Όνειρα και Επαναστάσεις
Ειρήνη Τριανταφύλλου
http://sfyraki.blogspot.com/2008/10/blog-post_17.html

Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011

Πρόταση της Λ. Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο
ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ- ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ- ΟΙΝΙΑΔΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

«Οι εργαζόμενοι της χώρας μας και της περιοχής βρίσκονται τον τελευταίο καιρό μπροστά σε μια βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, που σαρώνει όλα τα δικαιώματά τους, δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες τις προηγούμενες δεκαετίες. Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ – το ΔΝΤ – η ΕΕ, με την συμπαράσταση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ προκειμένου να εξασφαλίσουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, των τραπεζών κλπ, έχουν κηρύξει κυριολεκτικά τον πόλεμο ενάντια στο λαό και τον οδηγούν στην πτώχευση με την διαδικασία του μνημονίου. Η ανεργία φουντώνει και η κατάσταση γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη για τις οικογένειες των ανέργων και των χαμηλοαμειβόμενων.
Όλο και πιο πολλές οικογένειες αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Η φτώχεια και η εξαθλίωση γενικεύονται, παίρνουν μόνιμα χαρακτηριστικά. Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» Δήμου Ι. Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ θεωρεί καθήκον της να καταθέσει στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο μια δέσμη μέτρων, που θα ανακουφίσουν εκατοντάδες άνεργους, προσωρινά απασχολούμενους, χαμηλόμισθους,συνταξιούχους,φτωχούς αγρότες, αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, νέους που η ανεργία συνθλίβει τα όνειρά τους.
Επομένως είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική η ανάγκη λήψης μιας σειράς άμεσων μέτρων οικονομικής ανακούφισης, τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης, όσο και από την πλευρά του δήμου.
Συγκεκριμένα, η «Λαϊκή Συσπείρωση» προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ να αποφασίσει:

1)Την άμεση πληρωμή των εργαζόμενων στο ΧΥΤΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ καταβάλλοντας όλα τα χρωστούμενα στον οργανισμό διαχείρισης που ξεπερνούν το ποσό των 1.300.000 ευρώ.( έχουν απλήρωτοι πάνω από τέσσερις μήνες)
2)Την άμεση πληρωμή όλων των εργαζομένων σε όλες τις υπηρεσίες του διευρυμένου δήμου.
3)Απαλλαγή από 1/1/2011, όλων των ανέργων, των προσωρινά απασχολούμενων, των χαμηλόμισθων, των συνταξιούχων, των φτωχών αγροτών και αυτοαπασχολούμενων, που έχουν μηνιαίο εισόδημα κάτω των 1.000 ευρώ, από την υποχρέωση της πληρωμής πάσης φύσεως δημοτικών τελών.
4)Μείωση κατά 30% των τιμολογίων της ΔΕΥΑΜ, από 1/1/2011, με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ιδιαίτερα σε ανέργους, απλήρωτους εργαζόμενους και χαμηλοσυνταξιούχους.
5)Καμία απόλυση συμβασιούχου από το δήμο και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις. Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
6)Να καταργηθεί κάθε πληρωμή για όλους τους γονείς, να χρηματοδοτηθούν οι παιδικοί σταθμοί από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Επιπλέον, η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητά από το Δημοτικό Συμβούλιο να στηρίξει τα αιτήματα των εργαζομένων με κάθε τρόπο ψηφίσματα, κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια κ.λ.π για:
Χορήγηση μηνιαίου επιδόματος ανεργίας 1.120 ευρώ, σε όλους τους ανέργους και για όσο διαρκεί η ανεργία
Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς προϋποθέσεις
Μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ. Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για όσο καιρό κάποιος είναι άνεργος, απλήρωτος από τη δουλειά του, καθώς και για εργαζόμενους, συνταξιούχους, φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους με μηνιαίο μεικτό εισόδημα κάτω των 1.500 ευρώ.
Κρατική αγορά, συγκέντρωση και διάθεση τροφίμων σε ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους, δημιουργία κρατικών πρατηρίων για ανάγκες ένδυσης, υπόδησης, ατομικής υγιεινής σε τιμές κόστους.
Την άμεση κατάργηση του χαρατσιού των 5 ευρώ και κάθε άλλης πληρωμής στα Δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Αποκλειστικά Δημόσιο Δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, που θα παρέχει σύγχρονες υπηρεσίες σε όλο το λαό.
Δωρεάν μετακίνηση των σπουδαστών του ΤΕΙ.

ΓΕΝΑΡΗΣ 2011


Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011

Η απάντησή μας στο "Σύρριζα πέρασε η επανάσταση !"Μετά λύπης και (περισσότερο) απογοήτευσης διάβασα στο χθεσινό Σάλτσινο (και άλλα "δικά μας" ιστολόγια, δεν το συγκεκριμενοποιώ) την παρέμβαση του Θόδωρου Γαλανόπουλου αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και την πολύκροτη "κατάληψη" της Νομικής Σχολής. Ευελπιστώ ότι είναι μία από εκείνες τις περιπτώσεις όπου "οι απόψεις των γραφόντων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις θέσεις της Διεύθυνσης". Είχα μια συμπάθεια για το blog Καπίστρι, αλλά το συγκεκριμένο κείμενο είναι κατά την άποψή μας υπόδειγμα βλακείας και γενίκευσης. Ως εκ τούτου, αποσύρω προσωρινώς τον μανδύα της πολιτικής ανάλυσης που τόσο αγαπάω και απαντώ ωμά σύμφωνα με τις προσωπικές μου απόψεις.

Το κείμενο του Θόδωρου Γαλανόπουλου
Το ό,τι ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις που γίνονται για το ποιον θα ψήφιζε ο πολίτης αν είχαμε τώρα εκλογές, παίρνει δεν παίρνει 3%, δεν με εκπλήσσει καθόλου, ούτε και εμένα, ούτε πιστεύω και εσάς! Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ ξόδεψε όλη τη μεγάλη δημοτικότητα που του έδινε ο κόσμος σαν νέος και άφθαρτος ηγέτης, πλέκοντας την κουκούλα του αγνώστου επαναστάτη.

Μάλιστα για να κάνει και πιο αισθητή τη διαφορετικότητα του ο κος Τσίπρας είχε εμφανιστεί και στη γιορτή τού προέδρου της δημοκρατίας μαζί με μια νεαρή έγχρωμη άσχετη! Στο προεδρικό μέγαρο την πήγε να δει ο κόσμος πόσο αντιρατσιστής είναι τάχα, στο σπίτι του δεν την πήρε! Όπως κάνει τώρα και με τους λαθρομετανάστες! Τους αμόλησε μέσα στη Νομική σχολή να μεγαλώνει το πρόβλημα της χώρας, αλλά δεν τους πήγε στα γραφεία του κόμματός του, και στα καλά μπαράκια του Κολωνακίου και του Ψυρή να πιούνε ένα γαλλικό κονιάκ μαζί με τους συντρόφους αγωνιστές να στυλωθούν οι άνθρωποι…
Τι είναι τούτο το πράγμα σε αυτή τη χώρα αγαπητοί μου; Καλλιτέχνες, μουσικοί, ηθοποιοί, πολιτικοί, μόλις χάσουν την επαφή τους με τα μέσα ενημέρωσης, ψάχνουν απεγνωσμένα να βρούνε κάτι, ένα σκάνδαλο, ένα διαζύγιο, μια κάποια φασαρία, για να τους θυμηθεί ο κόσμος και οι δημοσιογράφοι να τους αναφέρουν μπας και κερδίσουν κάτι, οτιδήποτε, έστω και αν ακούγονται για αυτούς αρνητικά σχόλια!
Αλήθεια τι περίμενε ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός από αρνητική δημοσιότητα από αυτήν του την κίνηση; Την ώρα που η Ελλάδα κοντεύει να γίνει επαρχία του Πακιστάν και όλοι οι Έλληνες είναι εξαγριωμένοι με αυτό το "μπάτε σκύλοι αλέστε" που επικρατεί, εσείς του ΣΥΡΙΖΑ τι περιμένετε; Να βγουν να σας επιβραβεύσουν οι Έλληνες πολίτες; Εκτός και αν δεν σας ενδιαφέρουν οι Έλληνες, και περιμένετε να νομιμοποιηθούν όλες οι Ασιατικές φυλές στην Ελλάδα και να έχουν δικαίωμα ψήφου! Τότε σίγουρα θα είστε το πρώτο κόμμα ! Στο Καρατσι, στην Καμπούλ, στην Κανταχαρ …

Τέλος πάντων ας αποφασίσουν εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ τι πρεσβεύουν σαν κόμμα! Προς τα πού θέλουνε να πάνε! Θέλουν να πάνε προς τον Περισσό; Θέλουνε να πάνε προς το Μπούλκες; Θέλουν να κάνουν τη χώρα αναρχικό κομιτάτο; Ευτυχώς για όλους μας, και δυστυχώς για αυτούς, ότι γίνεται και φαίνεται, ο λαός μας έχει τη μνήμη και την κρίση και αντιλαμβάνεται τι βιολί βαράει ο καθένας, και ευτυχώς έχουμε δημοκρατία και όταν έρχεται η ώρα της κάλπης, έρχεται και η κατήφεια και η στενοχώρια για εκείνους που δεν θα μπουν στη Βουλή και δεν θα πληρώνεται το κόμμα τους από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να χαϊδεύει κοκουλοφόρους και να φιλοξενεί μετανάστες στη Νομική, λογαριάζοντας χωρίς τον ξενοδόχο Ελληνικό λαό!

Σχόλια από Σφυράκι:

1. Ούτε εμένα με εκπλήσσει το ποσοστό που αναφέρεται, όταν μάλιστα το υπόλοιπο 97% "πέτυχε". Εντάξει, υπερβάλλω και εγώ τώρα, οπότε παρακάμψτε το παρόν..

2. Αξιότιμε κύριε Γαλανόπουλε, το επιχείρημα "παρ' τον σπίτι σου" είναι αστείο πρώτον, γιατί ούτε εσύ πήρες ποτέ κάποιον σπίτι σου (πρόσφυγα, ναρκομανή, άνεργο), και δεύτερον, γιατί το μεγάλο κολπάκι σε ζητήματα κεντρικής πολιτικής, άνθρωπέ μου, είναι να επιλύονται ΚΕΝΤΡΙΚΑ. Αντίστοιχα, οι 287 οικονομικοί πρόσφυγες στη Νομική δεν περιμένουν νομιμοποίηση όλων, επιστούν όμως την προσοχή μας πάνω στην ανάγκη τους να ζήσουν αξιοπρεπώς, να λάβουν τα ελάχιστα ανθρώπινα πολιτικά δικαιώματα και είτε να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, είτε να συνεχίσουν στις χώρες προορισμού τους.

