή όλων των παραπάνω, με πρωτοβουλία της ιστοσελίδας μας, προτείνουμε ένα ανανεωτικό και ριζοσπαστικό σχέδιο διακυβέρνησης για το Μεσολόγγι του αύριο.

..τόσα χρόνια χορτάσαμε ψάρ', είδαμ' αρκετό μ΄νί
αλλά ήρθε ο καιρός να νιώσετε
το κ'νούπ' ενοχλητικά δίπλα στο αυτί σας..


Το λάβαρο και το λαβρακόπ΄λο του συνδυασμού

Το Ψ.Μ.Κ. αποτελείται από όλες εκείνες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου που οραματίζονται και δρουν για ένα διαφορετικό Μεσολόγγι που θα έχει την ελάχιστη πολιτική βάση και την δυναμική να πάρει ρίσκα για την ανάπτυξη της περιοχής βασιζόμενη στους τρεις αυτούς βασικούς άξονες. Θεωρούμε ότι αυτά και μόνο είναι ικανά για να μας βγάλουν από τον βούρκο, ειδικά μετά την ταφόπλακα του Καλλικράτη. Η τετραετία που έρχεται θα είναι σαφώς δύσκολη, αλλά παρά τις αντιξοότητες δεν έχουμε και τίποτε άλλο στα χέρια μας. Υπό συνθήκας κρισίμους ανεβάζουμε ταχύτητες και δίνουμε ό,τι έχουμε..

Όχι, φυσικά και δεν συστήνουμε έναν ακόμα συνδυασμό για τις εκλογές.. Πόσοι άλλοι; Όσοι χρειαστούν, είναι η απάντηση.. Σε καμία απολύτως περίπτωση το σχήμα αυτό δεν αποτελείται από συγκεκριμένα πρόσωπα. Εμείς, λοιπόν, όσοι τουλάχιστον δεν έχουμε έσοδα από τα αντικείμενα της κριτικής μας (τουτέστιν Δήμος, πολιτικά πρόσωπα, κεντρική εξουσία) δηλώνουμε ότι θα είμαστε εδώ και την επομένη των εκλογών. Όπως μπορεί ο καθένας και με ό,τι μέσα διαθέτει. Αλλά εδώ. Όποιος και να είναι πάνω, όποιος και να είναι κάτω. Μια φορά, εμείς θα είμαστε και πάλι στις θέσεις μας. Περιμένοντας.. Εξάλλου, όλα μια ιδέα είναι..


Το φόντο είναι ψηφιακά τροποποιημένη φωτογραφία του Βαγγέλη Δούτσιου από την ιστοσελίδα Panoramio: http://www.panoramio.com/photo/3515009


Ο έβδομος συνδυασμός για το Μεσολόγγι; Μείνετε συντονισμένοι..Φίλες και φίλοι,

μέσα στις επόμενες ώρες θα ανακοινωθεί από την ιστοσελίδα μας ο έβδομος συνδυασμός που διεκδικεί τον Δήμο Μεσολογγίου. Δεν μπορούμε, όπως καταλαβαίνετε, να σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες προς στιγμήν, θα έχουμε όμως την τιμή να προβούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες απόψε στις 10.20 μ.μ. Σας ευχαριστούμε θερμά για την προσοχή σας, θα επανέλθουμε όποτε αυτό καταστεί δυνατό.

