Όνειρα και Επαναστάσεις
Ειρήνη Τριανταφύλλου
http://sfyraki.blogspot.com/2008/10/blog-post_17.html

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

Infowar: Το απεχθές χρέος και ο λογαριασμός όσων φάγαμε (μαζί)Πολλοί από εσάς ίσως να γνωρίζετε ήδη το Infowar. Κατά κάποιον τρόπο, πρόκειται για ένα ηχητικό παραμύθι-ντοκιμαντέρ για τις τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις, πάντα διανθισμένο με ιστορικά στοιχεία, προσωπική έρευνα (και χιούμορ) του παραγωγού Άρη Χατζηστεφάνου, και φυσικά, πολύ μουσική από όλα τα ρεύματα και εποχές. Στη συγκεκριμένη εκπομπή (19/12/2010) γίνεται λόγος για το διεθνές δίκαιο του χρέους, το οικονομικό παράδειγμα του Ισημερινού, και τις επιτροπές λογιστικού ελέγχου..

(αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα του Infowar)

Επειδή δεν θα πληρώναμε ποτέ σε ένα εστιατόριο χωρίς πρώτα να δούμε το λογαριασμό αποφασίσαμε ότι έτσι θα πρέπει να γίνει και με την αποπληρωμή του χρέους. Ζητάμε το αυτονόητο. Να μας φέρουν το λογαριασμό από αυτά που φάγαμε μαζί τους.
Ρίχνουμε λοιπόν κλεφτές ματιές στην έννοια του απεχθούς χρέους, παρακολουθούμε τον πρόεδρο του Ισημερινού να κάνει μια από τις μεγαλύτερες τρίπλες στην παγκόσμια οικονομική ιστορία και αφήνουμε τον Λιστ να πενθεί για την εκτέλεση ενός αυτοκράτορα που χρώσταγε πολλά.

Ακούστε όλη την ραδιοφωνική εκπομπή εδώ:
http://www.skai.gr/player/Radio/?MMID=208680


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι για μένα.
Με απασχολεί περισσότερο τι σκέφτονται για μένα.

Παρακαλώ να υπογράφετε τα σχόλιά σας..