Όνειρα και Επαναστάσεις
Ειρήνη Τριανταφύλλου
http://sfyraki.blogspot.com/2008/10/blog-post_17.html

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Εκδήλωση - συζήτηση στο Μεσολόγγι με θέμα «Η οικονομική κρίση και οι εναλλακτικές προτάσεις διεξόδου»



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Πολιτική Κίνηση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ διοργανώνει εκδήλωση – συζήτηση την Κυριακή 20/2/2011 και ώρα 11:00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου.

Θέμα: «Η οικονομική κρίση και οι εναλλακτικές προτάσεις διεξόδου»

Θα μιλήσει ο καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΛΙΟΣ, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ.
Πολιτική Κίνηση ΣΥΝ Ι.Π. Μεσολογγίου

Ο Γ. Μηλιός είναι καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας του Εθνικού Μετσοβίου Πανεπιστημίου και έχει συγγράψει δεκατρία (13) βιβλία & μονογραφίες, κυρίως πολιτικής οικονομίας (Εκπαίδευση και Εξουσία, Η θεωρία του Μαρξ για τον καπιταλισμό. Πλευρές μιας θεωρητικής και πολιτικής ρήξης, Ο ελληνικός κοινωνικός σχηματισμός: Από τον επεκτατισμό στην καπιταλιστική ανάπτυξη, κ.α.) και περίπου 298 δημοσιεύεις σε διάφορες εκδόσεις και περιοδικά.


Από ένα σχόλιό του στην Αυγή, 28/02/2010:

Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το 2009 (International Monetary Fund, World Economic Outlook Database-October 2009), το κατά κεφαλή Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν σε δολάρια διεθνούς αγοραστικής δύναμης (Purchasing Power Parities) ήταν για την Ελλάδα 30.856 $, για την Ισπανία 29.527 $, για την Ιρλανδία 39.441 $, για τη Γερμανία 34.219 $ και για τη Γαλλία 33.744 $.

Βλέπουμε λοιπόν ότι οι PIGS δεν είναι «φτωχές χώρες». Η Ελλάδα έχει επίπεδο ανάπτυξης που αντιστοιχεί στο 91,4% του επιπέδου ανάπτυξης της Γαλλίας και στο 90,2% εκείνου της Γερμανίας. Μάλιστα, η Ιρλανδία έχει ψηλότερο κατά κεφαλή ΑΕΠ και από τις δύο χώρες του «ευρωπαϊκού πυρήνα».

Κουίζ για τους αναγνώστες: Γιατί ο μέσος μισθός στην Ελλάδα είναι το 66,8% του γαλλικού και το 73,3% του αντίστοιχου γερμανικού; Επιπλέον, αυτού δοθέντος, γιατί η κυβέρνηση εμμένει στην εξοικονόμηση πόρων, κυρίως μέσω της περαιτέρω μείωσης των μισθών;

(Για λόγους εθνικής ενότητας, ασφαλώς! Όπως σε εκείνη την «παραβολή» του Μπρεχτ: Ο ψαράς λέει στο σκουλήκι: -Πάμε για ψάρεμα;)


Σας αφήνω με ένα μικρό video από παλαιότερη ομιλία του Γ. Μηλιού στο Αιγάλεω (28 Απριλίου 2010):



1 σχόλιο:

  1. Εθνική προδοσία από το ΥΠ.ΕΞ. – Ύποπτη σιωπή από τους ψευτοπατριώτες της Βουλής. Θεόδωρος Οικονόμου Καμαρινός: “…Τι περισσότερο είπα εγώ για τους Έλληνες στην Κορυτσά, από αυτά που λέει κάθε τόσο ο Τούρκος Πρόξενος στην Κομοτηνή; Και ενώ εκείνον τον αφήνουν ανεμπόδιστα να μιλάει, εμένα με ανακαλούν! Γιατί;”