Με τιμή,
Σφυράκι


Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010

Χαμένες νίκεςΉταν το 279 π.Χ. όταν ο Πύρρος, βασιλιάς των Μολοσσών κέρδιζε την μάχη στο Άσκλον εναντίον των Ρωμαίων. Παρά την νίκη, οι απώλειες του στρατού ήταν τόσο μεγάλες που ο Πύρρος αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία και να απομακρυνθεί από τη Ρώμη. Το αποτέλεσμα της μάχης εκείνης συνοψίστηκε σε μία και μόνο φράση του στρατηγού προς έναν στρατιώτη του που βιάστηκε να τον συγχαρεί: 'Μια ακόμα νίκη επί των Ρωμαίων και θα χαθούμε εντελώς' (Πλούταρχος, Βίοι Παράλληλοι: Πύρρος, κεφ. ΧΧΙ, §9). Δύο χιλιάδες διακόσια χρόνια μετά, ένιωσα ότι η στερεότυπη έκφραση 'Πύρρειος ή Καδμεία νίκη' ήταν ιδανική για να περιγράψει τις συνθήκες και τα συνήθη λάθη των αγώνων για αυτό που αποκαλούμε ένα καλύτερο αύριο.

Το κείμενο αυτό ξεκίνησε ως ιδέα από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Ακρόπολη. Θέλω να τονίσω ότι είμαστε αδιαμφισβήτητα δίπλα σε κάθε εργαζόμενο που πονάει και πλήττεται από το εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον του, που βλέπει την καθημερινότητά του να αλλάζει και να μην μπορεί να κάνει τίποτα για αυτό. Με μία προϋπόθεση : να τίθενται εξαρχής τα αίτια του προβλήματος και οι άξονες δράσης για την επίλυσή τους. Τότε και μόνο τότε μπορεί να συσπειρωθεί μία κίνηση πολιτών (για να μην πω κίνημα) με τους ίδιους στόχους που θα μπορέσει να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης.

Σε συνέχεια όλων των παραπάνω, θεωρώ πως οι κινητοποιήσεις για την απόσυρση του διαβόητου Άρθρου 16 του Συντάγματος για την Παιδεία πέτυχαν ακριβώς επειδή μπόρεσαν να θέσουν συγκεκριμένους στόχους και να οπλίσουν με αυτούς την αντίδραση. Απόσυρση αντισυνταγματικού νόμου-πλαισίου, διατήρηση-επέκταση του πλήρους δημόσιου χαρακτήρα του Πανεπιστημίου. Παρόμοια αιτήματα που βρήκαν ανταπόκριση τόσο στην κοινωνία όσο και στην πολιτεία ήταν η στελέχωση Νοσοκομείων, η κάλυψη κενών θέσεων σε σχολεία, η απελευθέρωση κονδυλίων για δημόσια έργα και προγράμματα.


Είναι, λοιπόν, λογικό και προφανές να χαρακτηρίζονται γραφικοί και υπερβολικοί όσοι απαιτούν ένα καλύτερο αύριο σήμερα, που πιέζουν και φωνάζουν για αυτό. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι οι άνθρωποι προσαρμόζονται δύσκολα στην αλλαγή. Αν θέλετε, δοκιμάστε να κάνετε ένα πείραμα: Προσπαθήστε την επόμενη φορά να πιείτε τον καφέ σας σε διαφορετικό φλιτζάνι, ή με δύο κουταλιές ζάχαρη παραπάνω. Πιο απλά, δοκιμάστε να κοιμηθείτε από διαφορετική πλευρά του κρεβατιού. Σίγουρα δεν θα είναι το ίδιο και μάλλον θα το διορθώσετε με την πρώτη ευκαιρία, αναγνωρίζοντας πόσο χαζή αλλά έγκυρη ήταν η θεωρία μας.. Συστήνω, κατά συνέπεια, στους φίλους και συναγωνιστές μου να σταματήσουν να ζητούν την επανάσταση αύριο, αλλά να τραβήξουν τα γκέμια και να προετοιμάσουν το έδαφος για την επόμενη μέρα. Εξάλλου, είναι γεγονός πως η κεκτημένη ταχύτητα είναι η αιτία των περισσότερων αυτοκινητιστικών..

Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που το πρόγραμμα της ελέω θεού κυβέρνησης επιτυγχάνει, τελικώς, την διάχυσή του στην κοινωνία. Πράγματι, παρά τις δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτών και δηλώσεων στα μαζικά μέσα ενημέρωσης, η χώρα μας καλπάζει υπερήφανη προς τον 'σοσιαλισμόν'. Ειδωμένες αθροιστικά, οι σταδιακές αλλαγές της τελευταίας δείχνουν τεράστιες. Κατά αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή κοινωνική συναίνεση καθώς οι θυσίες που απαιτούνται είναι πάντα μικρές και λίαν συντόμως θα ανακάμψουμε! Κάπως έτσι θα έρθει η ώρα που η υπογραφή ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου θα είναι όχι μόνο προ των πυλών αλλά αναγκαία συνθήκη για την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.


Είναι παράδοση των καθωσπρέπει αναλύσεων να κλείνουμε με ένα καλό τσιτάτο, έτσι, για τον δρόμο. Food for thought σε συσκευασία σάντουιτς.
'Όταν ξέρεις τί θα χτίσεις, ψάχνεις απλώς για την μπουλντόζα'.


Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010

Η επικίνδυνη κοροϊδία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο ΜεσολόγγιΑναφέραμε μάλλον πρώτοι το ζήτημα για την προεκλογική ηλεκτρονική προβολή του κ. Κατσούλη σε χθεσινή μας ανάρτηση. Αναδημοσιεύουμε σήμερα υλικό από το blog Αβόλευτος (που επιμελήθηκε του ζητήματος με τις αναρτήσεις Η επικίνδυνη κοροϊδία.. του Μεσολογγίου και Το σύγχρονο αυγό του φιδιού) που έχει να πει πολλά για την λειτουργία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Μεσολόγγι. Διαβάστε το, αξίζει την προσοχή μας!

Η επικίνδυνη κοροϊδία... του Μεσολογγίου!!!

Μπορείς να κοροϊδέψεις έναν για πολύ,

έναν για λίγο, πολλούς για λίγο

αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις

πολλούς για πολύ!

Κινέζικη παροιμία.

Τελικά όταν κανείς είναι φιλόδοξος και βιάζεται, είναι θέμα χρόνου πότε θα κάνει το λάθος και θα ξεσκεπαστεί η όποια ανομία του. Όλοι θυμούνται τον Γ. Ψαράκη σαν κατέχοντα το πράσινο χρίσμα για τη διεκδίκηση του Δήμου Μεσολογγίου. Είδαμε τι διαδραματίστηκε εκείνη την εποχή σχετικά με αυτή την υποψηφιότητα. Ξαφνικά μάθαμε ότι ο κ. Ψαράκης παραιτήθηκε (και μάλιστα δίνοντας ηλίθιες εξηγήσεις) ενώ ο κ. Κατσούλης διέδιδε μετ' επιτάσεως μάλιστα ότι ο Ψαράκης θα λακίσει γρήγορα. Μέχρι εδώ όλα καλά, αφού αυτές οι τεχνικές είναι γνωστές σε υποψηφίους. Εδώ αρχίζει το κουβάρι να ξετυλίγεται όπως θα δείτε και θα μείνετε το ίδιο κάγκελο όπως και εμείς όταν πέσαμε πάνω σε διάφορα στοιχεία.

Λίγο πριν αποχωρήσει από την κούρσα των εκλογών ο κ. Ψαράκης είχε φροντίσει να ενοικιάσει (και να πληρώσει προκαταβολικά λίγο πάνω από τα 5000 ευρώ) για 2 μήνες το γνωστό εκλογικό κέντρο που σήμερα βρίσκεται ο κ. Κατσούλης. Η αλήθεια είναι ότι το παζάρευε και ο Αναγνωστόπουλος το συγκεκριμένο αφού το είχε πάλι την προηγούμενη τετραετία που εξελέγη δήμαρχος.Μετά την αποχώρηση Ψαράκη βρέθηκε ξαφνικά να έχει το εκλογικό κέντρο ο Π. Κατσούλης και μάλιστα όλα να φαίνονται φυσιολογικά σαν να μην τρέχει τίποτε σαν να μην άλλαξε κάτι. Εντάξει όμως από ένα γεγονός δεν μπορείς να πιαστείς και να λες οτιδήποτε.

