Όνειρα και Επαναστάσεις
Ειρήνη Τριανταφύλλου
http://sfyraki.blogspot.com/2008/10/blog-post_17.html

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Σεπτεμβριανός μηδενισμός



Πέρασε, λοιπόν, ο καιρός, και όλων των υποχρεώσεων εκπληρωμένων, είπα να ξαναπιάσω να γράψω κάτιτις για τα λίγα που βλέπω και καταλαβαίνω. Και τι να σχολιάσεις δηλαδή; Προηγήθηκαν συζητήσεις επί συζητήσεων για την αξία του μηδενός και της κενότητας τόσο στην Ανατολή όσο και στον Δυτικό κόσμο, ωστόσο, η υλοποίηση του είναι μάλλον κατάκτηση της τοπικής κοινωνίας του Μεσολογγίου.

Και πως αλλιώς να μιλήσω, όταν πετύχαμε να γίνει θέμα πρώτη διάταξης η υποψηφιότητα της Νέας Δημοκρατίας στον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου; "Fatma Yeni Camide kendini rezil etti" μιας και τα τουρκικά είναι της μοδός.. Η φράση σημαίνει βασικά «Η Φατμέ ρεζιλεύτηκε στο Γενί Τζαμί», με την γνωστή όμως μεταφορά στα Ελληνικά (www.slang.gr), την οποία και κρατάμε ως πρώτη ερμηνεία της περίπτωσή μας.

Θα συνεχίσω με τον κ. Γιάννη Αναγνωστόπουλο. Μισό λεπτάκι γιατί είναι βαριά τα προσχήματα και δεν μπορώ να τα κρατήσω!

Εντάξει, τα ακούμπησα κάτω.. Διάβασα, λοιπόν, την εξαιρετική έκθεση ιδεών του, προϊόν τόσο οράματος όσο και δημιουργίας στην θητεία του στον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου. Το κείμενο χαρακτηρίζεται από άρτια σύνταξη και οργάνωση του λόγου, γεγονός που δεικνύει ότι όσο και αν δεν τα καταφέρνει στο προφορικό, το γραπτό το 'χει.. Και πάλι, όμως, όρεξη να 'χουμε να σφυρίζουμε οφσάιντ. Αναφέρω επί παραδείγματι: να διαμορφώσουμε την απαιτούμενη συλλογικότητα στις Τοπικές Κοινωνίες, υπόθεση όλων των αυτοδιοικητικών δυνάμεων του Δήμου και έργο όλων των δημοτών, πέρα και πάνω από κομματικούς εναγκαλισμούς και σας καλούμε σε συστράτευση για την επίτευξη των στόχων μας.. Θέτοντας τις Τοπικές Κοινωνίες σε τέτοια θέση, δεν μπορείς να υπογράφεις με ΈΧΟΥΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ, ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ! Η δύναμη, κύριες Δήμαρχε, βρίσκεται στους ίδιους τους πολίτες, δύναμη για την οποία εσείς ο ίδιος αναγνωρίζεται την ανάγκη-απαίτηση να γίνει σεβαστή. Ακόμη διαβάζουμε: πέρα από κομματικούς εναγκαλισμούς. Είναι λόγια αυτά υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ; Μάλλον βιαστήκατε να ανεβείτε τον Αράκυνθο και ξεχάσατε τις φωτογραφίες στις κορνίζες!



Αυτά. Βαρέθηκα. Τι κάθομαι και κάνω και εγώ. Αν θέλετε, ακούστε το παρακάτω.. Να χαρείτε το Μεσολόγγι τον Σεπτέμβριο, είναι η καλύτερή του εποχή!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι για μένα.
Με απασχολεί περισσότερο τι σκέφτονται για μένα.

Παρακαλώ να υπογράφετε τα σχόλιά σας..