3. Τους αμόλησε στη Νομική; 'Σεις είσθε επικίνδυνος. Έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους, θυμίζω. Ανθρώπους που συνενώθηκαν με τη βοήθεια του Κοινωνικού Φόρουμ και ξεκίνησαν την πλέον αθώα, την πλέον ειρηνική και ακίνδυνη μορφή πάλης: την απεργία πείνας. Ζήτησαν βοήθεια από το κόμμα και τα ίδια τα παιδιά μάλιστα ήταν και είναι κοντά τους από την αρχή μέχρι το τέλος. Το ότι η απεργία πραγματοποιείται κάτω από δυσμενείς συνθήκες και σε "λάθος" περίοδο (από άποψη πολιτικού χρόνου) είναι γεγονός, όμως δεν θα μπορούσε να γίνει πολύ διαφορετικά, εκτός ίσως από την επιλογή του χώρου. Φαντάζομαι, όμως, την άποψή σας περί ρατσιστών εάν το κόμμα έλεγε όχι.. "Ο κοινωνικά ευαίσθητος ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε πολιτική στήριξη στον πολιτικό μαραθώνιο των προσφύγων!"

4. Φυσικό και βέβαιο να εξεγείρονται οι Έλληνες απέναντι στους μετανάστες. Ανθρώπινο θα έλεγα. Και απολύτως λανθασμένο ταυτόχρονα. Πού βρίσκεται το μένος του Έλληνα όταν η ανεργία αγγίζει το 20%; Όταν 1 στους 4 εργάζεται ανασφάλιστος; Όταν απουσιάζουν εκατομμύρια ευρώ από τα κρατικά ταμεία (και την τσέπη του), όταν νιώθει τις μειώσεις μισθών, συντάξεων, δικαιωμάτων, τη στιγμή που τα 100 εκ. € της Siemens "κρύφτηκαν" κάπου μέσα στο πόρισμα, όταν παραγγέλθηκαν τρένα που ποτέ δεν μπήκαν στις γραμμές, όταν ο ΗΛΠΑΠ διαθέτει 366 τρόλεϊ και κυκλοφορούν μόνο τα 180; Γιατί δεν γκρίνιαξε κανείς για τον θάνατο του αδήλωτου(=παράνομου) Αιγύπτιου εργάτη Ασίζ Εμάντ, πατέρα 4 παιδιών, που έπεσε από τον τρίτο όροφο, ενώ καθάριζε τα τζάμια του Υπουργείου Εργασίας; Δεν αναρωτήθηκε κανείς πώς εργαζόντουσαν επί 7 χρόνια χωρίς χαρτιά και σε ποιους γαμάτους ελληναράδες προσέφεραν τις υπηρεσίες τους για να ζήσουν; Έχετε μήπως ακούσει για τις Φράουλες της Μανωλάδας;; Ρίξτε μια ματιά σε αυτούς τους συνδέσμους..
1. Φωτογραφίες, 2. Ελευθεροτυπία

..από την κατάληψη της Νομικής

5. Ψιτ, καμάρι.. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και η Ν.Δ. για τις οποίες δεν ακούω κουβέντα χρωστούν συνδυαστικά περί τα 201.800.000 €, έχοντας δώσει ως εγγυήσεις τις (μελλοντικές) επιχορηγήσεις δύο ή τριών θητειών στο κοινοβούλιο. Για να το κάνω κατανοητό, είναι περίπου τριάντα τρεις φορές περισσότερα από τα χρέη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που δεν πήρε και έκτακτη από τη Siemens..


Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011

πιτσιρίκος - Οι μετανάστες είναι πιο έξυπνοιΘα επανέλθουμε στο ζήτημα, καθώς παρακολουθούμε τα γεγονότα από κοντά και παίζουμε την ψυχική μας υγεία με τόσες αερολογίες.. Μία καλή, θεωρούμε, τοποθέτηση είναι αυτή του πιτσιρίκου σήμερα το μεσημέρι..

(αναδημοσίευση από pitsiriko)

Στην υπόθεση της κατάληψης των μεταναστών στη Νομική Σχολή της Αθήνας, συνέβη κάτι το οποίο πέρασε εντελώς απαρατήρητο και αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο πως οι Έλληνες έχουν λαλήσει κανονικά και δεν ξέρουν τι τους γίνεται.Για τους μετανάστες της Νομικής μίλησαν όλοι. Ο Παπανδρέου, οι υπουργοί, η Νέα Δημοκρατία, το ΚΚΕ, το ΛΑΟΣ, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο πρύτανης, ο αντιπρύτανης, ο Πρετεντέρης, η Τρέμη, ο Χατζηνικολάου, η Μπακογιάννη, ο Κουβέλης, η Βίκυ Καγιά, εσείς, εγώ – όλοι είχαμε μια πολύ τεκμηριωμένη άποψη για το τι πρέπει να γίνει με τους μετανάστες. Μέσα στο γενικό χαμό, κανείς δεν παρατήρησε πως οι μόνοι που δεν μίλησαν ήταν οι μετανάστες.

Οι μετανάστες –που είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι- δεν μίλησαν, και με τη σιωπή τους μας εξέθεσαν όλους. Όλα τα διαπλεκόμενα λαμόγια ξεσπάθωσαν εναντίον των μεταναστών. Κι όπως τους άκουγα, ήταν λες και οι μετανάστες δεν είναι άνθρωποι σαν κι εμάς που κάνουν απεργία πείνας, διεκδικώντας κάποια στοιχειώδη δικαιώματα – ήταν λες και είναι Τούρκοι κομάντος οπλισμένοι με μπαζούκας και θέλουν να μας καθαρίσουν όλους.

Φταίει η κυβέρνηση που μπήκαν στη Νομική οι μετανάστες, όχι φταίει η αντιπολίτευση, φταίει ο Συνασπισμός, φταίει η Αστυνομία, φταίνε οι λιμενικοί, φταίει ο πρύτανης, φταίνε αυτοί που τους έφεραν, φταίει κι ο Χατζηπετρής. Αν ήταν δήμαρχος της Αθήνας ο Νικήτας Κακλαμάνης, θα έφταιγε κι αυτός –προεκλογικά του φόρτωσαν και όλο το μεταναστευτικό πρόβλημα της χώρας-, αλλά δήμαρχος είναι πια ο Καμίνης και αυτός δεν φταίει σε τίποτα.

Δηλαδή, το πρόβλημα με τους μετανάστες είναι ότι μπήκαν στη Νομική Σχολή ή το πώς έφτασαν στην Αθήνα; Είμαστε σοβαροί; Δεν υπάρχει εδώ και χρόνια τεράστιο πρόβλημα στη χώρα με τους χιλιάδες μετανάστες που είναι άνεργοι και δεν έχουν κανένα δικαίωμα; Έπρεπε να μπουν στη Νομική Σχολή 250 μετανάστες και να κάνουν απεργία πείνας για να δημιουργηθεί πρόβλημα; Άρα, καλά έκαναν οι μετανάστες – μπήκαν στη Νομική Σχολή και έφεραν το πρόβλημά τους στο επίκεντρο. Το πρόβλημα φανερώθηκε και τώρα θα πρέπει να βρεθεί η λύση. Έτσι γίνεται και στην ιατρική – υπάρχει, βέβαια, και η πρόληψη στην ιατρική, αλλά ήταν «βολικοί» και «χρήσιμοι» για τους Έλληνες και το κράτος οι μετανάστες τόσα χρόνια.

«Οι μετανάστες της Νομικής πρέπει να πάνε αλλού». Αυτό το επιχείρημα είναι πολύ ελληνικό. Τα πρεζόνια πρέπει να πάνε αλλού, τα κέντρα απεξάρτησης πρέπει να φτιαχτούν αλλού, οι πουτάνες πρέπει να πάνε αλλού, οι γύφτοι πρέπει να πάνε αλλού, οι χωματερές πρέπει να γίνουν αλλού, και όλα πρέπει να γίνουν κάπου αλλού. Μακριά απ’ τον κώλο μας κι όπου θέλει ας είναι.

Τόσα χρόνια που τα στέλναμε όλα αλλού είχαν σαν αποτέλεσμα η χώρα να χρεοκοπήσει –και χιλιάδες νέοι Έλληνες να πρέπει να μεταναστεύσουν αλλού-, αλλά κανείς δεν πήρε το μάθημά του. Δηλαδή, αν οι μετανάστες επιστρέψουν στην Κρήτη, παραμείνουν εξαθλιωμένοι και αρχίσουν να κλέβουν και να σκοτώνουν, εμείς θα είμαστε ευχαριστημένοι; Πάντως, δεν θα είναι καθόλου ευχαριστημένοι οι Κρητικοί και θα θέλουν κι αυτοί να τους στείλουν αλλού.

«Ναι, αλλά το θέμα των μεταναστών της Νομικής ‘έκρυψε’ το πόρισμα για τη Siemens και απέσπασε την προσοχή του λαού από την οικονομική κρίση». Ναι, σου έκοψαν την επανάσταση. Πας καλά, χριστιανέ μου; Δηλαδή, αν αύριο ξεσπάσει πόλεμος ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία, θέλεις το πρώτο θέμα να είναι αν θα σου κόψουν εσένα έναν ακόμα μισθό ή αν θα ακριβύνουν τα εισιτήρια στο μετρό; Τι θέλεις να κάνουν οι μετανάστες; Να μπουν στη γυάλα και να περιμένουν πότε θα πάρεις εσύ ξανά ολόκληρο το δώρο των Χριστουγέννων; Σιγά μην περιμένουν να πάρεις και σύνταξη! Εσύ φοβάσαι ότι θα γίνεις φτωχός – αυτοί είναι ήδη φτωχοί. Αγωνίσου λοιπόν κι εσύ για τα δικαιώματά σου – μήπως θέλεις να στα φέρουν στον καναπέ;

Οι μετανάστες δεν έχουν τίποτα να χάσουν. Τα έχουν χάσει όλα. Δεν έχουν πατρίδα, δεν έχουν δουλειά, δεν έχουν ελπίδα, δεν έχουν τίποτα. Τώρα διεκδικούν κάποια δικαιώματα – μόνο να κερδίσουν έχουν.

«Ναι, αλλά τι φταίμε εμείς οι Έλληνες για τους μετανάστες που έρχονται στη χώρα μας;». Ναι, πρώτα τους εκμεταλλευτήκαμε, τους κλέψαμε, κοιτούσαμε αλλού όταν τα κοριτσάκια μετατρέπονταν σε ναρκομανείς πουτάνες, σκοτώθηκαν και σκοτώνονται δεκάδες μετανάστες σε εργατικά ατυχήματα, και τώρα μας φταίνε κι από πάνω. Αν δεν τους ήθελες, να το έλεγες από την αρχή. Αλλά σου άρεσε να έχεις σκλάβους – σε έφτιαχνε γιατί σε έκανε να αισθάνεσαι σπουδαίος.

«Ναι, αλλά τώρα οι μετανάστες έγιναν πάρα πολλοί». Και πού να δεις πόσοι έρχονται – θα σου φύγει το καφάσι. Να σου θυμίσω, όμως, πως η χώρα είχε και έχει κυβέρνηση και κάποιοι πρωθυπουργοί και υπουργοί υπέγραψαν συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το θέμα των μεταναστών. Κι αυτές τις κυβερνήσεις τις ψήφισες εσύ που κάνεις τώρα τον αθώο και τον ανήξερο. Αν οι κυβερνήσεις της Ελλάδας έχουν υπογράψει συμφωνίες για το μεταναστευτικό που βλάπτουν το συμφέρον της χώρας και των πολιτών της, την ευθύνη την έχουν οι κυβερνήσεις και όχι ο πρύτανης και οι μετανάστες. Άλλωστε, οι μετανάστες δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα – και δεν τους αδικώ-, αλλά, εξαιτίας των συμφωνιών που υπέγραψαν οι ελληνικές κυβερνήσεις, δεν μπορούν να πάνε στη Γαλλία ή στη Δανία του Βορρά και είναι αναγκασμένοι να παραμένουν καθηλωμένοι στη μπανανία μας. Οπότε, την επόμενη φορά να προσέχεις τι ψηφίζεις – μην στέκεσαι μόνο στο ποιος σου έταξε δέκα ευρώ παραπάνω, ούτε στο ποιος θα διορίσει τον κανακάρη σου.

