Όνειρα και Επαναστάσεις
Ειρήνη Τριανταφύλλου
http://sfyraki.blogspot.com/2008/10/blog-post_17.html

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Συ.Νε.Μ.Α. & "Ψηλορείτης" - Ένα δέντρο για σένα, για μένα, για όλους μας



Ο Σύλλογος Νεολαίας Μεσολογγίου και ο σύλλογος κρητών φοιτητών Ι.Π. Μεσολογγίου “Ο Ψηλορείτης” συμμετείχαν το πρωί της Κυριακής 20 Μαρτίου στην εθελοντική δενδροφύτευση που διοργάνωσε ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου.

Σημείο συνάντησης ήταν το Βυρώνειο κτήριο και όλα ήταν οργανωμένα σωστά. Οι εθελοντές ήταν εξοπλισμένοι με άνετα ρούχα και καλή διάθεση, τα οχήματα του Δήμου ήταν φορτωμένα με τα κατάλληλα εργαλεία για σκάψιμο και ο γεωπόνος καθοδηγούσε τις ομάδες που φύτευαν. Μεγάλος σύμμαχος ήταν ο καλός καιρός ο οποίος βοήθησε στην διατήρηση της καλής διάθεσης και των πειραγμάτων μεταξύ των εθελοντών.

Μέλη των δύο δραστήριων συλλόγων φύτεψαν ένα μεγάλο αριθμό δέντρων τόσο στην περιοχή του Βυρώνειου όσο και στις δύο πλατείες στην περιοχή δίπλα στον βρεφονηπιακό σταθμό. Παρόλο που πολλά από τα μέλη δεν είχαν συμμετάσχει σε παρόμοια πρωτοβουλία γρήγορα εξοικειώθηκαν με τη διαδικασία και το αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικό. Για καλή τύχη και με πολύ διάθεση παιχνιδιού, κάθε δεντράκι που φυτευόταν αποκτούσε αυτόματα ένα όνομα, για να το κάνει ιδιαίτερο και ξεχωριστό. Έτσι προέκυψε ένας κατάλογος με ονόματα όπως Θάλεια, Πολυδεύκης, Μήτσος, Αλκμήνη, Μπάμπης, Χριστίνα, Σπύρος και πολλά άλλα, μιας κι ο αριθμός των δενδρυλλίων ήταν αρκετά μεγάλος.

Τέτοιες προσπάθειες αξίζουν στήριξη από όλους καθώς τα οφέλη θα είναι για όλους.

Ο Σύλλογος Νεολαίας Μεσολογγίου και ο σύλλογος κρητών φοιτητών Ι.Π. Μεσολογγίου “Ο Ψηλορείτης” δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν να στηρίζουν παρόμοιες κινήσεις όποτε τους δίνεται η δυνατότητα.

Τέλος θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου για την πρωτοβουλία και σε όλα τα μέλη μας για τη συμμετοχή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι για μένα.
Με απασχολεί περισσότερο τι σκέφτονται για μένα.

Παρακαλώ να υπογράφετε τα σχόλιά σας..