Όνειρα και Επαναστάσεις
Ειρήνη Τριανταφύλλου
http://sfyraki.blogspot.com/2008/10/blog-post_17.html

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011

Εκδήλωση - συζήτηση στο Μεσολόγγι με θέμα «Η οικονομική κρίση και οι εναλλακτικές προτάσεις διεξόδου»ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Πολιτική Κίνηση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ διοργανώνει εκδήλωση – συζήτηση την Κυριακή 20/2/2011 και ώρα 11:00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου.

Θέμα: «Η οικονομική κρίση και οι εναλλακτικές προτάσεις διεξόδου»

Θα μιλήσει ο καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΛΙΟΣ, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ.
Πολιτική Κίνηση ΣΥΝ Ι.Π. Μεσολογγίου

Ο Γ. Μηλιός είναι καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας του Εθνικού Μετσοβίου Πανεπιστημίου και έχει συγγράψει δεκατρία (13) βιβλία & μονογραφίες, κυρίως πολιτικής οικονομίας (Εκπαίδευση και Εξουσία, Η θεωρία του Μαρξ για τον καπιταλισμό. Πλευρές μιας θεωρητικής και πολιτικής ρήξης, Ο ελληνικός κοινωνικός σχηματισμός: Από τον επεκτατισμό στην καπιταλιστική ανάπτυξη, κ.α.) και περίπου 298 δημοσιεύεις σε διάφορες εκδόσεις και περιοδικά.


Από ένα σχόλιό του στην Αυγή, 28/02/2010:

Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το 2009 (International Monetary Fund, World Economic Outlook Database-October 2009), το κατά κεφαλή Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν σε δολάρια διεθνούς αγοραστικής δύναμης (Purchasing Power Parities) ήταν για την Ελλάδα 30.856 $, για την Ισπανία 29.527 $, για την Ιρλανδία 39.441 $, για τη Γερμανία 34.219 $ και για τη Γαλλία 33.744 $.

Βλέπουμε λοιπόν ότι οι PIGS δεν είναι «φτωχές χώρες». Η Ελλάδα έχει επίπεδο ανάπτυξης που αντιστοιχεί στο 91,4% του επιπέδου ανάπτυξης της Γαλλίας και στο 90,2% εκείνου της Γερμανίας. Μάλιστα, η Ιρλανδία έχει ψηλότερο κατά κεφαλή ΑΕΠ και από τις δύο χώρες του «ευρωπαϊκού πυρήνα».

Κουίζ για τους αναγνώστες: Γιατί ο μέσος μισθός στην Ελλάδα είναι το 66,8% του γαλλικού και το 73,3% του αντίστοιχου γερμανικού; Επιπλέον, αυτού δοθέντος, γιατί η κυβέρνηση εμμένει στην εξοικονόμηση πόρων, κυρίως μέσω της περαιτέρω μείωσης των μισθών;

(Για λόγους εθνικής ενότητας, ασφαλώς! Όπως σε εκείνη την «παραβολή» του Μπρεχτ: Ο ψαράς λέει στο σκουλήκι: -Πάμε για ψάρεμα;)


Σας αφήνω με ένα μικρό video από παλαιότερη ομιλία του Γ. Μηλιού στο Αιγάλεω (28 Απριλίου 2010):1 σχόλιο:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι για μένα.
Με απασχολεί περισσότερο τι σκέφτονται για μένα.

Παρακαλώ να υπογράφετε τα σχόλιά σας..