Όνειρα και Επαναστάσεις
Ειρήνη Τριανταφύλλου
http://sfyraki.blogspot.com/2008/10/blog-post_17.html

Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2011

ΠΚ - σταλίκι - Πόσοι είναι ακόμη που περιμένουν να προσληφθούν?Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2011

"Πόλεμος" με τις προσλήψεις ειδικών συμβούλων / συνεργατών γραμματέων και ...φαρισαίων έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες στο Δήμο μας.
Αιτία έχουν σταθεί οι μέχρι τώρα χειρισμοί από την πλευρά του Δήμου που ναι μεν θέλει να βάλει "τους δικούς του" σε ΕΜΜΙΣΘΕΣ θέσεις - κλειδιά αλλά να φανεί και καλά ότι τηρείται και μια διαδικασία για τη θέση (ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ λέγεται αυτό)...
Για να μην μακρηγορώ, ...
ο νόμος βάσει του οποίου γίνονται οι προσλήψεις είναι ο 3584/2007 και αν τον αναζητήσετε στο διαδίκτυο έρχεται με την μορφή pdf αρχείου. Το "επίμαχο" άρθρο είναι το 163 όπου εκεί γίνεται αναφορά στις προσλήψεις. Δείτε παρακάτω ορισμένα σημεία του άρθρου και τα λέμε πάλι σε λίγο:

Λίγο πιο κάτω λέει:
και το καλύτερο στο τέλος:
Άρα: θέλουμε τόσους συνεργάτες/σύμβουλους όσοι και οι Αντιδήμαρχοι (5?) και με συγκεκριμένα προσόντα (ενδιαφέρον έχει η παράγραφος 3γ του άρθρου) και σε τελική ανάλυση, ο Δήμαρχος θα διαλέξει όποιον του κάνει περισσότερο και όχι με βάση τα προσόντα τους κατ ανάγκη...
Άρα όλα ωραία και καλά...
ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ είπαμε λέγεται αυτό...

Τι απομένει λοιπόν ακόμη? Η πρόσληψη άλλων 2 (με βάση ότι οι αντιδήμαρχοι είναι 5) συμβούλων - συνεργατών αλλά και επιπλέον 1 ιδιαιτέρας γραμματέως και 1 Γενικού Γραμματέα για το Δήμο.
Ποια πρέπει να είναι τα προσόντα τους αναφέρονται στον ίδιο νόμο (3584) αλλά και ΕΔΩ όπως είχαμε γράψει σε παλαιότερη ανάρτηση σε οδηγία του Υπουργείου προς τους νέους ΟΤΑ.

Επίσης δεν ξέρω αν οι θέσεις των 2 δημοσιογράφων αφορούν μόνο την περιφέρεια ή υπάρχουν και στο δήμο (άρα +2 έμμισθοι).

Φαίνεται λοιπόν πως με βάση τα μέχρι αυτή τη στιγμή δεδομένα, ακολουθείται μια λογική ΙΔΙΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ με την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Για να σας δώσω να το καταλάβετε καλύτερα, δηλαδή πόσο προβλέψιμα έχουν γίνει όλα, για τη θέση που προκηρύχθηκε χθες (Ειδικός συνεργάτης για επεξεργασία νομικών θεμάτων) το επώνυμο του νικητή θα αρχίζει από "Ρ"... Θα μου πεις που το ξέρεις εσύ? μάντης είσαι? Δεν είμαι μάντης αλλά αυτό το γράμμα είναι το εκλεκτό του Δημάρχου για τη θέση... τι να κάνουμε?
Το ερώτημα βέβαια είναι πως αιτιολογείται η πρόσληψη τέτοιου συνεργάτη αφού ο Δήμος έχει και Νομικό Σύμβουλο?... (ή μήπως χάσαμε κανένα επεισόδιο?)
Η απάντηση είναι ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ... (περιμένετε εσείς απάντηση?)...

Να ρωτήσω τότε και κάτι ακόμη (έτσι κι αλλιώς τσάμπα ρωτάμε...):
Στην οδηγία για τις προσλήψεις αναφέρεται ότι "δεν μπορεί να γίνει καμία πρόσληψη προσωπικού ειδικών θέσεων τόσο στις περιφέρειες όσο και στους νέους δήμους αν στην πράξη πρόσληψης δεν γίνεται μνεία εξασφάλισης σχετικής πίστωσης για την μισθοδοσία τους".
Ρωτάω λοιπόν: το ότι θα γίνει πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του 2011 εξασφαλίζει και ότι θα ψηφιστεί ο προϋπολογισμός άρα ότι εξασφαλίζεται η πίστωση? Θα μου πεις ποιος θα πάει κόντρα σε θέση του δημάρχου... Εγώ ερωτήματα θέτω, απαντήσεις ΔΕΝ περιμένω...

Και για να μην ξεχάσω, μας ήρθε κι εμάς το mail του Ν. Π. Μπορείτε να το δείτε σε άλλα blog (έτσι για να δείτε ότι ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ πια και ΑΥΤΟ είναι ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ!!!!): ΕΔΩ (από το Ιερά Πόλις) και ΕΔΩ από το Μήνυμα στο Μπουκάλι (με τα γνωστά αιχμηρά σχόλια!).
Αυτά και καληνύχτα ΜΑΣ.

Πηγή: σταλίκι - http://stalikia.blogspot.com/2011/01/blog-post_23.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι για μένα.
Με απασχολεί περισσότερο τι σκέφτονται για μένα.

Παρακαλώ να υπογράφετε τα σχόλιά σας..