Το πιο ωραίο απ’ όλα είναι η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου πως «αριστερά και πρόοδος δεν είναι η ανομία αλλά η ευνομία και η εφαρμογή των νόμων». Μιλάει για ευνομία και εφαρμογή των νόμων ο Γιώργος Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός που οδήγησε σε παραγραφή την υπόθεση Βατοπαιδίου, συγκαλύπτει το σκάνδαλο της Siemens, δεν έχει ιδέα για τον Τσουκάτο, ετοιμάζεται να μοιράσει χρήματα και να χαρίσει χρέη στους νταβατζήδες της διαπλοκής, έχει γεμίσει τη χώρα μπάτσους, και –βέβαια- δεν θεωρεί κανέναν υπεύθυνο για τη χρεοκοπία της χώρας. Ωραία ευνομία και ωραία εφαρμογή των νόμων. Γεια σου Παπανδρέου καραμπουζουκλή! Και συγχαρητήρια σε όσους τον ψήφισαν. Μπράβο παιδιά. Ωραία η χούντα.

Το έγραψα, το ξαναέγραψα και το ξαναγράφω. Στη χρεοκοπημένη Ελλάδα –όπου κανείς δεν θεωρείται υπεύθυνος για τη χρεοκοπία και όλοι οι υπαίτιοι παραμένουν στις θέσεις τους- δεν μπορεί να καταδικαστεί κανείς. Ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνησή του είναι υπεύθυνοι για την ανομία που κυριαρχεί στη χώρα, αφού κουρέλιασαν την έννοια της δικαιοσύνης. Από την στιγμή που η χρεοκοπία αντιμετωπίζεται ως κακό μάτι ή φυσικό φαινόμενο -και δεν τιμωρείται κανείς γι’ αυτήν-, ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και να παραμένει ατιμώρητος. Δεν μπορεί να παραμένουν ατιμώρητοι αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τη χρεοκοπία της χώρας και να τιμωρείται ο μαγαζάτορας που δεν κόβει απόδειξη. Μου κάνει εντύπωση ότι δεν έχει βρεθεί ούτε ένας «έγκριτος» αρθρογράφος να κάνει αυτήν την τόσο προφανή διαπίστωση.

Οι μετανάστες της Νομικής έδειξαν στους Έλληνες τον ιδανικό και αποτελεσματικό τρόπο αντίδρασης. Μια ομάδα εργαζομένων κάνει κατάληψη σε μια πανεπιστημιακή σχολή, μια άλλη ομάδα σε άλλη σχολή και πάει λέγοντας. Αυτό είναι πιο αποτελεσματικό από μια πορεία. Ναι, αλλά αν αρθεί το πανεπιστημιακό άσυλο και εισβάλλουν οι αστυνομικοί; Δύσκολο, γιατί οι συνέπειες για την κυβέρνηση από μια αστυνομική επιχείρηση θα είναι τεράστιες, αλλά ας το δεχτούμε. Τότε κάνεις κατάληψη σε μια άλλη σχολή. Και μετά σε μια άλλη σχολή – από πανεπιστημιακές σχολές άλλο τίποτα. Κάνεις κατάληψη σε ένα τηλεοπτικό κανάλι. Κάνεις κατάληψη σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό. Σε μια εφημερίδα. Στο δημαρχείο. Κάνεις κατάληψη όπου θέλεις.

Οι μπάτσοι τους είναι πολλοί αλλά δεν φτάνουν για όλες τις σχολές, όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, όλα τα υπουργεία, όλες τις τράπεζες, όλα τα γραφεία πολυεθνικών και όλα τα πιθανά σημεία κατάληψης. Αν οι μπάτσοι διασκορπιστούν, θα γίνει κατάληψη στη ΓΑΔΑ. Άσε που θα μείνει αφύλαχτη η Βουλή.

Καταλάβαμε όλοι τώρα πού οφείλεται η μανία των ΜΜΕ και των κυβερνώντων για τους μετανάστες που πρέπει να ξεκουμπιστούν από τη Νομική; Τα έκαναν πάνω τους στην ιδέα της εξάπλωσης των καταλήψεων. Τις οργανωμένες πορείες τις αντιμετωπίζουν με δακρυγόνα και προβοκάτσιες – τις καταλήψεις πώς;

Επίσης, καταλάβαμε όλοι γιατί δεν θα αρθεί το πανεπιστημιακό άσυλο; Το άσυλο προσελκύει και δίνει διέξοδο σε αντιεξουσιαστές και ανήσυχους διαδηλωτές και –με αυτόν τον τρόπο- τους κρατάει μακριά από τη Βουλή, τα υπουργεία, τα τηλεοπτικά κανάλια, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και τα γραφεία των νταβατζήδων της διαπλοκής. Το άσυλο είναι πιο χρήσιμο στην κυβέρνηση παρά στους διαδηλωτές.

Αυτά είναι απλά πράγματα, αλλά δεν τα είχες σκεφτεί. Χρειάστηκαν μερικοί μετανάστες για να τα πάρεις χαμπάρι. Πες τους τώρα ένα ευχαριστώ.

Υ.Γ. Οι κάτοικοι της Κερατέας δεν βαρεθήκατε να μην σας δίνει κανένας τηλεοπτικός σταθμός σημασία; Θέλετε να γίνετε πρώτο και αποκλειστικό θέμα στα δελτία ειδήσεων και να λυθεί το πρόβλημά σας; Πώς σας φαίνεται η Νομική; Ή μήπως θέλετε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο; Υπάρχει, βέβαια, και το Πολυτεχνείο. Αν και η πιο καλή φάση θα ήταν να καταλάβετε την ΕΡΤ και το Mega και να λέτε εσείς τις ειδήσεις.


Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011

Ε.Κ.Μ. - Σύσκεψη για τα προβλήματα του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου "Χατζηκώστα"ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Μεσολόγγι, 25/1/2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε στις 24-1-2011 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ε.Κ. Μεσολογγίου ευρεία σύσκεψη φορέων της περιοχής με αντικείμενο τα προβλήματα του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗ-ΚΩΣΤΑ». Η σύσκεψη προκλήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Ε.Κ. Μεσολογγίου και συμμετείχαν σ’ αυτή: Ο εξουσιοδοτηθείς προς τούτο Αντιδήμαρχος ως εκπρόσωπος του Δήμου, οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο σύλλογος εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, εκπρόσωπος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγρινίου, το Νομαρχιακό Τμήμα Αιτωλ/νίας ΑΔΕΔΥ, ο Εμπορικός Σύλλογος Μεσολογγίου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου, η Ομοσπονδία Αλιέων Δυτικής Ελλάδας, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μεσολογγίου, το Ε.Κ. Ναυπάκτου, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών καθώς και αρκετοί ενδιαφερόμενοι πολίτες.

Η συζήτηση και η κατάθεση προτάσεων υπήρξε γόνιμη και εποικοδομητική. Ανέδειξε ως κυρίαρχο ζήτημα την άμεση στελέχωση και λειτουργία σε νοσηλευτικό προσωπικό και γιατρούς όλων των προβλεπόμενων κλινικών του Νοσοκομείου, την τεκμηρίωση της ανάγκης διατήρησης και αναβάθμισής του, καθώς και την ενημέρωση των πολιτών της ευρύτερης περιοχής για την υπάρχουσα κατάσταση και για όσα παρασκηνιακά και απαράδεκτα μεθοδεύονται σε βάρος της δημόσιας υγείας στην περιοχή, που ως τελικό στόχο έχουν την κατάργηση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου και την υποβάθμισή του σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου.

Όλοι οι φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη, κατέληξαν ΟΜΟΦΩΝΑ στα παρακάτω:
 1. Στην συγκρότηση επιτροπής αγώνα που θα διαμορφώσει το πλαίσιο διεκδικήσεων για το Νοσοκομείο Μεσολογγίου.
 2. Στην πραγματοποίηση ειδικής ενημερωτικής εκδήλωσης προς όλους τους πολίτες στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο.
 3. Στην διοργάνωση ανοιχτής συγκέντρωσης καθώς και κάθε άλλης δυναμικής κινητοποίησης, σύμφωνα με το πλαίσιο που θα καθορίσει η επιτροπή αγώνα.
Τέλος να επισημάνουμε ότι αναμένουμε και την έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη τα προβλήματα του Νοσοκομείου, όπως ανακοίνωσε στην σύσκεψη ο εξουσιοδοτηθείς Αντιδήμαρχος, για τον από κοινού συντονισμό της δράσης μας.
Η Διοίκηση
του Ε.Κ. Μεσολογγίου


Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2011

ΠΚ - σταλίκι - Πόσοι είναι ακόμη που περιμένουν να προσληφθούν?Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2011

"Πόλεμος" με τις προσλήψεις ειδικών συμβούλων / συνεργατών γραμματέων και ...φαρισαίων έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες στο Δήμο μας.
Αιτία έχουν σταθεί οι μέχρι τώρα χειρισμοί από την πλευρά του Δήμου που ναι μεν θέλει να βάλει "τους δικούς του" σε ΕΜΜΙΣΘΕΣ θέσεις - κλειδιά αλλά να φανεί και καλά ότι τηρείται και μια διαδικασία για τη θέση (ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ λέγεται αυτό)...
Για να μην μακρηγορώ, ...
ο νόμος βάσει του οποίου γίνονται οι προσλήψεις είναι ο 3584/2007 και αν τον αναζητήσετε στο διαδίκτυο έρχεται με την μορφή pdf αρχείου. Το "επίμαχο" άρθρο είναι το 163 όπου εκεί γίνεται αναφορά στις προσλήψεις. Δείτε παρακάτω ορισμένα σημεία του άρθρου και τα λέμε πάλι σε λίγο:

Λίγο πιο κάτω λέει:
και το καλύτερο στο τέλος:
Άρα: θέλουμε τόσους συνεργάτες/σύμβουλους όσοι και οι Αντιδήμαρχοι (5?) και με συγκεκριμένα προσόντα (ενδιαφέρον έχει η παράγραφος 3γ του άρθρου) και σε τελική ανάλυση, ο Δήμαρχος θα διαλέξει όποιον του κάνει περισσότερο και όχι με βάση τα προσόντα τους κατ ανάγκη...
Άρα όλα ωραία και καλά...
ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ είπαμε λέγεται αυτό...

Τι απομένει λοιπόν ακόμη? Η πρόσληψη άλλων 2 (με βάση ότι οι αντιδήμαρχοι είναι 5) συμβούλων - συνεργατών αλλά και επιπλέον 1 ιδιαιτέρας γραμματέως και 1 Γενικού Γραμματέα για το Δήμο.
Ποια πρέπει να είναι τα προσόντα τους αναφέρονται στον ίδιο νόμο (3584) αλλά και ΕΔΩ όπως είχαμε γράψει σε παλαιότερη ανάρτηση σε οδηγία του Υπουργείου προς τους νέους ΟΤΑ.

