Όνειρα και Επαναστάσεις
Ειρήνη Τριανταφύλλου
http://sfyraki.blogspot.com/2008/10/blog-post_17.html

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011

Η απάντησή μας στο "Σύρριζα πέρασε η επανάσταση !"Μετά λύπης και (περισσότερο) απογοήτευσης διάβασα στο χθεσινό Σάλτσινο (και άλλα "δικά μας" ιστολόγια, δεν το συγκεκριμενοποιώ) την παρέμβαση του Θόδωρου Γαλανόπουλου αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και την πολύκροτη "κατάληψη" της Νομικής Σχολής. Ευελπιστώ ότι είναι μία από εκείνες τις περιπτώσεις όπου "οι απόψεις των γραφόντων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις της Διεύθυνσης". Είχα μια συμπάθεια για το blog Καπίστρι, αλλά το συγκεκριμένο κείμενο είναι κατά την άποψή μας υπόδειγμα βλακείας και γενίκευσης. Ως εκ τούτου, αποσύρω προσωρινώς τον μανδύα της πολιτικής ανάλυσης που τόσο αγαπάω και απαντώ ωμά σύμφωνα με τις προσωπικές μου απόψεις.

Το κείμενο του Θόδωρου Γαλανόπουλου
Το ό,τι ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις που γίνονται για το ποιον θα ψήφιζε ο πολίτης αν είχαμε τώρα εκλογές, παίρνει δεν παίρνει 3%, δεν με εκπλήσσει καθόλου, ούτε και εμένα, ούτε πιστεύω και εσάς! Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ ξόδεψε όλη τη μεγάλη δημοτικότητα που του έδινε ο κόσμος σαν νέος και άφθαρτος ηγέτης, πλέκοντας την κουκούλα του αγνώστου επαναστάτη.

Μάλιστα για να κάνει και πιο αισθητή τη διαφορετικότητα του ο κος Τσίπρας είχε εμφανιστεί και στη γιορτή τού προέδρου της δημοκρατίας μαζί με μια νεαρή έγχρωμη άσχετη! Στο προεδρικό μέγαρο την πήγε να δει ο κόσμος πόσο αντιρατσιστής είναι τάχα, στο σπίτι του δεν την πήρε! Όπως κάνει τώρα και με τους λαθρομετανάστες! Τους αμόλησε μέσα στη Νομική σχολή να μεγαλώνει το πρόβλημα της χώρας, αλλά δεν τους πήγε στα γραφεία του κόμματός του, και στα καλά μπαράκια του Κολωνακίου και του Ψυρή να πιούνε ένα γαλλικό κονιάκ μαζί με τους συντρόφους αγωνιστές να στυλωθούν οι άνθρωποι…
Τι είναι τούτο το πράγμα σε αυτή τη χώρα αγαπητοί μου; Καλλιτέχνες, μουσικοί, ηθοποιοί, πολιτικοί, μόλις χάσουν την επαφή τους με τα μέσα ενημέρωσης, ψάχνουν απεγνωσμένα να βρούνε κάτι, ένα σκάνδαλο, ένα διαζύγιο, μια κάποια φασαρία, για να τους θυμηθεί ο κόσμος και οι δημοσιογράφοι να τους αναφέρουν μπας και κερδίσουν κάτι, οτιδήποτε, έστω και αν ακούγονται για αυτούς αρνητικά σχόλια!
Αλήθεια τι περίμενε ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός από αρνητική δημοσιότητα από αυτήν του την κίνηση; Την ώρα που η Ελλάδα κοντεύει να γίνει επαρχία του Πακιστάν και όλοι οι Έλληνες είναι εξαγριωμένοι με αυτό το "μπάτε σκύλοι αλέστε" που επικρατεί, εσείς του ΣΥΡΙΖΑ τι περιμένετε; Να βγουν να σας επιβραβεύσουν οι Έλληνες πολίτες; Εκτός και αν δεν σας ενδιαφέρουν οι Έλληνες, και περιμένετε να νομιμοποιηθούν όλες οι Ασιατικές φυλές στην Ελλάδα και να έχουν δικαίωμα ψήφου! Τότε σίγουρα θα είστε το πρώτο κόμμα ! Στο Καρατσι, στην Καμπούλ, στην Κανταχαρ …

Τέλος πάντων ας αποφασίσουν εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ τι πρεσβεύουν σαν κόμμα! Προς τα πού θέλουνε να πάνε! Θέλουν να πάνε προς τον Περισσό; Θέλουνε να πάνε προς το Μπούλκες; Θέλουν να κάνουν τη χώρα αναρχικό κομιτάτο; Ευτυχώς για όλους μας, και δυστυχώς για αυτούς, ότι γίνεται και φαίνεται, ο λαός μας έχει τη μνήμη και την κρίση και αντιλαμβάνεται τι βιολί βαράει ο καθένας, και ευτυχώς έχουμε δημοκρατία και όταν έρχεται η ώρα της κάλπης, έρχεται και η κατήφεια και η στενοχώρια για εκείνους που δεν θα μπουν στη Βουλή και δεν θα πληρώνεται το κόμμα τους από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να χαϊδεύει κοκουλοφόρους και να φιλοξενεί μετανάστες στη Νομική, λογαριάζοντας χωρίς τον ξενοδόχο Ελληνικό λαό!