Τον τελευταίο καιρό όμως σκάνε κάτι email περίεργα σε διάφορους. Που φαίνονται να υποστηρίζουν τον κ. Κατσούλη είτε προβάλλοντας τις θέσεις του είτε χτυπώντας τους αντιπάλους.

Τα συγκεκριμένα email έρχονται από διευθύνσεις αμερικάνικης εταιρίας η οποία κάνει και φιλοξενία και ιστοσελίδων domain και mail (hosting) (Για την ακρίβεια υπάρχει μία ελληνική εταιρεία ICOP που είναι reseller της αμερικάνικης SOUTHWEBVENTURES.COM όπου και βρίσκονται οι servers). Χαρακτηριστικό τους είναι ότι έρχονται από κάποιον που φαίνεται ή υποκρίνεται τον systems administrator της εταιρίας (root@localhost.ns.icop-8.net.gr) πράγμα που είναι απίθανο εκτός και η εταιρεία δημιουργήθηκε για αυτό το λόγο ή υπάρχει κάποιος άλλος που στέλνει αυτά την αλληλογραφία υποκρινόμενος όπως είπα. Το ωραίο εδώ είναι ότι δεν στέλνονται email στις κανονικές διευθύνσεις των blogs ή των ΜΜΕ αλλα σε πολλές περιπτώσεις στις προσωπικές διευθύνσεις των ιδιοκτητών-διαχειριστών τους ή σε άλλες προσωπικές διευθύνσεις απλών πολιτών (σας θυμίζει κάτι αυτό με τις πρακτικές Κατσούλη όταν εκμεταλλεύτηκε το αρχείο της νομαρχίας με ονόματα διευθύνσεις και τηλ., καθώς και αυτό του συλλόγου των εν Αθήναις Μεσολογγιτών).

Το σημαντικό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι η ίδια εταιρεία φιλοξενεί-διαχειρίζεται την ιστοσελίδα του Π. Κατσούλη (http://www.panoskatsoulis.gr/).

Αν πάτε στην συγκεκριμένη διεύθυνση και ζητέιστε να δείτε τον κώδικα της πρώτης σελίδας (προβολή->προέλευση, ή προβολή->κώδικας σελίδας) τότε θα δείτε κάτι όπως δείχνει η παρακάτω φωτογραφία που αποτελεί τμήμα του όλου αρχείου.

Παρητρείιστε τι γράφει το σημείο που ορίζονται τα meta keywords:

<meta name="keywords" content="META_KEYWORDSMETA_KEYWORDS
&nbsp;
Ψαράκης &nbsp; &nbsp; ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ &nbsp;&nbsp;
Ψαράκης &nbsp; &nbsp; ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ &nbsp;&nbsp;
PSARAKIS">

<meta name="description" content="Ψαράκης &nbsp; &nbsp; ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ &nbsp;&nbsp;

Ψαράκης &nbsp; &nbsp; ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ &nbsp;&nbsp;

PSARAKIS

&nbsp;">

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ
http://www.panoskatsoulis.gr/">

Καλά είδατε που γράφει Ψαράκης ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ή και PSARAKIS και παρακάτω τα ίδια και τέλος αναφέρει τον Π. Κατσούλη σαν όνομα μαζί με κάποιον Τριαντόπουλο Ιωάννη.