Επίσης δεν ξέρω αν οι θέσεις των 2 δημοσιογράφων αφορούν μόνο την περιφέρεια ή υπάρχουν και στο δήμο (άρα +2 έμμισθοι).

Φαίνεται λοιπόν πως με βάση τα μέχρι αυτή τη στιγμή δεδομένα, ακολουθείται μια λογική ΙΔΙΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ με την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Για να σας δώσω να το καταλάβετε καλύτερα, δηλαδή πόσο προβλέψιμα έχουν γίνει όλα, για τη θέση που προκηρύχθηκε χθες (Ειδικός συνεργάτης για επεξεργασία νομικών θεμάτων) το επώνυμο του νικητή θα αρχίζει από "Ρ"... Θα μου πεις που το ξέρεις εσύ? μάντης είσαι? Δεν είμαι μάντης αλλά αυτό το γράμμα είναι το εκλεκτό του Δημάρχου για τη θέση... τι να κάνουμε?
Το ερώτημα βέβαια είναι πως αιτιολογείται η πρόσληψη τέτοιου συνεργάτη αφού ο Δήμος έχει και Νομικό Σύμβουλο?... (ή μήπως χάσαμε κανένα επεισόδιο?)
Η απάντηση είναι ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ... (περιμένετε εσείς απάντηση?)...

Να ρωτήσω τότε και κάτι ακόμη (έτσι κι αλλιώς τσάμπα ρωτάμε...):
Στην οδηγία για τις προσλήψεις αναφέρεται ότι "δεν μπορεί να γίνει καμία πρόσληψη προσωπικού ειδικών θέσεων τόσο στις περιφέρειες όσο και στους νέους δήμους αν στην πράξη πρόσληψης δεν γίνεται μνεία εξασφάλισης σχετικής πίστωσης για την μισθοδοσία τους".
Ρωτάω λοιπόν: το ότι θα γίνει πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του 2011 εξασφαλίζει και ότι θα ψηφιστεί ο προϋπολογισμός άρα ότι εξασφαλίζεται η πίστωση? Θα μου πεις ποιος θα πάει κόντρα σε θέση του δημάρχου... Εγώ ερωτήματα θέτω, απαντήσεις ΔΕΝ περιμένω...

Και για να μην ξεχάσω, μας ήρθε κι εμάς το mail του Ν. Π. Μπορείτε να το δείτε σε άλλα blog (έτσι για να δείτε ότι ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ πια και ΑΥΤΟ είναι ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ!!!!): ΕΔΩ (από το Ιερά Πόλις) και ΕΔΩ από το Μήνυμα στο Μπουκάλι (με τα γνωστά αιχμηρά σχόλια!).
Αυτά και καληνύχτα ΜΑΣ.

Πηγή: σταλίκι - http://stalikia.blogspot.com/2011/01/blog-post_23.html


Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2011

ΠΚ - μσμ - ειδικών συμβούλων συνέχειαΣάββατο, 22 Ιανουαρίου 2011

Μόλις ήρθε το μήνυμα από φίλο που με ενημέρωσε για την καινούργια γνωστοποίηση για νέα πρόσληψη ειδικού συμβούλου, ήρθε καπάκι στα εισερχόμενα το μήνυμα που σας έχω πιο κάτω.
Έχει υπογραφή, Νίκος Παππάς, δεν τον γνωρίζω και δεν ξέρω καν, αν είναι αληθινό το όνομα, αλλά κι αν είναι αληθινό, αφού δεν μου ζήτησε να το "ανεβάσω" με ψευδώνυμο, το "ανεβάζω" με το όνομα που έχει και ακριβώς όπως ήρθε. Έχω προσθέσει μόνο για να σας διευκολύνω, κάποιους συνδέσμους που έλειπαν.
το μήνυμα
ΚΑΚΗ ΑΡΧΗ;; Η;;;
"Στις 21 του μηνός ο νέος μας δήμαρχος έβγαλε black jack στο τραπέζι του και απέδειξε σε όλους μας ότι του «οφείλουμε» μια μεγάλη συγγνώμη που... τον υποτιμήσαμε. Πραγματικά κατάφερε σε 21 μόλις μέρες να μηδενίσει την διαφορά του από τον παλιό δήμαρχο και να μπορούμε με χαρά σήμερα να αναφωνήσουμε ότι είναι ένας άξιος διάδοχος του. Είναι γνωστό σε όλους τους υπαλλήλους του δήμου και σε όλους τους δημότες πως κάποιος Κώστας από 2/01/2011 έχει εγκατασταθεί στο δημαρχείο αυτοαποκαλούμενος ως σύμβουλος δήμαρχου. Επίσης το άτυπο γραφείο τύπου του δημάρχου, η εφημερίδα «Αιχμή», μας ανακοίνωσε πως μια δημοτική σύμβουλος θα παραιτηθεί και θα αναλάβει σύμβουλος του ιεροδήμαρχου. Και όλα αυτά πριν τις 18/01/2011 που έληγε μια προκήρυξη του δήμου για δυο θέσεις συμβούλων. Έτσι χθες ανακοινώθηκαν στην ιστοσελίδα του δήμου οι δυο νέοι σύμβουλοι του δήμαρχου που βέβαια ξέραμε από καιρό. Ο Πουρνάρας Κωνσταντίνος έναντι 25.000€ και η Σκορδά-Καψώχα Παναγιώτα έναντι 26.200€ ετησίως. Μπράβο κύριε καθηγητά δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και νυν δήμαρχε αυτά να μαθαίνεις στα παιδιά μας. «Αν έχεις μπάρμπα διάβαινε». ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ και χωρίς ΝΤΡΟΠΗ ξεφτιλίσατε κάποια άτομα που καταθέσαν αίτηση και όλους εμάς και μας γυρίσατε σε άλλες εποχές. Μιλούσατε για αξιοκρατία και προκαλούσατε όλους μας «να με φτύσετε αν δεν δείτε , αυτά που λέω». Περιμένουμε να ολοκληρωθεί εντός δυο μηνών η στελέχωση του δήμου (Ρεπάσος, Βλαχογιαννης, Παπαθέου, χορευτικό. Νομικά πρόσωπα) και τότε θα τα πούμε αναλυτικότερα. Μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα θα σας παρακολουθούμε να ολοκληρώνετε τις προεκλογικές και μετεκλογικές σας υποσχέσεις."
καλό σας κουράγιο

Πηγή: μήνυμα στο μπουκάλι - http://minimastompoukali.blogspot.com/2011/01/blog-post_6714.html


ΠΚ - μσμ - ε δεν τρώγονται με τίποτα!!!Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2011

Τι είναι αυτοί ρε παιδιά;
κι άλλη (σημερινή) ανακοίνωση για πρόσληψη ειδικού συνεργάτη (ο τέταρτος;) καρμπόν με την προηγούμενη.
Παρασκευή μεσημέρι, (14:56) η δημοσίευση - ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου και χωρίς να σταλεί Δελτίο τύπου στα ιστολόγια.

πάλι ΜΟΝΟ 5 ημέρες το χρονικό περιθώριο (εκ των οποίων οι 2 αργίες)
ώρα ανάρτησης μετά το... κλείσιμο των γραφείων, (14:56) - (έτσι χάνεται η μια ημέρα) γιατί λογικά, δεν μπορεί να πάει κανείς,
μεσολαβεί το Σαββατοκύριακο (πάνε άλλες δύο ημέρες) ,
πάλι δεν συνοδεύεται η προκήρυξη από τα "γενικά προσόντα διορισμού" επομένως εκ των πραγμάτων χάνεις άλλη μια ημέρα στο πήγαινε έλα για να μάθεις ποια είναι αυτά τα ρημάδια "γενικά προσόντα διορισμού"

όλο αυτό μεταφράζεται
πρόσληψη ειδικών συνεργατών ala ΝΕΑ ΗΘΗ
με την ευκαιρία αυτής της ανάρτησης μου έχουν γεννηθεί μερικά ερωτήματα
(ναι ξέρω τι αναρωτιέστε τώρα, πόσο εύκολα μου γεννώνται ερωτήματα, και έχετε δίκιο, δεν ξέρετε όμως, πόσο ενοχλητικό παιδί υπήρξα, όλο με ένα γιατί στο στόμα ήμουνα, δεν ξέρετε τι τράβηξαν από μένα οι δάσκαλοί μου)

 1. πόσους ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ Ο ΝΈΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, γιατί με τον ρυθμό αυτό, την μια Παρασκευή δύο, την άλλη Παρασκευή έναν, σημαίνει 6 το μήνα =72 το χρόνο, πράγμα που με απλό πολλαπλασιασμό μας δίνει 288 μέχρι το τέλος της τετραετίας - σιγά τους πολλούς, είναι λιγότεροι απ' τα Μουσεία που θα έχει φτιάξει στο ίδιο διάστημα.
 2. τι ειδικός σύμβουλος είναι αυτός ο καινούριος που χρειαζόμαστε τώρα, αφού ο ειδικός σύμβουλος, της προηγούμενης εβδομάδας, που ήταν η κυρία η τέτοια η πως την λένε, που παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος για να γίνει ειδικός σύμβουλος, και θα ήταν κελεπούρι για τη θέση, αφού ήξερε και νομικά και έτσι ήταν δυο σε ένα σαν το vidal sasson
3. γιατί επιμένουν να στήνουν τις προσλήψεις, αφού είδαν ότι τους πήρανε χαμπάρι οι δημότες και τους έκραξαν;
α. στα τέτοια τους οι δημότες (απο τώρα)
β. στα τέτοια τους που τους έκραξαν (έτσι κι αλλιώς, αυτό το περίμεναν, τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα) γ. είναι πολλά τα προεκλογικά γραμμάτια Άρη (πάάάάρα πολλά)
δ. και τα τρία παραπάνω


κύριοι,
λίγη περισσότερη προσοχή προ των εκλογών δεν θα έβλαπτε,
τα σημάδια ομιλούσαν,
πλην όμως, έχουμε μάθει να αγνοούμε τα σημάδια και να ακολουθούμε το ένστικτό μας


Πηγή: μήνυμα στο μπουκάλι - http://minimastompoukali.blogspot.com/2011/01/blog-post_1087.html


ΠΚ - Αβόλευτος - Προεκλογικά γραμμάτια εξαργυρώνονται στο ΜεσολόγγιΣάββατο, 22 Ιανουαρίου 2011

Αποκαλύπτεται σιγά σιγά ο ΠιΚατσου και οι συν αυτώ ινστρουχτορες... (δε λέμε ονόματα αφού τους βλέπετε κάθε μέρα να τα ξύνουν στα καφενεία πίνοντας καφέδες και ούζα δήθεν διαμορφώνοντας την κοινή γνώμη). Από μέρες εξετάζονται στο πέτρινο (το νυν αρχηγείο του ΠιΚατσου) λύσεις για τη στελέχωση του γραφείου τύπου. Είναι σαφές ότι δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην επικοινωνιολογία παρά στην... ουσία των πραγμάτων (αλλιώς δεν στέκουν κατι συμπεριφορές περί ξυδιών κλπ που είδαμε να αναφέρονται). Η λύση Πουρνάρα εγκαταλείφθηκε και τον ίδιο τον έχουν μόνο για τις φωτοτυπίες και τα τηλέφωνα. Ετσι λοιπόν οι "ειδικοί" του ΠιΚατσου κατέληξαν σε πρόσωπο κλειδί του Νομού που διαθέτει και ΜΜΕ ώστε να τους ομορφύνει την εικόνα προς τα έξω που πάει να γκριζάρει λίγο. Μόνο που για να φτιάξεις μια εικόνα αλουνού πρέπει να έχεις ο ίδιος όμορφη εικόνα. Ετσι θα ικανοποιηθεί ένα ακόμα προεκλογικό γραμμάτιο. Όμως τα λεφτά που θα τους πληρώσει όλους αυτούς που θα τα βρει δεν μας είπε; Αφού ξέρουμε εκ των έσω ότι γίνονται προσπάθειες να βγάλει το χρέος του δήμου έστω και με το ζόρι κοντά στα 13-14 εκατομμύρια. Τώρα μην σας πούμε το όνομα του υπεύθυνου του γραφείου τύπου και χαλάσει η δουλειά γιατί μετά πώς θα κράζει όλο το Μεσολόγγι. Βέβαια αργότερα θα σας μιλήσουμε και για την χωρίς πτυχίο (σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες πάντα) νέα γραμματέα του που παρουσιάστηκε σαν το κάτι άλλο στα δημοτικά.... Παιδιά στο τέλος κοιτάξτε να τα καταφέρετε να σας λούσουν όλους μαζί και όχι μόνο τον αρχηγό... μην ρωτήσετε με τι... ξέρετε
Original Μεσολογγίτης.

