Όνειρα και Επαναστάσεις
Ειρήνη Τριανταφύλλου
http://sfyraki.blogspot.com/2008/10/blog-post_17.html

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Μπουμπούκι ή ανθός; (απαντώντας στην Αιχμή)



Και απεφάνθη η κοινωνία του Μεσολογγίου: Υβριστής η φοιτήτρια, παλιοαναρχικιά (να δείτε που είναι και κομμουνίστρια!), με προκλητική εμφάνιση (κυκλοφορούσε μήπως γυμνή;), ειδάλλως θα την είχαν εντοπίσει τα γατόνια της Δημοτικής Αστυνομίας, επικίνδυνη και ρυπαίνουσα.

Για μία ακόμη φορά στεκόμαστε στο περιτύλιγμα και χάνουμε την ουσία. Δεν κατάλαβα, δηλαδή. Τι ήθελε να πει η φοιτήτρια (ακούγεται ήδη σαν την "35χρονη" Τσέκου); Ότι μεγάλη μερίδα του λαού παρακολουθεί αγέρωχη τις εξελίξεις και δεν διανοείται να εμπλακεί σε αυτές. Ψέμματα λέει; Μας αποκαλεί τρέντηδες και καφεδόβιους. Άδικο έχει όταν το 40% του πληθυσμού δεν διαβάζει ούτε ένα βιβλίο τον χρόνο; Με μια γύρα στην πόλη, εγώ βλέπω όλα τα καφέ και τα μπαρ ανοιχτά, και από κει και πέρα, η Βάλβειος είναι άδεια, το Τρικούπειο είναι άδειο, τα ωδεία είναι άδεια..

Και για να διακρίνω το γεγονός από την εμπάθεια, ας δούμε μία άλλης μορφής εικαστική παρέμβαση, εξίσου αυθόρμητη, ελεύθερη και σημαίνουσα. Μιλάω για τα γκράφιτι που άλλαξαν την εικόνα των κάδων της πόλης. Εγώ, κύριε, είχα συναισθηματικούς δεσμούς με τον ωραιότατο κάδο μου (χρώματος πράσινου του ΜΑΤατζή, σαν αυτόν που ψέκασε τον Γλέζο), ή τον άλλον τον μπλε, στο χρώμα του ΛΑΟΣ, και έρχεσαι εσύ και μου παρεμβαίνεις; Με ποιο δικαίωμα, αλητόβιε δαίμονα; Να το δείτε, Αγρινιώτης θα ήταν (=Ήταν). Θα ήθελα να καταθέσω αυτή τη στιγμή εγγράφως μήνυση κατά παντός υπευθύνου, και καλώ όλη την πόλη για μάρτυρες!

Εις ένδειξη συμπαράστασης, λοιπόν, προσφέρω εγώ τον δικό μου τον τοίχο εδώ. Ας τελειώνουμε πια, κύριοι, με τους "τρομοκράτες", ας κάνουμε τα όνειρά τους πραγματικότητα. Κάποιοι μας γαμάνε τη ζωή και εμείς είμαστε έτοιμοι να κράξουμε, να της κάνουμε τη μούρη άχρηστη", εν τέλει να φυλακίσουμε για 2-3 χρόνια έναν νεολαίο, παρά να τον ακούσουμε. Ηλίθοι.

Τα φιλιά μου στην καλή κοινωνία.



10 σχόλια:

  1. πεστα ρε φιλε!!!
    αντε γιατι θα μας ζουρλάνουνε εδω πέρα!!!