Τι σημαίνουν όλα αυτά τα τεχνικά που σας αραδιάσαμε; Σημαίνουν ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα παραγγέλθηκε απο τον Ψαράκη και την συνέχισε ο Κατσούλης. Στην πραγματικότητα όμως η αλλαγή δεν έγινε ειδικά για την ιστοσελίδα γιατί αυτό προϋπέθετε κατάργηση και επαναδημιουργία για να αποφευχθούν όλα τα παραπάνω (κάτι αντίστοιχο με τις πιστωτικές). Είδαμε τρία στοιχεία που δείχνουν την κατά τα άλλα επεισοδιακή μετάβαση από Ψαράκη σε Κατσούλη. Η στάση του Γ.Ψαράκη μετά την παραίτηση του μας βάζει σε υποψίες για το τι ή καλύτερα ποιος (ποιοί) τον ακύρωσαν την τελευταία στιγμή και άφησαν ανοιχτό το έδαφος να φυτρώσει ο Κατσούλης.
Μετά από αυτά τα στοιχεία οφείλουμε να ρωτήσουμε:
Είναι αλήθεια κ. Κατσούλη ότι προκειμένου να αποχωρήσει ο κ. Ψαράκης απαίτησε να υπογράψτε μνημόνιο (αντίστοιχο με αυτό που υπέγραψαν οι Ναυπακτιώτες παλιότερα) παρουσία ενός βουλευτή και ενός οικονομικού μεγαλοπαράγοντα;;;
Είναι αλήθεια κ. Ψαράκη ότι η δουλεία έγινε με το αζημίωτο; και αν ναι μήπως μπορείς να μας πληροφορήσεις για το ποσό;
Γιατί κ.Κατσούλη γυρνάτε δεξιά και αριστερά και λέτε ότι σας τηλεφώνησε μέχρι και ο Νίκος Παπανδρέου και σας είπε να κατεβείτε για δήμαρχος για να σωθεί η τιμή και η υπόληψη του ΠΑΣΟΚ;
Τα γνωρίζουν αυτά οι υποψήφιοι που έχετε στο συνδυασμό σας κ. Κατσούλη ή θα τους παραμυθιάσετε άλλη μία φορά....

Ο ψηφοφόρος σας που "αδειάσατε" και θα σας τιμωρήσει!!!

ΥΓ: Πριν προσπαθήστε να τα διορθώσετε για να καλυφθούν όλα σας λέμε ότι θα τα κάντε χειρότερα!!!Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2010

Πάλι στη λίστα του ΚατσούληΈγινε μία και το άφησα. Στη δεύτερη δεν άντεξα, θα απαντήσω..

Φαίνεται πως ο κύριος Πάνος Κατσούλης, υποψήφιος Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου εκτιμά ιδαιτέρως την αξία πληροφόρησης για αυτό και κάνει πολλά για να πετύχει στην εκστρατεία του. Μετά το ιστορικό εκείνο συμβάν με πρωταγωνίστρια την κυρία Τζίνα Τράπαλη-Σκαρμούτσου, έρχεται τώρα να προστεθεί στο ενεργητικό του η αποστολή e-mail σε προσωπικές διευθύνσεις με περιεχόμενο τις ανακοινώσεις του γραφείου του.

Έλαβα στην προσωπική μου διεύθυνση μήνυμα ο αποστολέας του οποίου δεν μπορεί μέχρι στιγμής να ταυτοποιηθεί. Τουτέστιν, κάποιος, από κάπου στέλνει τα ανακοινωθέντα του κυρίου Κατσούλη (τα οποία αν έχετε παρατηρήσει δεν είναι σε μορφή κειμένου αλλά σε μορφή μικρής αφίσας) σε μορφή όχι κειμένου, αλλά ηλεκτρονικού κώδικα για άμεση εφαρμογή αυτών σε ιστοσελίδα ή blog. Συγχωρέστε με, αλλά θα είμαι καχύποπτος.. Αν μπορεί κάποιος υπεύθυνος να βοηθήσει, ή αν κάποιος αναγνώστης είχε παρόμοια εμπειρία θα ήθελα να επικοινωνήσει μαζί μας. Ευχαριστώ.Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010