Πηγή: Αβόλευτος - http://antidimos.blogspot.com/2011/01/blog-post_7166.html


Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

ΠΚ - Αβόλευτος - Φιλαρμονική ή δυσαρμονική made in ΠιΚατσουΠαρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

Πρόσφατα μάθαμε ότι ο Πικατσου εξήγγηλε ότι θα φτιάξει νέα δημοτική φιλαρμονική (και κόντεψε να γίνει σεισμός στο Μεσολόγγι, χέστηκαν όλοι από τη χαρά τους). Η Φιλαρμονική που λέει ότι θα φτιάξει ο ΠιΚατσου, θα έχει λέει πάλι τρία παραρτήματα, στο Μεσολόγγι, στο Αιτωλικό και στις Οινιάδες
Από τα τρία παραρτήματα αυτά, το μόνο που λειτουργούσε προ ΠιΚατσου, ήταν αυτό των Οινιαδών, με δάσκαλο τον Δημήτρη Νικολάου
Του Αιτωλικού η Φιλαρμονική δεν λειτουργεί εδώ και χρόνια ενώ με του Μεσολογγίου είναι γνωστό τι συμβαίνει, ως εκ τούτου η μοναδική βάση που υπάρχει για να στηριχτεί η νέα Φιλαρμονική είναι αυτή των Οινιαδών
Ο ΠιΚατσου όμως, αντί να επιλέξει τον...

δάσκαλο της Φιλαρμονικής των Οινιαδών τον Νικολάου ώστε να υπάρχει μια φυσική συνέχεια, επιλέγει τον Χρήστο, όταν μάλιστα ο πρώην Δήμος Οινιαδών οφείλει στον Νικολάου 25,200 ευρώ (ήταν για δυο χρόνια απλήρωτος - όμως συνέχιζε να εργάζεται για την φιλαρμονική, από μεράκι) και έχει και σύμβαση με τον πρώην Δήμο Οινιαδών μέχρι το 2013.

Ενημερωτικά, ο Νικολάου είναι είναι και στενός συνεργάτης του Χρηστάκη Βλαχογιάννη.
Τώρα λοιπόν πετάει τον Νικολάου απλήρωτο στο δρόμο, (ο οποίος έχει ήδη έτοιμο έργο) επιλέγει τον Βλαχογιάννη και ενώ ο Βλαχογιάννης ζητάει βοηθό - συνεργάτη για να μπορέσει να διαχειριστεί και τα τρία τμήματα, ο ΠιΚατσου απαντάει ΙΣΩΣ, αλλά δεν αφήνει τον γίγαντα Χρήστο να πάρει τον Νικολάου, αλλά θέλει να του επιβάλλει κάποιον άλλον (αργότερα θα δείτε ποιόν).
Σημειωτέον, πριν τις εκλογές, ο ΠιΚατσου είχε σταυρώσει τον Νικολάου να μπει στο ψηφοδέλτιο γιατί ηταν ικανός κλπ παπαριές που λένε οι πολιτικοί, ο Νικολάου αρνήθηκε και ίσως τώρα πληρώνει αυτό, παρόλο που έκανε αγώνα υπέρ του Κατσούλη.
Άντε τώρα για να μην ανοίξουμε τώρα το θέμα των χορευτικών συλλόγων και το παρασκήνιο που παίζεται όπου θα μείνετε κάγκελο, το αφήνουμε για άλλη φορά.
Το resume' στην όλη υπόθεση είναι ότι ο συγκεκριμένος θα παίξει με ανθρώπους, υπολήψεις, δημιουργίες και ότι άλλο βάλει ο νους σας προκειμένου να ταΐσει το εγώ του, να φανεί προς τα έξω ο ίδιος και να ικανοποιηθεί. Αναρωτιέμαι όμως στο τέλος τα σκατά ποιος θα τα φάει. Ο ίδιος ή οι δημότες...
Ιεροδημότης Μεσολογγίου

Πηγή: Αβόλευτος - http://antidimos.blogspot.com/2011/01/made-in.html


ΠΚ - Αιχμή - Θα τα δώσετε όλα στη δημοσιότητα κύριε δήμαρχε;Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

Προεκλογικά όλοι γνωρίζαμε τα σχετικά με την εκλογική διαδικασία του Καλλικράτη, όπως επίσης γνωρίζαμε την κακή οικονομική κατάσταση των πρώην δήμων Μεσολογγίου, Αιτωλικού και Οινιάδων, όπως και τα βάρη που θα φορτώνονταν ο ενιαίος δήμος από τις διάφορες υπηρεσίες που θα μεταβιβάζονταν σε αυτόν και από την διάλυση της Νομαρχίας αλλά και από τις διαφορετικές άλλες αρμοδιότητες.
Όλοι κατά την εκλογική περίοδο μιλούσαν για διαφάνεια και για την ενημέρωση του πολίτη ο οποίος θα έπρεπε να γνωρίζει τα πάντα προκειμένω να κρίνει σωστά.
Οι εκλογές τελείωσαν και η νέα δημοτική αρχή ανέλαβε την διοίκηση του δήμου με μία όμως πολύ μεγάλη διαφορά. Δεν υπήρξε κατ’ αρχήν ενημέρωση των πολιτών με δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων του προεκλογικού αγώνα του συνδυασμού που σήμερα έχει αναλάβει την διοίκηση του δήμου.
Αυτό βέβαια το αναφέρω όχι γιατί προβλέπονταν από τον Καλλικράτη αλλά για λόγους διαφάνειας, ισονομίας και υπευθυνότητας απέναντι στους δημότες από τους οποίους διεκδικήθηκε η ψήφος. Δεν με απασχολεί αν είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών, όμως θεωρώ ότι έστω και σήμερα μπορεί εκ μέρους της ηγεσίας τους συνδυασμού «Αλλαγή Πορείας» να δοθούν στον τοπικό Τύπο τα στοιχεία αυτά ώστε να γνωρίσει η τοπική κοινωνία τα έσοδα και τις δαπάνες του συνδυασμού που σήμερα έχει αναλάβει την διοίκηση του δήμου πράγμα που είναι ηθική και πολιτική τους υποχρέωση.
Σε κάθε άλλη περίπτωση θα υπάρχει η εικόνα της αδιαφάνειας και των σκοτεινών σημείων του προεκλογικού αγώνα τα οποία θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την συνέχιση της αδιαφάνειας και στην διοίκηση του δήμου.
Πληροφορήθηκα ότι δημοτική σύμβουλος παραιτήθηκε και ανέλαβε ειδική σύμβουλος.
Θα ήθελα να ενημερώσει ο κύριος δήμαρχος την τοπική κοινωνία αν η θέση του ειδικού συμβούλου είναι αμειβόμενη και με τι ποσό καθώς επίσης και ποιες είναι οι ειδικές γνώσεις της συγκεκριμένης κυρίας που την καθιστούν αναγκαία ως ειδική σύμβουλο.
Επίσης θα ήθελα να θερμοπαρακαλέσω τον αξιότιμο κύριο Δήμαρχο να δώσει στην δημοσιότητα τα χρέη που μεταβιβάζονται στον δήμο από την μεταφορά των διαφόρων υπηρεσιών της Νομαρχίας τα οποία χρέη αφορούν ενοικιάσεις κτηρίων ή και ορόφων για υπηρεσίες με ελάχιστο προσωπικό. Να πουν στον κόσμο δηλαδή ποιες είναι αυτές οι υπηρεσίες, τι ποσά αντιστοιχούν στα ενοίκια, πόσο προσωπικό απασχολούν και τα τετραγωνικά μέτρα των ενοικιαζόμενων χώρων. Γιατί πραγματικά ως δημότης βρέθηκα προ εκπλήξεως όταν επισκεπτόμενος και παλαιότερα την Νομαρχία, ψάχνοντας διαπίστωσα ότι υπήρχαν στην Νομαρχία κενά γραφεία την ίδια στιγμή που νοίκιαζαν ορόφους για υπηρεσίες με ότι αυτό βέβαια συνεπάγεται για την σωστή ή μη διαχείριση του δημόσιου χρήματος.
Επιπλέον θα πρέπει ο κύριος δήμαρχος να απαντήσει στο πως σκέφτεται να διαχειριστεί αυτό το χρέος που μεταβιβάζεται στον δήμο από τις υπηρεσίες που μεταβιβάζονται από την Νομαρχία γιατί ο κύριος δήμαρχος θα έχει άποψη ως πρώην αντινομάρχης.
Οι δημότες πρέπει να ενημερωθούν και επιπλέον να γνωρίσουν αν η νέα δημοτική αρχή είναι διαθέσιμη να συγκρουστεί ή απλώς να διαχειριστεί και να συνεχίσει στα χνάρια της προηγούμενης.
Κοτσόργιος Δημήτριος
www.sael.gr | kotsorgios@hotmail.com

Πηγή: Αιχμή - http://www.aixmi-news.gr/index.php/epikairotita/messolonghi/3576-2011-01-21-08-08-06ΠΚ - SkM - Η "εκκλησία" του ΠιΚατσουΠαρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

Πηγή: Sara kai Mara - http://sarakaimara.blogspot.com/2011/01/blog-post_21.html


Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011

ΠΚ - SkM - Της φιλαρμονικής γίνεται στο ΜεσολόγγιΠέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011

Είναι αλήθεια ότι ο αγαπητός ΠιΚατσου επισκέφθηκε χθες τη φιλαρμονική και είπε σε κάποια νεαρή μαθήτρια που έκανε παράπονα και διαμαρτυρήθηκε για την απομάκρυνση του μέχρι πρότινος Αρχιμουσικού "πάρε το ξυδάκι σου τώρα";
Το πλέον σοβαρό της υπόθεσης είναι ο όλος χειρισμός του ζητήματος της αλλαγής αρχιμουσικού αφού δεν έχει υπάρξει ούτε απόφαση του Δ.Σ και της Διοίκησης του Νομικού Προσώπου.
Αλήθεια υπάρχει εγκύκλιος Ραγκούση για διατήρηση των διοικήσεων στα ΝΠ των δήμων;
Γιατί βιασύνη και τέτοια σπουδή κ. ΠίΚατσου;
Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα του Μεσολογγίου;
Όσο για τα λόγια του στην κοπελιά, αν είναι έτσι, τότε θα πρέπει να κοκκινίζει με αυτή τη συμπεριφορά σε μια νεαρή κοπέλα.
Το ξύδι στο τέλος να δω ποιος θα το πιει... Πάντως εγώ αν χρειαστεί να πιείτε ξύδι σας συστήνω το balsamiko ...Είναι πιο γλυκό....