    πιάσανε τον Αλ Καπόνε να πουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. α, σε παρακαλώ νεαρέ... μπορείς να μιλήσεις για ότι μαλακία θες, μπορείς να δείχνεις σεξ, να κυκλοφορείς γυμνός, να κουτσομπολεύεις, ακόμα και να μιλάς ρατσιστικά.
    αλλά ένα πράγμα είναι ασυγχώρητο: να πεις στον κόσμο την αλήθεια για τον εαυτό του. Αυτό δεν θα στο συγχωρήσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 9χρονη κοπέλα δεν έγραψε αυτό το συνθημα. το συνθημα της ηταν:΄"η εξουσια διαφθειρει, η απόλυτη εξουσια διαφθειρει απολυτα". Το οποιο ηταν αφορμη να γινει η βιαιη συλληψη της, οπου την εσερνε ο μπατσος μεχρι που την πεταξε μεσα στο περιπολικο και χτυπησε το κεφαλι της... περασε 17 ωρες κρατουμενη χωρις νερο η φαι, δικαστηκε εις διπλουν οπου πηρε αναβολη και τωρα θα δικαστει ξανα στις 24/1/12 και ωρα 9 το πρωι. Όλο αυτο για ενα συνθημα με μαρκαδορο! Φαινεται το κρατος δεν του αρεσει που καποιοι εκφραζουν την γνωμη τους και αντιδρανε ετσι! Το συνθημα επομενως μονο εβριστικο δεν ηταν! αντιθετα ελεγε την αληθεια! η εξουσια διαφθειρει και φανηκε ποσο διεφθαρμενοι ειναι οσοι εχουν εξουσια στα χερια τους οπου την καταχραστηκαν πανω σε μια κοπελα που δεν ειναι απαθες ζωον και δεν ειναι θεατης των εξελιξεων και της ζωης της.... H αιχμη απ οτι φαινεται κατηγορει την κοπελα πως εγραψε ολα τα συνθηματα πραγμα που δεν ισχυει! η δικη η πρωτη ισως να εγινε διοτι η κοπελα δεν συμφωνησε με την εισαγγελεα και ειπε την γνωμη της και την αποψη της!! η εισαγγελκεας την βρηκε ασεβης και της κανονισε την δικη!!! τι ωραια!! ενα νεαρο παιδι 19 χρονων δεν εχει δικαωμα στην αποψη, διακαωμα στην ελευθερια της γνωμης της!! αν αυτο δεν ειναι φασιστικο τι ειναι???? ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΑΡΚΑΔΟΡΟ ΛΟΙΠΟΝ επρεπε να περασει οτι περασε? 17 ωρες κρατατηριο χωρις φαι η νερο, να της ξεπατωσουν την ψυχολογια και να της ανοιξουν φακελο? και ας μην αναφερω την βιαιη συλληψη που εγινε οπου ο μπατσος την εσερνε κανονικα μεχρι που την πεταξε στο περιπολικο και χτυπησε το κεφαλι της!!! ΝΑ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!! Καποιος που εγραψες σ ενα τοιχο του φαιρονται σαν εγκληματια, σαν στηγνο εγκληματια και καποιοι αλλοι 300 που παιζουν με τις ζωες μας, τις αξιοπρεπειες μας, τα διακαωματα μας, αυτοι οι 300 που μας εξουσιασουν, που μας κλεβουν, που μας εκμεταλευονται και μας καταπιεζουν ειναι ελευθεροι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. συγνωμη, η 19 χρονη κοπελα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να ασχοληθούμε παραπάνω και με τα τσογλάνια που δεν υπολογίζουν τίποτε, ούτε ιδιωτική, ούτε δημόσια περιουσία. Αυτούς γιατί τους χαϊδευετε; Κουκουλοφόροι του κερατά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επειδή εδώ δεν είμαστε ierapolis να βριζόμαστε και να τη βρίσκουμε, είτε υπογράφετε τα σχόλιά σας είτε το ζήτημα λήγει εδώ.

    Η κριτική που έγινε επί του κοινωνικού έναντι του σχολιασμού του γεγονότος δεν έχει ως αποδέκτη τον συντάκτη του άρθρου, ή τον εκδότη της εφημερίδας, τουλάχιστον όχι με αυτές τους τις ιδιότητες. Αφορά μία συγκεκριμένη αντίληψη, την οποία έχουμε σχολιάσει ξανά, και θα το κάνουμε και πάλι όταν θεωρούμε ότι καθίσταται αναγκαίο.

    Και προσωπικά δεν θέλω σχέσεις με αναγνώστες που δεν αναλαμβάνουν τουλάχιστον την ευθύνη να φέρουν το βάρος της απόδειξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ!ΘΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑ ΝΑ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ ΣΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΕ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ!ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ 73 ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ Η ΧΡΕΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΟ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!ΝΤΡΟΠΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. EΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ!ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ!ΟΛΟΙ ΜΑΖΟΙ ΣΑΝ ΕΝΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι για μένα.
Με απασχολεί περισσότερο τι σκέφτονται για μένα.

Παρακαλώ να υπογράφετε τα σχόλιά σας..