Όνειρα και Επαναστάσεις
Ειρήνη Τριανταφύλλου
http://sfyraki.blogspot.com/2008/10/blog-post_17.html

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2007

Αγίου Νικολάου και Μαιζώνος



Το story: Σκακιέρα στημένη στα πλακάκια της Αγίου Νικολάου (Πάτρα) και ένας Τζαμαϊκανός στην πλευρά των Μαύρων. Η ανάρτηση που βρίσκεται δίπλα από την μπλε βαλίτσα αναγράφει ότι χρειάζεται 550 ευρώ μέχρι τις 7 Ιανουαρίου για να επιστρέψει στην πατρίδα του, όπου είναι άρρωστος ο πατέρας του.

Και εμείς;; Ομολογώ ότι όταν φτάσαμε κοντά, είχα αμφιβολίες. Τελικά άφησα μερικά χρήματα και έκατσα απέναντί του. Ο όρος που έβαζε ήταν 3 λεπτά χρόνο ανά παίκτη. Έπαιξα καλά, και αρκετά γρήγορα, αλλά τελικά με νίκησα. Πολύ ωραίος.

Ώρα 13.30. Ανακαλύπτω, μισή ώρα πριν φύγει το λεωφορείο για την πατρίδα (ούτε 100 χιλιόμετρα δρόμος), ότι λείπει το δαχτυλίδι που έχω πάντα μαζί μου. Το είχα αφήσει πίσω στη σκακιέρα. Μετά από πολύ τρέξιμο, επέστρεψα, το πήρα, ξαναπαίξαμε (αυτή τη φορά είχα καλύτερη πορεία, κέρδισα τη βασίλισσα αλλά λόγω βιασύνης έχασα), τρέξιμο, και πρόλαβα το λεωφορείο.

Ενθουσιάστηκα από τον αγώνα αυτού του ανθρώπου, που δεν ζητιάνεψε, αλλά κέρδισε αγώνα αγώνα τα χρήματά του. Φανταστικός, όσοι από σας βρεθείτε στην Πάτρα αυτές τις μέρες, επισκεφθείτε τον.

Αγίου Νικολάου και Μαιζώνος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι για μένα.
Με απασχολεί περισσότερο τι σκέφτονται για μένα.

Παρακαλώ να υπογράφετε τα σχόλιά σας..