Όνειρα και Επαναστάσεις
Ειρήνη Τριανταφύλλου
http://sfyraki.blogspot.com/2008/10/blog-post_17.html

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση για την επέτειο της μάχης Αιτωλικού - Βολές κατά ΣΥΡΙΖΑ



Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να γράψω μία ολόκληρη παράγραφο χωρίς να πω λέξη για τον επαγγελματισμό του ΚΚΕ στην Αριστερά!



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 26-6-2011 η εκδήλωση μνήμης και τιμής που διοργάνωσε το παράρτημα Μεσολογγίου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ με αφορμή της συμπλήρωσης 67 χρόνων από την ανατίναξη του τρένου στο Αιτωλικό από αντάρτες του ΕΛΑΣ. Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωσή μας ήταν ο συναγωνιστής Μίλτος Λιάπης ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της ενέργειας του σαμποτάζ στο σταθμό του τρένου και τον αγώνα του Ελληνικού λαού, που κάτω από την καθοδήγηση του ΚΚΕ του οποίου χιλιάδες μέλη πρωτοστάτησαν στην πάλη για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα.
Συνεχίζοντας την ομιλία του ο συναγωνιστής συνέδεσε τους αγώνες του λαού μας εκείνης της περιόδου με τους σημερινούς που πραγματοποιούνται και που πρέπει να αναπτηχθούν ενάντια στη δικτατορία των μονοπωλίων και των κεφαλαιοκρατών, οι οποίοι προσπαθούν με κάθε μέσο να πάρουν πίσω ότι είχε κατακτηθεί τα προηγούμενα χρόνια, εμπορευματοποιώντας την υγεία, την παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση. Δίνοντας μισθούς και συντάξεις πείνας προκειμένου να αποκομίσουν περισσότερα κέρδη από τους εργαζομένους.
Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων:
Από τα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Μεσολογγίου, Αμφιλοχίας και Ναυπάκτου-Δωρίδας.
Από την αντιδήμαρχο διευρυμένου Δήμου Μεσολογγίου κα Φούντα Μαρία.
Από την ΚΟΒ Αιτωλικού του ΚΚΕ, την ΝΕ Ατωλ/νίας του ΚΚΕ και την ΚΝΕ.
Επίσης κατέθεσαν στεφάνια οι συγγενείς και απόγονοι των αγωνιστών που συμμετείχαν στη μάχη στο σταθμό του τρένου στο Αιτωλικό.
Η εκδήλωσή μας έκλεισε με το πένθιμο εμβατήριο και τον Εθνικό Ύμνο.
Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ παλεύει ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που όλα αυτά τα χρόνια έδιναν γη και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές οι οποίοι προχωρούσαν σε ωμές στρατιωτικές επεμβάσεις προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους.
Οι εκπρόσωποι των κυβερνητικών κομμάτων είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι γιατί τα κόμματά τους βοήθησαν στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, την ωμή επέμβαση στο Ιράκ και το Αφγαγιστάν, σήμερα κάνουν το ίδιο για την επέμβαση στη Λιβύη. Δεν έκαναν κάτι για την αποσόβηση της σφαγής του Παλαιστινιακού λαού.
Οι δυνάμεις του δικομματισμού έχουν ευθύνη για τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που πήραν αλλά και που παίρνονται εις βάρος του Ελληνικού λαού σπρώχνοντας τον σε οικονομική εξαθλίωση.
Όσο για τα παράπονα του «άλλου» πως δεν αφήσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει στεφάνι έχουμε να πούμε τα εξής:
  1. Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ έχει συγκεκριμένο προσανατολισμό που είναι αντιμονοπωλιακός αντίιμπεριαλιστικός. Ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει με την υπογραφή του στη λυκοσυμμαχία που λέγεται Ε.Ε. και η οποία ευθύνεται για τα δεινά του Ελληνικού λαού σήμερα.
  2. Με τον καιροσκοπισμό του, αποπροσανατολίζει τους εργαζόμενους και εμποδίζει τη ριζοσπαστικοποίηση τους, αφού συμμαχεί με τις δυνάμεις, συνδικαλιστικές και πολιτικές, οι οποίες καθημερινά αφαιμάζουν τις κατακτήσεις και τα δικαιώματά τους.
Τέλος η ηθική των κομμουνιστών είναι εκ των ουκ άνευ.
Όσο για την ηθική γενικά της αριστεράς… να θυμίσουμε τις αριστερές κυβερνήσεις Ιταλίας και Γαλλίας που βομβάρδισαν τους λαούς της Γιουγκοσλαβίας.





Σχόλιο από Σφυράκι:
Φίλοι και συντρόφια κουκουέδες,

Θα ήθελα να σας συγχαρώ για την απόφασή σας αυτή, καθότι είναι ντροπή να αναμειγνύονται τα ερυθρά αιμοσφαίρια των βέρων κκεδων με άλλα "κοινών αγωνιστών" με μόνο κριτήριο ότι είναι αριστεροί και όχι στο κώμα, με το τρισάθλιο προπέτασμα της ΕΕ. Από αυτή τη λυκοσυμμαχία (που, φυσικά, σκατά στα μούτρα της όπως είναι σήμερα) οι Έλληνες αγρότες τους οποίους υπερασπίζεστε έχουν ευνοηθεί τα μάλα με τα δισεκατομμύρια των επιδοτήσεων.