Σχόλια από Σφυράκι:

1. Ούτε εμένα με εκπλήσσει το ποσοστό που αναφέρεται, όταν μάλιστα το υπόλοιπο 97% "πέτυχε". Εντάξει, υπερβάλλω και εγώ τώρα, οπότε παρακάμψτε το παρόν..

2. Αξιότιμε κύριε Γαλανόπουλε, το επιχείρημα "παρ' τον σπίτι σου" είναι αστείο πρώτον, γιατί ούτε εσύ πήρες ποτέ κάποιον σπίτι σου (πρόσφυγα, ναρκομανή, άνεργο), και δεύτερον, γιατί το μεγάλο κολπάκι σε ζητήματα κεντρικής πολιτικής, άνθρωπέ μου, είναι να επιλύονται ΚΕΝΤΡΙΚΑ. Αντίστοιχα, οι 287 οικονομικοί πρόσφυγες στη Νομική δεν περιμένουν νομιμοποίηση όλων, επιστούν όμως την προσοχή μας πάνω στην ανάγκη τους να ζήσουν αξιοπρεπώς, να λάβουν τα ελάχιστα ανθρώπινα πολιτικά δικαιώματα και είτε να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, είτε να συνεχίσουν στις χώρες προορισμού τους.

3. Τους αμόλησε στη Νομική; 'Σεις είσθε επικίνδυνος. Έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους, θυμίζω. Ανθρώπους που συνενώθηκαν με τη βοήθεια του Κοινωνικού Φόρουμ και ξεκίνησαν την πλέον αθώα, την πλέον ειρηνική και ακίνδυνη μορφή πάλης: την απεργία πείνας. Ζήτησαν βοήθεια από το κόμμα και τα ίδια τα παιδιά μάλιστα ήταν και είναι κοντά τους από την αρχή μέχρι το τέλος. Το ότι η απεργία πραγματοποιείται κάτω από δυσμενείς συνθήκες και σε "λάθος" περίοδο (από άποψη πολιτικού χρόνου) είναι γεγονός, όμως δεν θα μπορούσε να γίνει πολύ διαφορετικά, εκτός ίσως από την επιλογή του χώρου. Φαντάζομαι, όμως, την άποψή σας περί ρατσιστών εάν το κόμμα έλεγε όχι.. "Ο κοινωνικά ευαίσθητος ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε πολιτική στήριξη στον πολιτικό μαραθώνιο των προσφύγων!"

4. Φυσικό και βέβαιο να εξεγείρονται οι Έλληνες απέναντι στους μετανάστες. Ανθρώπινο θα έλεγα. Και απολύτως λανθασμένο ταυτόχρονα. Πού βρίσκεται το μένος του Έλληνα όταν η ανεργία αγγίζει το 20%; Όταν 1 στους 4 εργάζεται ανασφάλιστος; Όταν απουσιάζουν εκατομμύρια ευρώ από τα κρατικά ταμεία (και την τσέπη του), όταν νιώθει τις μειώσεις μισθών, συντάξεων, δικαιωμάτων, τη στιγμή που τα 100 εκ. € της Siemens "κρύφτηκαν" κάπου μέσα στο πόρισμα, όταν παραγγέλθηκαν τρένα που ποτέ δεν μπήκαν στις γραμμές, όταν ο ΗΛΠΑΠ διαθέτει 366 τρόλεϊ και κυκλοφορούν μόνο τα 180; Γιατί δεν γκρίνιαξε κανείς για τον θάνατο του αδήλωτου(=παράνομου) Αιγύπτιου εργάτη Ασίζ Εμάντ, πατέρα 4 παιδιών, που έπεσε από τον τρίτο όροφο, ενώ καθάριζε τα τζάμια του Υπουργείου Εργασίας; Δεν αναρωτήθηκε κανείς πώς εργαζόντουσαν επί 7 χρόνια χωρίς χαρτιά και σε ποιους γαμάτους ελληναράδες προσέφεραν τις υπηρεσίες τους για να ζήσουν; Έχετε μήπως ακούσει για τις Φράουλες της Μανωλάδας;; Ρίξτε μια ματιά σε αυτούς τους συνδέσμους..
1. Φωτογραφίες, 2. Ελευθεροτυπία

..από την κατάληψη της Νομικής

5. Ψιτ, καμάρι.. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και η Ν.Δ. για τις οποίες δεν ακούω κουβέντα χρωστούν συνδυαστικά περί τα 201.800.000 €, έχοντας δώσει ως εγγυήσεις τις (μελλοντικές) επιχορηγήσεις δύο ή τριών θητειών στο κοινοβούλιο. Για να το κάνω κατανοητό, είναι περίπου τριάντα τρεις φορές περισσότερα από τα χρέη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που δεν πήρε και έκτακτη από τη Siemens..


8 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι για μένα.
Με απασχολεί περισσότερο τι σκέφτονται για μένα.

Παρακαλώ να υπογράφετε τα σχόλιά σας..