Πηγή: Sara kai Mara - http://sarakaimara.blogspot.com/2011/01/blog-post_1705.html


Ε.Κ.Μ. - Δελτίο τύπου για την κατάληψη των ιατρείων του ΙΚΑΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Μεσολόγγι, 20/1/2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 20/1 πραγματοποιήθηκε η προειδοποιητική κατάληψη των ιατρείων του ΙΚΑ Μεσολογγίου που συνέπεσε και με την πανελλαδική απεργία των ιατρών. Η Διοίκηση του Ε.Κ.Μ. για μια ακόμη φορά διαμαρτυρήθηκε για την παρατεινόμενη κοροϊδία της κεντρικής Διοίκησης που εδώ και 6 μήνες δεν προχωρά στην ανανέωση ή προκήρυξη θέσεων ιατρικού προσωπικού, που έχει σαν αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των εργαζομένων και συνταξιούχων. Τελικά η ολιγωρία αυτή είναι τυχαία ή υποκρύπτει αλλαγές που στόχο έχουν την παραπέρα απαξίωση των υπηρεσιών του ΙΚΑ;

Εργαζόμενοι – εργαζόμενες,
Βιώνουμε την πιο δύσκολη συγκυρία. Απαιτείται από όλους μας εγρήγορση και αγωνιστικότητα για να αποτρέψουμε την εμπλοκή μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων σε όλους τους τομείς της υγείας και πρόνοιας που θα επιφέρει το νέο νομοσχέδιο.

Να αγωνιστούμε για την ανάπτυξη ενός δημόσιου και δωρεάν καθολικού συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που θα προωθεί την πρόληψη και την αγωγή υγείας, με οικογενειακούς γιατρούς, με Κέντρα Υγείας πλήρως στελεχωμένα, με Δημόσια Νοσοκομεία που θα παρέχουν ποιοτικές και χωρίς οικονομικές επιβαρύνσεις υπηρεσίες στους πολίτες.
Η Διοίκηση
του Ε.Κ. ΜεσολογγίουΗμερίδα στο Αγρίνιο με θέμα «Διατροφή: ποιος ο ρόλος του σχολικού κυλικείου - τι πρέπει να προσέχει η οικογένεια»Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος, Υπουργείο Υγείας, Agrino, Επιμελητήριο,
Γεωπόνοι, Διαιτολόγοι, Περιβαλλοντολόγοι
Όλοι υποστηρικτές στην προσπάθεια της Green Aim
για την ενημέρωση γονέων, δασκάλων και καθηγητών!


Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011

Ε.Κ.Μ. - Συμβολική κατάληψη των ιατρείων του ΙΚΑ ΜεσολογγίουΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Μεσολόγγι, 18/1/2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου και ώρα 10:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συμβολική κατάληψη των ιατρείων του ΙΚΑ Μεσολογγίου λόγω της παρατεινόμενης κοροϊδίας της κεντρικής διοίκησης για την ανανέωση και υπογραφή των συμβάσεων των ιατρών του ΙΚΑ, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται αφάνταστα οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι.

Συνάδελφοι,
− Να μην επιτρέψουμε:
α) Την περικοπή των δημόσιων δαπανών για την υγεία.
β) Την επιβολή επισφαλών εργασιακών σχέσεων.
γ) Την καθήλωση και παραπέρα μείωση των μισθών – συντάξεων για όλους τους εργαζόμενους του χώρου.
δ) Την εμπλοκή μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων σε όλους τους τομείς υγείας – πρόνοιας.
ε) Την ιδιωτικού τύπου λειτουργία με επιβάρυνση των πολιτών για τις υπηρεσίες υγείας – πρόνοιας.


Αγωνιζόμαστε για ένα ενιαίο δημόσιο ολοκληρωμένο σύστημα παροχής υπηρεσιών με έμφαση στον τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας της υγείας και για την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων ιατρικού προσωπικού στο ΙΚΑ Μεσολογγίου που είναι σε εκκρεμότητα εδώ και 6 μήνες.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ

Η Διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου


ΠΚ - μσμ - βρωμάει τίποτα, ή η ιδέα μου είναι;Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011

Η εφημερίδα "Αιχμή" είναι βέβαιο ότι έχει αναγνωσιμότητα και από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, οι θέσεις που εκφράζει είναι γενικώς μη ακραίες, υλοποιήσιμες και όσο γίνεται αντικειμενικές.
Λογικά επομένως, να έχει και αυξημένη αναγνωσημότητα.
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ
Το γραφείο τύπου του Δήμου, το γνωρίζει αυτό και φαντάζομαι ότι η εφημερίδα, θα είναι βασικός αποδεκτής της προς ανακοίνωση αλληλογραφίας του Δήμου, δηλαδή δελτία τύπου, ανακοινώσεις, προκηρύξεις κλπ.
Όμως,...
το ίδιο γραφείο τύπου, γνωρίζει επίσης και για την αναγνωσιμότητα του διαδικτύου και των blogs εδώ της γειτονιάς μας, κι αυτό φαίνεται από τον βομβαρδισμό που δέχονται από δελτία τύπου όλα τα ιστολόγια

Υπάρχει όμως μια είδηση, που ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ στο διαδίκτυο, αλλά ΜΟΝΟ στην εφημερίδα (ίσως και σε άλλες εφημερίδες) και είναι σημαντική γιατί αφορά ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Διαβάστε παρακάτω ακριβώς όπως το γράφει η ΑΙΧΜΗ
Στην πρόσληψη δύο ειδικών συνεργατών, ο ένας για «προώθηση θεμάτων διοίκησης» και ο άλλος για την θέση του δημοσιογράφου προβαίνει ο δήμαρχος Μεσολογγίου.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 18 Ιανουαρίου και η προκήρυξη λέει αναλυτικά τα εξής:

«Προκήρυξη για την πλήρωση δύο θέσεων Ειδικών Συνεργατών του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 163 του Ν. 3584/2007»

Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου
Γνωστοποιεί ότι:
Προκειμένου να προσληφθούν δυο (2) Ειδικοί Συνεργάτες στον Δήμο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 163 του Ν. 3584/2007 με ειδική εμπειρία σε θέματα: α)προώθησης εξειδικευμένων θεμάτων Διοίκησης β) Τύπου, Επικοινωνίας & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, καλεί τους ενδιαφερόμενους μέσα σε προθεσμία πέντε (5) ημερών από την δημοσίευση της. παρούσας να υποβάλλουν σχετική αίτηση με βιογραφικό σημείωμα.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν:
Α) Τα γενικά προσόντα διορισμού για την εν λόγω θέση.
Β) Εμπειρία στα ανωτέρω θέματα.
Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να λάβουν οι ενδιαφερόμενοι στα γραφεία του Δήμου (τηλ. 26310 55460) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Τα ερωτήματα που με βασανίζουν είναι τα εξής:
 • Πως "έτυχε" και ξεχάστηκε να σταλεί στα ηλεκτρονικά μέσα, όπου βεβαίως θα μπορούσαν ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ, να ΣΥΝΟΔΕΎΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΌ "Τα γενικά προσόντα διορισμού για την εν λόγω θέση" και να μπορούσε να υποβληθεί η φόρμα ηλεκτρονικά, (αλλά κι αν ακόμα αυτό δεν ήταν τεχνικά δυνατόν, τουλάχιστον ο δημότης της Κατοχής -που είναι ο πιο απομακρυσμένος από την έδρα του Δήμου-, θα γνώριζε τις απαιτήσεις, χωρίς να χρειαστεί να έλθει στο Μεσολόγγι).
 • Ο νεώτερος δημότης που δεν διαβάζει εφημερίδες, αλλά έχει μάθει να ενημερώνεται από το διαδίκτυο, πως θα ενημερωθεί άραγε;
Γράφει η προκήρυξη ότι "καλεί τους ενδιαφερόμενους μέσα σε προθεσμία πέντε (5) ημερών από την δημοσίευση της. παρούσας να υποβάλλουν σχετική αίτηση με βιογραφικό σημείωμα" και αυτομάτως μου γεννάται το 3ο ερώτημα
 • Δεν είναι ΠΟΛΥ ΛΙΓΕΣ οι 5 ημέρες, (όταν μάλιστα μέσα σ' αυτές εμπεριέχονται και δυο ημέρες αργίας) για να υποβληθούν βιογραφικά, για δυο τόσο σημαντικές θέσεις;
 • Για να λήγει η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων στις 18 Ιανουαρίου, όπως γράφει η εφημερίδα και με το περιθώριο να είναι μόλις 5 ημέρες, από την ημερομηνία της δημοσίευσης, σημαίνει ότι ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ στις 14 του μηνός ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και απομένουν ΣΑΒΒΑΤΟ - ΚΥΡΙΑΚΗ - ΔΕΥΤΕΡΑ- ΤΡΙΤΗ.
Που δημοσιεύτηκε λοιπόν;
Αφού η Αιχμή την δημοσίευσε (στην ηλεκτρονική της σελίδα,) στις 15 του μηνός, ημέρα Σάββατο και έτσι απέμεναν ΜΟΝΟ η Δευτέρα και η Τρίτη σήμερα, για να υποβληθούν αιτήσεις, για αν και όποιον το διάβαζε.
Έτσι λοιπόν, εγώ που το διάβασα το Σάββατο στο διαδίκτυο, έπρεπε να αφήσω τη δουλειά μου, να πάω στο Μεσολόγγι, αφού ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ της ηλεκτρονικής υποβολής, να πάρω να διαβάσω για τα "γενικά προσόντα διορισμού για την εν λόγω θέση" να μαζέψω τυχόν χαρτιά που θα απαιτούνται και να επιστρέψω την Τρίτη να τα καταθέσω.
Το λιγότερο που θα έκανα, θα ήταν να μην ασχοληθώ με το θέμα, αφήνοντας κάποιον πιο "ενημερωμένο" από εμένα, να "τσιμπήσει" τη θεσούλα
και έτσι φτάσαμε στα κυρίως ερωτήματα
 1. Ήταν εσκεμμένη ενέργεια ή αβλεψία;
 2. Αν ήταν αβλεψία, προτίθεται ο Δήμαρχος να επαναλάβει τον διαγωνισμό ΣΩΣΤΑ και με ΛΟΓΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ;
 3. Αν για οποιονδήποτε λόγο, (ας υποθέσουμε ότι απαγορεύει ο νόμος την επανάληψη του διαγωνισμού) θα ενημερώσει το γραφείο τύπου του Δήμου μας, ΠΟΣΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ, ποιοι προσελήφθησαν, με τι μισθό και αν κάλυπταν τα " γενικά προσόντα διορισμού για την εν λόγω θέση";;

Γιατί αν ΔΕΝ απαντήσει στο ερώτημα 1.
και
αν δεν κάνει ούτε το 2. ούτε 3.