Εξάλλου, πως να το κάνουμε σύντροφοι, πέθαναν κι άλλοι στην πορεία.. Ακόμα και στα χρόνια του (απεκαταστημένου) Στάλιν χύθηκε αίμα αθώων, γεγονός που φαντάζομαι δεν προσβάλει την εκ των ων ουκ άνευ ιστορική ηθική των κομμουνιστών. Από άποψης ιστορίας, επίσης, θα μπορούσα να φέρω ως παράδειγμα το Πολυτεχνείο, αλλά ως γνωστόν, δεν ήσασταν εκεί.. Τέλος, διορθώστε με, αλλά ο έφεδρος υπολοχαγός και ήρωας του Αλβανικού Μετώπου Μεσολογγίτης Νίκος Κούστας δεν είναι πατέρας συντρόφου από τον ΣΥΡΙΖΑ; ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΞΑΝΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ!

Με πολύ αγάπη και συμπάθεια
προς το πρόσωπό σας και τον κομμουνισμό,
σύντροφοι,
ακόμα και τώρα,
σταματήστε να παίζετε με τα κουταλάκια σας.

Με τιμή,
Απόγονος ΑΕΑ


Η ανακοίνωση αναφέρται σε αυτό το γεγονός..
http://alonaki-dialogou.blogspot.com/2011/06/blog-post_6351.html

Υστερόγραφο: Ωραία και μεγάλη κουβέντα η ΕΕ, αλλά δεν μπορείς με μία καραμελίτσα να ακυρώνεις ολόκληρες δεκαετίες πολιτικής ιστορίας και αγώνων..


3 σχόλια:

  1. Αν ήθελαν οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ να τιμήσουν τους ήρωες αντάρτες του ΕΛΑΣ,γιατί δεν έκαναν ποτέ μιά εκδήλωση οι ίδιοι; Γιατί πάντα επιλέγουν εκδηλώσεις άλλων, για να δημιουργούν προβλήματα; Επειδή ο Κος Κώστας Κούστας ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό του έδωσε το δικαίωμα να έρθει στην εκδήλωση σαν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και να θέλει να καταθέσει στεφάνι, αφού είχε προσκληθεί προσωπικά να καταθέσει στεφάνι ως γιός του υπολοχαγού και ήρωα του Αλβανικού Μετώπου Μεσολογγίτη Νίκου Κούστα; Τι να κάνουμε λοιπόν, αν ήθελαν να καταθέσουν στεφάνι και οι υπόλοιποι σαν ΠΑΣΟΚ ή Ν.Δ ή ακόμα και οι Χρυσαυγίτες, τι θα γινόταν κάθε φορά; Επειδή το ΚΚΕ αυτά δεν τα αντιμετωπίζει πρώτη φορά, γι αυτό και δεν θα αφήσει τέτοιες εκδηλώσεις να γίνουν πανηγυράκια όπως θα ήθελαν κάποιοι.Να σας θυμίσω την κατάθεση στεφάνων στον κήπο των ηρώων από τους χρυσυγίτες πριν ένα χρόνο.
    Ποτέ δεν είπαμε ότι στην αντίσταση ήταν μόνο το ΚΚΕ. Όμως και ο πατέρας του κυρίου Κούστα ΚΚΕ ήταν και ας το ξεχνάνε σκόπιμα μερικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι γελοίο, μου θυμίζετε τα παιδικά μας πάρτι που σκούζαμε "όσι, αυτός είναι ο δικός μου άξιομαν, εγώ θα παίξω τώρα!". Οι υποθέσεις σας για Χρυσαυγίτες που θέλουν να καταθέσουν στεφάνι είναι τουλάχιστον μεταφυσικές και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα· μιλάμε για το σήμερα, και για τον ΣΥΡΙΖΑ, που "κατάγεται" από το ΚΚΕ.

    Ακόμη, μπορεί να μην προσκλήθηκε επισήμως το ΠΑΣΟΚ, αλλά για παράδειγμα, η αντιδήμαρχος Μ. Φούντα προέρχεται από αυτό και βρίσκεται σε θέση "Καλλικρατικού" Δήμου (νόμος ΠΑΣΟΚ-ΝΔ). Δηλαδή, διαταράχθηκε η ιδεολογική καθαρότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι με το -θεσμικό- ΠΑΣΟΚ;

    Σύντροφοι, το γεγονός ότι ο Νικόλαος Κούστας ήταν στο ΚΚΕ κάποτε (δεν υπήρχε δα και τίποτε άλλο..), και ο υιός του επέλεξε διαφορετικό δρόμο, ίσως να σας μπολιάσει με την υποψία ότι οι καιροί αλλάζουν και ο άνθρωπος εξελίσσεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προφανώς ο "προλετάριος" δεν θα γνώριζε ούτε εξ όψεως τον Ν. Κούστα. θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον να δημοσιεύσει ο γιός του Κώστας τα χειρόγραφα του πατέρα του όπου φαίνεται ξεκάθαρα η άποψή του για το ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι για μένα.
Με απασχολεί περισσότερο τι σκέφτονται για μένα.

Παρακαλώ να υπογράφετε τα σχόλιά σας..