Αυτοί στην επιφάνεια.. οι υπόλοιποι;Τίτλοι τέλους (επιτέλους) έπεσαν αργά το βράδυ της Τετάρτης στο θρίλερ του απεγκλωβισμού των 33 μεταλλωρύχων στην περιοχή Copiapó της Χιλής. Οι εργάτες είχαν παγιδευτεί σε βάθος 700 μέτρων όταν στις 5 Αυγούστου κατέρρευσε τμήμα σήραγγας του ορυχείου χαλκού San José. Ήδη από τις 22 Αυγούστου, και έπειτα από μία ανεπιτυχή προσπάθεια ανεύρεσής τους σε πιθανό καταφύγιο, οι διασώστες κατάφεραν να συνδέσουν κάμερες με το χώρο όπου είχαν συγκεντρωθεί οι εγκλωβισμένοι μεταλλωρύχοι και να έχουν την πρώτη εικόνα της κατάστασης 17 ημέρες μετά το γεγονός. Στην εικόνα βλέπεται ψηφιακά βελτιωμένη απεικόνιση του χειρόγραφου σημειώματος που κατάφεραν να στείλουν οι μεταλλωρύχοι στην επιφάνεια.


Το δράμα των εργατών μετατράπηκε άμεσα σε εθνικό ζήτημα προτού συγκεντρώσει την αγωνία της παγκόσμιας κοινότητας. Τα media έσπευσαν στο σημείο μηδέν, με κορυφαίο ίσως το CNN το οποίο αναμετέδιδε ζωντανά το γεγονός με πλάνα από την διάσωση κάθε ενός, ή την Wikipedia, η οποία λειτούργησε μετρητή στη δεξιά στήλη του σχετικού άρθρου όπου μπορούσε κανείς να πληροφορηθεί με ακρίβεια για το πόσοι εργάτες είχαν διασωθεί ως ώρας, καθώς και τα ονόματά τους, τον εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε κλπ.

Πιθανώς να τα έχετε ακούσει όλα αυτά. Μπορεί, ακόμη, να έχετε κάνει την ίδια διαδρομή στο Internet για να δείτε τα πως και τα γιατί του συμβάντος. Θα ήθελα, λοιπόν, σε αυτό το σημείο, να καταθέσω και την προσωπική μου άποψη.. Ένα τραγικό γεγονός είναι στα αλήθεια συνταρακτικό, και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να βρίσκομαι στην θέση τους. Το πρόβλημά μου είναι ότι στον ίδιο χρόνο συνέβησαν τα παρακάτω:
  • 1 Σεπτεμβρίου - Έξι άνθρωποι πεθαίνουν όταν η αστυνομία της Μοζαμβίκης ρίχνει σφαίρες από καουτσούκ σε διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την άνοδο των τιμών των τροφίμων. 57.000 άνθρωποι έμειναν άστεγοι από τις πλημμύρες του νότιου Σουδάν.
  • 10 Σεπτεμβρίου - Η Βελγική Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία δίνει στην δημοσιότητα τα στοιχεία 300 υποθέσεων σεξουαλικής εκμετάλλευσης, κυρίως ανηλίκων, στις οποίες συμμετέχουν ιερείς. 13 από τα θύματα έχουν αυτοκτονήσει.
  • 13 Σεπτεμβρίου - 13 άνθρωποι νεκροί στην Ινδία έπειτα από διαδηλώσεις για το κάψιμο του Κορανιού στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Κούβα ανακοινώνει σχέδιο περικοπής 500.000 θέσεων εργασίας του δημόσιου τομέα, σε μια προσπάθεια να αναθερμάνει την οικονομία του νησιού.
  • 28 Σεπτεμβρίου - 300 σπίτια θάβονται κάτω από τη λάσπη στην Οαχάκα του Μεξικό έπειτα από το πέρασμα του τυφώνα Μάθιου. Η κατολίσθηση έγινε την διάρκεια της νύχτας και τα εκατοντάδες θύματα πέθαναν στον ύπνο τους.
  • 4 Οκτωβρίου - Η Ελληνική Κυβέρνηση (ο Θεός να την κάνει..) ανακοινώνει νέα πιο δραστικά μέτρα λιτότητας για τον προϋπολογισμό του 2011.
Με διαφορά ίσως στο τελευταίο, αμφιβάλλω αν θα μπορούσατε να πείτε με σιγουριά ότι είχατε λάβει γνώση για οποιοδήποτε από τα παραπάνω γεγονότα. Γεγονότα που επηρεάζουν χιλιάδες ανθρώπους και που πολλές φορές μπορούσαν να είχαν λάβει σαφώς μικρότερη έκταση αν κάποιος είχε μεριμνήσει.. Και όμως, να ποιό μονοπώλησε το ενδιαφέρον μας, τις προσευχές μας ίσως, τις ώρες μας μπροστά στην τηλεόραση. Ένα τυχαίο και απρόβλεπτο γεγονός, ένα από τα χιλιάδες εργατικά ατυχήματα, χωρίς μάλιστα θύματα. Ίσως αυτή να ήταν και η αγωνία μας, η επιβίωσή τους.. Περίπου 6.000 πεθαίνουν στην προηγμένη μας Ευρώπη από εργατικά ατυχήματα, περίπου 160.000 από ασθένειες σχετικές με το επάγγελμα. Αυτό δεν είναι τραγωδία; Δεν αξίζει λίγο την προσοχή μας;