μου φαίνεται πως κάτι βρωμάει
κι αν αρχίσει να βρωμάει από το πρώτο 15μερο,
τότε....

Πηγή: μήνυμα στο μπουκάλι - http://minimastompoukali.blogspot.com/2011/01/blog-post_5377.html


Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011

ΠΚ - SkM - Ποιος νυν δήμαρχος "ξεχρεώνει" πολιτικά γραμμάτια σε τέως δήμαρχο στο νομό;Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011


Εκεί που δεν έλεγαν καλημέρα και ο πρώην αριστερός δήμαρχος πήγε τον πρώην σοσιαλιστή δήμαρχο στο δικαστήριο(!) και τον χαρακτήριζε μάλιστα "κυνηγό κεφαλών",άλλαξαν τα πράματα...
Μετά τα δικαστήρια, τις πολιτικές κόντρες και τα ξεβαφτίσματα ήρθε η ώρα που έγιναν ...ομοτράπεζοι!!!
Αμέσως μετά ο υιός του πρώην δημάρχου διορίστηκε παρά τω δήμαρχο!
Και δεν έφτανε μόνο αυτό....
Ένα ακόμη μέλος της οικογένειας του σοσιαλιστή πρώην δήμαρχου τοποθετήθηκε σε θέση!
Έγινε αντιδήμαρχος!
Άρα δυο άτομα από την ίδια οικογένεια βρήκαν δουλειά για 4 χρόνια!
Γιος και ανεψιός!
Αφού τον ένα από τους δυο γιους τον διόρισε το ΠΑΣΟΚ νωρίτερα, τώρα ήρθε η σειρά του μικρότερου.
Άσε που φεύγει το ένα δελτίο τύπου πίσω από το άλλο.
Μου φαίνεται πως γράφτηκαν περισσότερα δελτία τύπου από τις μέρες της δημαρχίας του νυν!
Είδατε ένας ολόκληρος νομός ψήφισε ΠΑΣΟΚ για να διοριστεί ετσιθελικά Ατιπεριφερειάρχης και στη συνέχεια μια ολόκληρη περιοχή ψήφισε ΠΑΣΟΚ για να διοριστούν δυο άτομα από την ίδια οικογένεια!
Κακό είναι να μπαίνουν δυο μισθοί σε μια οικογένεια;
Άσε τον υπερ...ήρωα στη Θράκη...

Πηγή: Sara kai Mara - http://sarakaimara.blogspot.com/2011/01/blog-post_4455.html


ΑντευχέςΦίλοι και συγγενείς στα πέριξ,

Είπα να μην κόψω πίτα φέτος. Τι να σου κάνει το φλουρί.. Ουδέν θλιβερότερον στον κόσμο να ξυπνάς πρωί Χριστουγέννων και να ανακαλύπτεις ότι δεν είσαι παιδί (Erma Bombeck). Και αρχίζεις να το παίζεις Σκρουτζ, γκρινιάρης, μίζερος, εξαθλιωμένος, βρωμοκοπάς ανθρωπίλα και δεν σε σταματάει ένας περαστικός στον δρόμο να σε βοηθήσει, να σε μαζέψει, "που πα' ρε γέρο, έφτασες κιόλας είκοσι, για τέτοια είμαστε τώρα;".

Τα Χριστούγεννα πετυχαίνουν. Μία ανομολόγητη συνωμοσία γυρίζει σε ετήσια βάση τα διακοπτάκια, όλοι φοράνε τα καλά τους τα παλτά, τα καλά τους τα χαμόγελα. Η διάθεση αλλάζει, οι άνθρωποι αλλάζουν ή απλώς αγνοούν τις αλλαγές, ξεπορτάρουν, το κουδουνάκι (αληθινό, όχι ηλεκτρικό) της δίπλα πόρτας χορεύει στο κρύο και τραγουδά για λίγα μελομακάρονα, ένα βιβλίο κορδελοτυλιχτό ή ένα κασκόλ στο χέρι, μοναδικό. Οι άνθρωποι έρχονται λίγο πιο κοντά, που να με πάρει, και γιαυτό και μόνο αξίζει κάθε φορά.


Ωστόσο, ο γερο-Σκρουτζ δεν πέθανε ακόμη από το κρύο. Ζει και βασιλεύει κάθε δεύτερη Δευτέρα του νέου έτους όταν η ευδαιμονία ξεθυμαίνει και ανακαλύπτεις πόσο ακόμα θες. Ανακαλύπτεις ότι μία ακόμη Πρωτοχρονιά πέρασε χωρίς να κέρδισεις το Λαϊκό, αλλά η ζωή συνεχίζεται. Τρεις στους τέσσερις κερδίζουν, αλλά ένας πάντα χάνει. Δεν πάει έτσι.. Το (χριστουγεννιάτικο) χιόνι συντηρεί και μουδιάζει ταυτόχρονα τους ανθρώπους, δίνει έναν λόγο παραπάνω, αλλά φτάνει; Δεν παίρνω δώρα για τις γιορτές πάει να πει παίρνω για σένα. Και εγώ πάλι δεν περιμένω τίποτα παρά μόνο 8.30 με 10.00, κάπου εκεί με πιάνει. Και όλο τον χρόνο για σένα και τους φίλους μου, γιατί είσαι χίλιες δύο καλύτερες δικαιολογίες να σου πω ότι σε αγαπάω.

Ξεχάστε ό,τι θυμάστε και έπειτα να θυμάστε ότι πλέον ξεχάσατε. Το μήνυμα των Χριστουγέννων είναι ότι δεν χρειαζόμαστε τα Χριστούγεννα. Μόνο ο ένας τον άλλον και λίγη μπουνάτσα μέσα μας. Ειδάλλως, θα χορεύουμε κλαρωτοφόροι λαμπεροί και θαμπωμένοι, απλά και μόνο γιατί έτσι. Λαξευμένοι διαχρονικά σε μιαν άλλη κατασκευή που..
 • ¨[...] δεν αποβλέπει στην παροχή μιας εσωτερικής ικανοποίησης, ανεξάρτητα από υλικά σύμβολα που δεν είναι δυνατό να επιδειχθούν στους άλλους. Και αυτό γιατί μια ικανοποίηση που δεν χρειάζεται αποδείξεις, αποκλείεται από την ίδια την ιδέα της κατανάλωσης που βασίζεται αποκλειστικά σε ορατά κριτήρια. Η ικανοποίηση αυτή είναι έξω από οποιαδήποτε ομαδική δραστηριότητα μιας και καταναλώνεται μέσα από την απαίτηση της "ισότητας", ισότητας βασισμένης στης αρχές της ατομικότητας που διέπουν την κοινωνία μας.
 • Κοινωνίας που βασίζεται στην ισότητα χωρίς ποτέ να την πραγματοποιεί.Και αυτό γιατί η αδυναμία παροχής μιας πραγματικής ισότητας σε κοινωνικές δυνατότητες, ευκαιρίες και ευθύνες οδηγεί στην υποστήριξη της ισότητας μπροστά σ' ένα αντικείμενο και στα άλλα σύμβολα της κοινωνικής επιτυχίας και ικανοποίησης· τη δημοκρατία, δηλαδή, των αντικειμένων της επίδειξης και της δημοκρατίας της T.V. που ανταποκρίνεται στις κοινωνικές αντιθέσεις και που είναι σύμφωνα με το Σύνταγμα.
 • Οι δύο αυτές δημοκρατίες αλληλοσυμπληρώνονται, επικαλύπτοντας την πραγματική έλλειψη δημοκρατίας και ισότητας".
(αντιγραφή χωρίς κανένα δικαίωμα - καθηγητής Γ. Πανηγυράκης)

Όσα κομμάτια και να κόβουμε, η βασιλόπιτα να φτάνει για όλους. Φιλιά πολλά.

Με αγάπη,
Σφυράκι


Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011

Οι νέοι στο Μεσολόγγι ΕΙΝΑΙ τα κοινάΩραιότατη κουβέντα ανοίγει το φιλικό ιστολόγιο e-messolonghi.blogspot, οπότε δεν μπορούμε παρά να πιάσουμε το μπαλάκι.. Απαντάμε κάπως βεβιασμένα λόγω πίεσης χρόνου, οπότε χοντρά χοντρά, έχουμε να πούμε τα εξής..

Το αρχικό δημοσίευμα έχει ως εξής
[...] οι νεολαίοι μας, εκτός επαινετών εξαιρέσεων δεν ασχολούνται με τα κοινά, έστω και σε δευτερεύοντα θέματα που να μένουν, να δείχνουν και να ομορφαίνουν την πόλη μας.
Πέντε, έξι, ή και παραπάνω νεολαίοι θα μπορούσαν να πάνε στο Δήμαρχο και να του πουν, ας πούμε παραδείγματος χάριν. Δήμαρχε, δώσε μας το παρκακι που είναι μπροστά στην ΠΥΛΗ, εσωτερικά, να το κάνουμε ανθώνα. Θα είχε αντίρρηση ο Δήμαρχος; (Μεσολογγίτικα Χρονικά, 8 Ιανουαρίου 2011)

Η απάντηση του e-messolonghi

Πολύ καλά κάνουν και δεν ασχολούνται οι νεοι με τα κοινά διότι:
α) Με τα κοινά ασχολήθηκαν οι προηγούμενες γενιές οι οποίες κάποτε είχαν παραλάβει ένα Μεσολόγγι κόσμημα, ένα Μεσολόγγι πρωτεύουσα όπου οι ίδιοι φρόντισαν και κατηντησαν το Μεσολόγγι κωμόπολη και εν συνεχεία το παραδώσουν στους νεολαίους …που δεν ασχολούνται με τα κοινά.
β) Όσο αναφορά το παρκακι εσωτερικά της πύλης όπως αναφέρεται και την μετατροπή του σε ανθώνα από τους νέους, ρωτάμε:
-Γιατί δεν αναλαμβάνεται εσείς την διαμόρφωση του πάρκου σε ανθώνα;
γ) Πιστεύουμε πως οι νέες γενιές θα αναπτύξουν το Μεσολόγγι για ένα και μόνο λόγο:
Διότι οι προηγούμενες γενιές παρέδωσαν στους νέους ένα Μεσολόγγι το οποίο έχει πιάσει πάτο και πιο κάτω δεν γίνεται να πάει
Συμπέρασμα: Φυσικά όλη αυτή την ανάλυση δεν την κάναμε για να σχολιάσουμε μόνο και μόνο το άρθρο της εφημερίδας, αλλά για να απαντήσουμε έμμεσα και σε όσους ζητούν χωρίς να έχουν δώσει η καλύτερα χωρίς να έχουν συμβάλει όλα αυτά τα χρόνια στην ανάπτυξη της περιοχής,
Α ΠΑΡΑΤΑ ΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑ γιατί ότι ήταν να δώσεις το έδωσες


Σφυράκι στο κείμενο
Πρώτη απάντηση: Μεσολογγίτικα Χρονικά

Ας ορίσουμε, αρχικά, τί είναι τα κοινά. Μην είν' οι κάμποι, τα βουνά..; Οι θάλασσες, τα bar μας..; Μην είναι, τέλος Γκόλφω μου, όλο το Γάλα Βλάχας..; Υποθέτω πως ο συντάκτης ορίζει ως "κοινά" τα πολιτικά δρώμενα, και δευτερευόντως, τους βασικούς τομείς που χαρακτηρίζουν τη ζωή στην πόλη, τουτέστιν, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, το πράσινο, το οδικό δίκτυο, κ.λπ.

