Όνειρα και Επαναστάσεις
Ειρήνη Τριανταφύλλου
http://sfyraki.blogspot.com/2008/10/blog-post_17.html

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011

ΠΚ - μσμ - βρωμάει τίποτα, ή η ιδέα μου είναι;Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011

Η εφημερίδα "Αιχμή" είναι βέβαιο ότι έχει αναγνωσιμότητα και από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, οι θέσεις που εκφράζει είναι γενικώς μη ακραίες, υλοποιήσιμες και όσο γίνεται αντικειμενικές.
Λογικά επομένως, να έχει και αυξημένη αναγνωσημότητα.
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ
Το γραφείο τύπου του Δήμου, το γνωρίζει αυτό και φαντάζομαι ότι η εφημερίδα, θα είναι βασικός αποδεκτής της προς ανακοίνωση αλληλογραφίας του Δήμου, δηλαδή δελτία τύπου, ανακοινώσεις, προκηρύξεις κλπ.
Όμως,...
το ίδιο γραφείο τύπου, γνωρίζει επίσης και για την αναγνωσιμότητα του διαδικτύου και των blogs εδώ της γειτονιάς μας, κι αυτό φαίνεται από τον βομβαρδισμό που δέχονται από δελτία τύπου όλα τα ιστολόγια

Υπάρχει όμως μια είδηση, που ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ στο διαδίκτυο, αλλά ΜΟΝΟ στην εφημερίδα (ίσως και σε άλλες εφημερίδες) και είναι σημαντική γιατί αφορά ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Διαβάστε παρακάτω ακριβώς όπως το γράφει η ΑΙΧΜΗ
Στην πρόσληψη δύο ειδικών συνεργατών, ο ένας για «προώθηση θεμάτων διοίκησης» και ο άλλος για την θέση του δημοσιογράφου προβαίνει ο δήμαρχος Μεσολογγίου.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 18 Ιανουαρίου και η προκήρυξη λέει αναλυτικά τα εξής:

«Προκήρυξη για την πλήρωση δύο θέσεων Ειδικών Συνεργατών του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 163 του Ν. 3584/2007»

Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου
Γνωστοποιεί ότι:
Προκειμένου να προσληφθούν δυο (2) Ειδικοί Συνεργάτες στον Δήμο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 163 του Ν. 3584/2007 με ειδική εμπειρία σε θέματα: α)προώθησης εξειδικευμένων θεμάτων Διοίκησης β) Τύπου, Επικοινωνίας & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, καλεί τους ενδιαφερόμενους μέσα σε προθεσμία πέντε (5) ημερών από την δημοσίευση της. παρούσας να υποβάλλουν σχετική αίτηση με βιογραφικό σημείωμα.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν:
Α) Τα γενικά προσόντα διορισμού για την εν λόγω θέση.
Β) Εμπειρία στα ανωτέρω θέματα.
Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να λάβουν οι ενδιαφερόμενοι στα γραφεία του Δήμου (τηλ. 26310 55460) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Τα ερωτήματα που με βασανίζουν είναι τα εξής:
  • Πως "έτυχε" και ξεχάστηκε να σταλεί στα ηλεκτρονικά μέσα, όπου βεβαίως θα μπορούσαν ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ, να ΣΥΝΟΔΕΎΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΌ "Τα γενικά προσόντα διορισμού για την εν λόγω θέση" και να μπορούσε να υποβληθεί η φόρμα ηλεκτρονικά, (αλλά κι αν ακόμα αυτό δεν ήταν τεχνικά δυνατόν, τουλάχιστον ο δημότης της Κατοχής -που είναι ο πιο απομακρυσμένος από την έδρα του Δήμου-, θα γνώριζε τις απαιτήσεις, χωρίς να χρειαστεί να έλθει στο Μεσολόγγι).
  • Ο νεώτερος δημότης που δεν διαβάζει εφημερίδες, αλλά έχει μάθει να ενημερώνεται από το διαδίκτυο, πως θα ενημερωθεί άραγε;
Γράφει η προκήρυξη ότι "καλεί τους ενδιαφερόμενους μέσα σε προθεσμία πέντε (5) ημερών από την δημοσίευση της. παρούσας να υποβάλλουν σχετική αίτηση με βιογραφικό σημείωμα" και αυτομάτως μου γεννάται το 3ο ερώτημα
  • Δεν είναι ΠΟΛΥ ΛΙΓΕΣ οι 5 ημέρες, (όταν μάλιστα μέσα σ' αυτές εμπεριέχονται και δυο ημέρες αργίας) για να υποβληθούν βιογραφικά, για δυο τόσο σημαντικές θέσεις;
  • Για να λήγει η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων στις 18 Ιανουαρίου, όπως γράφει η εφημερίδα και με το περιθώριο να είναι μόλις 5 ημέρες, από την ημερομηνία της δημοσίευσης, σημαίνει ότι ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ στις 14 του μηνός ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και απομένουν ΣΑΒΒΑΤΟ - ΚΥΡΙΑΚΗ - ΔΕΥΤΕΡΑ- ΤΡΙΤΗ.
Που δημοσιεύτηκε λοιπόν;
Αφού η Αιχμή την δημοσίευσε (στην ηλεκτρονική της σελίδα,) στις 15 του μηνός, ημέρα Σάββατο και έτσι απέμεναν ΜΟΝΟ η Δευτέρα και η Τρίτη σήμερα, για να υποβληθούν αιτήσεις, για αν και όποιον το διάβαζε.
Έτσι λοιπόν, εγώ που το διάβασα το Σάββατο στο διαδίκτυο, έπρεπε να αφήσω τη δουλειά μου, να πάω στο Μεσολόγγι, αφού ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ της ηλεκτρονικής υποβολής, να πάρω να διαβάσω για τα "γενικά προσόντα διορισμού για την εν λόγω θέση" να μαζέψω τυχόν χαρτιά που θα απαιτούνται και να επιστρέψω την Τρίτη να τα καταθέσω.
Το λιγότερο που θα έκανα, θα ήταν να μην ασχοληθώ με το θέμα, αφήνοντας κάποιον πιο "ενημερωμένο" από εμένα, να "τσιμπήσει" τη θεσούλα
και έτσι φτάσαμε στα κυρίως ερωτήματα
  1. Ήταν εσκεμμένη ενέργεια ή αβλεψία;
  2. Αν ήταν αβλεψία, προτίθεται ο Δήμαρχος να επαναλάβει τον διαγωνισμό ΣΩΣΤΑ και με ΛΟΓΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ;
  3. Αν για οποιονδήποτε λόγο, (ας υποθέσουμε ότι απαγορεύει ο νόμος την επανάληψη του διαγωνισμού) θα ενημερώσει το γραφείο τύπου του Δήμου μας, ΠΟΣΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ, ποιοι προσελήφθησαν, με τι μισθό και αν κάλυπταν τα " γενικά προσόντα διορισμού για την εν λόγω θέση";;

Γιατί αν ΔΕΝ απαντήσει στο ερώτημα 1.
και
αν δεν κάνει ούτε το 2. ούτε 3.

μου φαίνεται πως κάτι βρωμάει
κι αν αρχίσει να βρωμάει από το πρώτο 15μερο,
τότε....

Πηγή: μήνυμα στο μπουκάλι - http://minimastompoukali.blogspot.com/2011/01/blog-post_5377.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι για μένα.
Με απασχολεί περισσότερο τι σκέφτονται για μένα.

Παρακαλώ να υπογράφετε τα σχόλιά σας..