Αυτό που τους αναγνωρίζω, ωστόσο, είναι η ιδέα της συσπείρωσης ολόκληρης της χώρας γύρω από το συμβάν. Ο Πρόεδρος Sebastián Piñera εκεί, τα συνεργεία εκεί, παιδιά, σημαίες, όλοι. Για έναν λόγο.. Να νικήσουν. "Por la razón o la fuerza" το εθνικό τους motto (Για το δίκαιο και την δύναμη). Ενός λαού φτωχού και πολυβασανισμένου, με πάρα πολλά κοινά με τον δικό μας, που τρέφει τεράστια αγάπη και σεβασμό για τον Μίκη Θεοδωράκη που αγαπήσαμε. Για το κλείσιμο, λοιπόν, θα παραφράσω τον τίτλο ενός άρθρου του ανυπέρβλητου Γιάννη Πρετεντέρη άμα τη εκλογή του προέδρου Ομπάμα το 2009. Εκείνο έλεγε.. "Είμαστε όλοι Αμερικανοί", θέλοντας μάλλον να δείξει τον ενθουσιασμό της διεθνούς κοινότητας για αυτό που αργότερα χαρακτηρίστηκε ως το γεγονός της δεκαετίας. Είμαστε όλοι Νοτιοαμερικανοί.. Είμαστε όλοι Χιλιανοί!


Νο33 Fun Facts - Κώστας Συμεωνίδης, Deutsche Welle, Σκάι
  1. Οι μεταλλωρύχοι ήταν 33 τον αριθμό.
  2. Η διάσωσή τους διήρκησε 33 ημέρες, (μία γεώτρηση για κάθε εργάτη)
  3. Η διάμετρος της κάψουλας Fénix που τους έφερε στην επιφάνεια ήταν 66 εκατοστά (=33 x 2)
  4. Η χθεσινή ημερομηνία: 13/10/10 => 13+10+10=33.
  5. Το πρώτο τους μήνυμα προς την επιφάνεια περιείχε ακριβώς 33 χαρακτήρες.
Πηγές:


Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010

Επιτυχίες των αθλητών του Ναυτικού Ομίλου ΜεσολογγίουΣτα Μέθανα, το Σάββατο, 25/9, η παιδική ομάδα του Ν.Ο.Μ. με 14 αθλητές πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση στους διασυλλογικούς αγώνες, που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Μεθάνων, κερδίζοντας 2 χρυσά, 3 ασημένια και 3 χάλκινα μετάλλια. Οι μικροί μας αθλητές αγωνίστηκαν στα 200μ, με ελαφρύ κυματισμό μέσα στο λιμανάκι των Μεθάνων. Στην αποστολή του Ν.Ο.Μ. συμμετείχαν πολλοί νέοι αθλητές, που αγωνίζονταν για.. πρώτη φορά.
Οι αθλητές που συμμετείχαν στην αποστολή ήταν οι παρακάτω:
Καπνίσης Χρήστος, Ασημένιο (Κ1 Εφήβων), Βλαχογιάννης Δημήτρης, Ασημένιο (Κ1 Παίδων), Δίπλας Σπύρος, Ασημένιο (Κ1 Παμπαίδων) και Χάλκινο (Κ2), Μωρίκης Παναγιώτης, Χρυσό (Κ1 Παμπαίδων) και Χάλκινο (Κ2), Αγγισουλάκης
Πέτρος, Πολονύφης Θανάσης, Χάλκινο (Κ1 Παμπαίδων), Παπαθεοδώρου Βασίλης, Στεργιάκης Δημήτρης, Μαγδαληνός Στάθης, Κέκελου Αθηνά, Χρυσό (Κ1 Παγκορασίδων), Στρωματιά Καλλιόπη, Ζευγίτη Μαίρη, Κουρούκλη Πλουσία και Στεργιάκη Κων/να.


Στα Ιωάννινα, το Σάββατο 2/10, η παιδική ομάδα του ΝΟΜ, με 5 αθλητές, συμμετείχε στους διασυλλογικούς αγώνες, που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Παμβώτιδας, κερδίζοντας 2 μετάλλια, σε ένα πολύ όμορφο περιβάλλον και σε ιδανικές συνθήκες, στα 200μ.
Οι αθλητές που έλαβαν μέρος στην αποστολή ήταν:
Δίπλας Σπύρος, Ασημένιο (Κ1Παμπαίδων), Πολονύφης Θανάσης, Μωρίκης Παναγιώτης, Κέκελου Αθηνά, Χρυσό (Κ1 Πανκορσίδων), Ζευγίτη Μαρία και Στρωματιά Καλλιόπη ως συνοδός.
Οι προπονήσεις της ομάδας Καγιάκ Ήρεμων Νερών θα συνεχιστούν όλον τον χειμώνα και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει με τον ΝΟΜ.

Επίσης σας πληροφορούμε ότι, από τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, παραλάβαμε ένα ιστιοπλοϊκό σκαφάκι optimist και αναμένουμε άλλα δύο. Έτσι θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε και την ιστιοπλοΐα τριγώνου, για παιδιά από 6 έως 12 ετών. Σε συνδυασμό δε με τα δύο σκάφοι Laser, που διαθέτουμε για μεγαλύτερες ηλικίες, θα είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε μια αξιόλογη ομάδα και να μυήσουμε την νεολαία στα μυστικά αυτού του καταπληκτικού αθλήματος, που λέγεται Ιστιοπλοΐα.

Τελειώνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κύριο Βαγγέλη Αλαφοδήμο από το Ευηνοχώρι, για την χορηγία στολών προς τον Όμιλό μας. Το παράδειγμά του ελπίζουμε να βρει μιμητές.
Το Δ.Σ. του Ν.Ο.Μεσολογγίου


Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010

Νέα δημοσκόπηση: Εκλογές Μομφής - Εκλογής ΔυσαρέσκειαςΤο Σφυράκι επιχειρεί να αποκτήσει μια εικόνα για την δημοτικότητα ορισμένων πολύκροτων προσώπων της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, και κατ' επέκταση, σκεφτήκαμε να θεσπίσουμε τις αντι-εκλογές με χαρακτήρα.. εξοστρακισμού! Επιλέξτε στην αρχή του ιστολογίου μας εκείνο το πρόσωπο που εμπιστεύεστε λιγότερο. Η δημοσκόπησή μας θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Οκτωβρίου, οπότε και τα τελικά αποτελέσματα θα παρουσιαστούν σε μία ενιαία ανάρτηση.

Σας προσκαλούμε να μας βοηθήσετε να μεγιστοποιήσουμε τις ψήφους έτσι ώστε η γνώμη σας να συμπεριληφθεί σε μία πρωτότυπη δημοσκόπηση με δυναμική. Σας ευχαριστούμε που μας στηρίζετε και συμμετέχετε στην προσπάθειά μας!