    Προ ημερών ο Έλληνας πρόξενος Κορυτσάς κ. Οικονόμου Καμαρινός είχε δηλώσει δημοσίως: “Στην Κορυτσά οι Έλληνες δεν πρέπει να φοβούνται στην ερχόμενη απογραφή πληθυσμού να δηλώσουν αυτό που είναι.Οι παππούδες σας εδώ ήταν Έλληνες, εδώ έγιναν ένδοξες ελληνικές μάχες, ο ελληνικός λαός ήταν πάντοτε παρών εδώ. Να πάτε σους τάφους των προγόνων σας που γράφουν ελληνικά και να πράξετε κατά συνείδηση

    Αυτή η ορθή εθνικά και ιστορικά δήλωση εξόργισε το ΥΠ.ΕΞ. Μετά τις φωνές και τις εκ του ασφαλούς απειλές των αλβανών, διέταξαν τον πρέσβη της Ελλάδος στα Τίρανα να “αδειάσει” τον κ. Οικονόμου και εν συνεχεία προχώρησαν στην ανάκλησή του. Την ίδια ώρα ο τούρκος πρόξενος στην Θράκη έχει γίνει το Νο1 φερέφωνο της τουρκικής προπαγάνδας και φυσικά δεν τον ενοχλεί κανείς.

    Με απλά λόγια, η διεθνώς αναγνωρισμένη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ μειονότητα της Βορείου Ηπείρου, έχει πάψει να υφίσταται για το ελλαδικό κράτος. Η ανάκληση του Έλληνα προξένου Κορυτσάς συνιστά ξεκάθαρη εθνική προδοσία, καθώς καταστρατηγεί κεκτημένα που κερδήθηκαν με σκληρούς, πολυετείς αγώνες έπειτα από αιώνες δουλείας και καταπίεσης. Οι νεκροί Ήρωες του 1914, οι Στρατιώτες του ’40 που έμειναν για πάντα στα χιονισμένα βουνά της Βορείου Ηπείρου, οι τάφοι με την ελληνική γραφή επάνω στον Σταυρό θα φωτίζουν αιώνια την ελληνικότητα αυτής της γης. Όσο χαμηλά και αν πέσουν αυτοί που προσωρινά εξουσιάζουν το κράτος των Αθηνών, η παραπάνω αλήθεια δεν μπορεί να αλλάξει.

    Νέες δηλώσεις του κ. Καμαρινού φιλοξένησε η ιστοσελίδα NOIAZOMAI.net: “Έκανα το καθήκον μου. Τίποτε παραπάνω. Και ούτε ανακαλώ, ούτε θα ανακαλέσω ποτέ τα όσα είπα για Έλληνες και Βόρειο Ήπειρο! Γι΄ αυτό και ανακλήθηκα στην Αθήνα! Είχα συνείδηση της αποστολής μου. Ήμουν στην Βόρειο Ήπειρο!… Χαίρομαι, γιατί τα λόγια μου έπιασαν τόπο στην Κορυτσά και σπεύδουν μαζικά οι Βορειοηπειρώτες να δηλώσουν την Ελληνικότητά τους. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πόσο σημαντικό είναι αυτό που επετεύχθη, τόσο που ανησύχησε ιδιαίτερα τους Αλβανούς, που διαμαρτυρήθηκαν, με αποτέλεσμα να ανακληθώ στην Αθήνα… Θέλω να κάνω μονάχα μια ερώτηση. Τι περισσότερο είπα εγώ για τους Έλληνες στην Κορυτσά, από αυτά που λέει κάθε τόσο ο Τούρκος Πρόξενος στην Κομοτηνή; Και ενώ εκείνον τον αφήνουν ανεμπόδιστα να μιλάει, εμένα με ανακαλούν! Γιατί;”

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι για μένα.
Με απασχολεί περισσότερο τι σκέφτονται για μένα.

Παρακαλώ να υπογράφετε τα σχόλιά σας..