Σύμφωνα με τις καταστάσεις των Δημοτικών Σχολείων τα τελευταία χρόνια, η νεολαία της πόλης ολοένα και μεγεθύνεται. Νεολαία που συμμετέχει σε δύο ομάδες μπάσκετ, ομάδες (τυπικές και άτυπες) ποδοσφαίρου, ωδεία, φιλαρμονικές, που διοργανώνει εδώ και χρόνια ανεξάρτητα-δωρεάν φεστιβάλ και συναυλίες, που έχει γράψει με το ποδήλατο περισσότερα χιλιόμετρα από ότι οι περισσότεροι 40ρηδες με τα αυτοκίνητά τους.. Αγνοείται έτσι απλά ο πολύ δυνατός Σύλλογος Νεολαίας Μεσολογγίου με τις συνεχείς δράσεις, εκδηλώσεις, καθαρισμούς ακτογραμμής κ.λπ., ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου που στελεχώνεται σχεδόν αποκλειστικά από παιδιά;

Δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε μάθημα σε κανέναν. Προσπαθούμε να αποσαφηνίσουμε ένα πιθανώς θολό τοπίο, να φέρουμε και τη δική μας οπτική γωνία στο προσκήνιο ούτως ώστε να διαλύσουμε τυχόν πλασματικές εντυπώσεις, και κυρίως, να γνωρίσουμε όλες τις πτυχές του θέματος.

Δεύτερη απάντηση: e-messolonghi.blogspot
α) Θα διαφωνήσω με τον όρο κόσμημα, καθότι πρώτον, αναφέρεται σε συνθήκες του πρόσφατου παρελθόντος οπότε ήταν πολύ λογικό το κεφαλοχώρι της περιοχής να έχει χαρακτηριστικά πρωτεύουσας, και δεύτερον, δημιουργείται η αίσθηση του ειδυλλιακού και.. ένδοξου παρελθόντος το οποίο εντόνως αμφισβητείται. Είναι χρέος των νέων κάθε εποχής (σαν να γράφω έκθεση είναι :) ) να ανακαλύπτουν τον τροχό, να μην αρκούνται παρά στο ιδανικό και να μην σταματήσουν να το διεκδικούν έως ότου το αποκτήσουν. Δεν βρήκαμε ένα αρκετά καλό Μεσολόγγι για εμάς, επομένως, έχουμε τη δύναμη και το χτίζουμε.

β) Το ζήτημα δεν είναι εν προκειμένω ποιός θα αναλάβει την φροντίδα του ανθώνος ή ποιός θα γκρινιάξει πρώτα στους ανενεργούς συμπολίτες του. Ας διαμαρτυρηθούμε πρωτίστως στους κατά καιρούς Υπεύθυνους Πρασίνου, που δικό τους -θεσμικό- μέλημα ήταν η προστασία του κήπου (και αυτή τη στιγμή μου διαφεύγει εκείνη η υπόθεση με την κοπή δένδρων στον εν λόγω κήπο). Ας προτείνουμε στους δασκάλους των δημοτικών μας σχολείων να οργανώσουν εν είδει εκδρομής μία μικρής έκτασης - εκπαιδευτική δενδροφύτευση στους ελεύθερους χώρους πρασίνου, έτσι ώστε η μέλλουσα "νεολαία" (γενικευμένος όρος) να γαλουχηθεί με οικολογικές αξίες που θα της προσφέρει η ίδια η μαμά-κοινωνία!

γ) Πράγματι, οι παλαιότερες γενιές (τόσο στη μικρή μας πόλη όσο και σε επίπεδο κοινωνίας) απέτυχαν να μετουσιώσουν την πολιτική και οικονομική δυναμική που ακολούθησε τη μεταπολίτευση σε θεμέλιο στέρεο και ικανό για το κάτι καλύτερο. Από την άλλη, δεν μπορώ να αποδεχτώ ότι η "κενή" αυτή γενιά απλώς ατύχησε, μιας και αναχώματα υπήρχαν πολλά· δεν έφτασε εν μία νυκτί ο Αννίβας στη Ρώμη.. Οι νεότερες γενιές, ωστόσο, πιθανολογώ ότι ναι, θα αναπτύξουν το Μεσολόγγι, αλλά επειδή θα μείνουν αναγκαστικά εδώ (βλ. εργασιακή επισφάλεια-ανεργία, περιβάλλον) και θα νιώσουν την ανάγκη να ανοικοδομήσουν το "σπίτι" τους.

Αυτό που πρέπει να κατανοήσουμε είναι ότι η νεολαία νιώθει την ανάγκη να πετύχει και να ανατρέψει τα δεδομένα, να διεκδικήσει ένα καλύτερο παρόν. Προς θεού, δεν είναι το θέμα μας ένα κηπάριο. Είναι το πώς θέλουμε να σκέφτονται τα παιδιά μας, αν θέλουμε να νιώθουν σπίτι το σπίτι τους, να ανθίζουν και να συγκροτούν την κοινωνία τους μέσα σε αυτό.
Συμπερασματικά, η απάντησή μας δεν νομίζω ότι μπορεί να είναι "Άει παράτα μας, γιατί ότι ήταν να δώσεις το έδωσες", αλλά..
"Πήγαινε σε παρακαλώ λίγο πιο εκεί, γιατί
έχω σήμερα να δώσω περισσότερα
από ότι εσύ"
.


Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011

Τα ρούχα του αυτοκράτορα(όπως δημοσιεύθηκε στο stixoi.info)

Γδύσου, σε θέλω ελεύθερο. Βιάσου. Τι είναι αυτό που φοράς; Ποιος σε μασκάρεψε έτσι, καλό μου;
Βγάλε τα ρούχα της μάνας σου, τις αρβύλες του πατέρα σου, τις ιστορίες της γιαγιάς σου (αυτές ίσως δεν μας πειράζουν)
Ξέλυσε τα μαλλιά σου, τη γλώσσα σου, μη δένεις κόμπο ότι θα ‘μαι πάντα κοντά σου..

Έτσι μπράβο, και τώρα
μείνε.

Όχι ακίνητος, μιας και δεν νιώθεις τίποτα πια να γυρίζει.
Τώρα είσαι εσύ το κέντρο, το μόνο κέντρο, υπέροχος, γυμνός, ωραίος
και μόνος
Μείνε λίγο μόνος
Και μετά σήκωσε από το πάτωμα τα διαλεχτά σου ρούχα

Ντύσου την ειρήνη
την ελευθερία
τέντωσε τα μανίκια
της κρίσης σου
ίσιωσε, σε παρακαλώ,
της εφηβείας σου το πουλόβερ
Κι άμα φοβάσαι τους άλλους τους χοντρόπετσους,
αν φοβάσαι ότι κρυώνεις ακόμα (χωρίς στ’ αλήθεια να το νιώθεις)

Τύλιξε γύρω απ’ το λαιμό το κίτρινο κασκόλ της αγάπης

Φόρεσέ με ανάποδα
και κόψε λίγο τις ραφές
να δεις τι υπάρχει από κάτω

Γιατί τώρα μπορείς


Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2011

Όταν οι δημοκρατίες παίρνουν τα Πάνο τους..Λατρεμένο Μεσολόγγι, αγιασμένε τόπε, εκεί που όποια άσπρη πέτρα ξέξασπρη αναποδογυρίσεις, θα βρεις τις τελευταίες ρανίδες δημοκρατίας να μουσκεύουν το ηρωικό χώμα. Χώμα που χρόνια τώρα φυτεύεται με προσδοκίες και φοίνικες. Κραδαίνοντας τις κεραίες του, o αυστηρός αλλά δημοκρατικός κηφήνας τινάζει την προεκλογική χρυσόσκονη του σακακιού του, πιάνει το σάρωθρό του και κινεί τις διαδικασίες εκκαθάρισης. Ο αντικειμενικά ικανότερος δήμαρχος από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου φέρει παράλληλα το άχθος της κρίσης πολιτικής ταυτότητας (διττό νόημα στο κείμενο). Ως εκ τούτου, ελλίσεται συνειδητά μεταξύ διαχρονικά δομημένης αριστερής ρητορείας και τεχνοκρατικής διοίκησης, χωρίς να μπορώ με ασφάλεια να διακρίνω κάποια στενή σχέση μεταξύ των δύο. Και μέσα μέσα, τα δάχτυλά του πολιτικού ανδρός καψαλίζονται από τα ίδια του τα πυροτεχνήματα..

Ο μαραθώνιος, λοιπόν, του πολυχρονεμένου μας δημάρχου είχε μία αδιαμφισβήτητα εκρηκτική εκκίνηση. Συναντήσεις, ενημερώσεις, εκπαιδεύσεις, συχνές παρουσίες και στοχευμένες(;) απουσίες συνθέτουν το σκηνικό της εναρκτήριας ουβερτούρας στο θεατράκι των εφημερίδων και των μέσων ενημέρωσης. Εξαιρετικές κινήσεις, πράγματι, που δείχνουν ότι πρόκειται περί ανθρώπου αποφασισμένου να φύγει πολλά μέτρα μπροστά από τους αντιπάλους του και να βγει ο μεγάλος νικητής της τετραετίας. Αυτή ακριβώς η ανάγκη για νίκη είναι που με ανησυχεί..

Βγήκε το διαζύγιο
''Με απόφαση του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου και επικεφαλή κο Παναγιώτη Κατσούλη, τέθηκαν εκτός του συνδυασμου ΄΄ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ΄΄ οι κ.κ. Φούντας Γρηγόρης και Ζουλούμης Αθανάσιος, διότι με την στάση τους κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Νεοχωριου αψήφισαν και προσέβαλλαν τις ομόφωνες αποφάσεις που είχε λάβει η ολομέλεια του συνδυασμού με απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες.''

Οποίος αυταρχισμός, οποία σιγουριά και πολιτική βαρβατίλα. Το εξόφαλμο, δε, ορθογραφικό λάθος είναι ενδεικτικό της βιασύνης στην σύνταξη του παρόντος. Επίσης, κύριοι, την απόφαση δεν την έλαβε ο Δήμαρχος ΠΚ όπως αναφέρετε αλλά ο αρχηγός συνδυασμού ΠΚ. Έτσι υπέροχα, βλέπετε, ο Παν-άρετος παρέδωσε μαθήματα δημοκρατίας εξοβελίζοντας με συνοπτικές διαδικασίες δύο δημοτικούς συμβούλους που αψήφισαν την απόφαση της πλειοψηφίας και, πιθανώς, προηγούμενη δέσμευσή τους. Αν και κατανοώ απόλυτα την ανάγκη ενός πολιτικού-κυβερνητικού σχήματος για κοινή γραμμή δράσης, δεν μπορώ παρά να βγάλω κίτρινη κάρτα στην ηγεσία του συνδυασμού για τους παρακάτω λόγους:
 • Δεν δόθηκε στους αποσχίσαντες καμία δυνατότητα δημόσιας απολογίας ή αιτιολόγισης της διαφοροποίησής τους.
 • Κάθε πολιτικό διαζύγιο εντός δημοκρατικού συνόλου που σέβεται τον εαυτό του λύεται κοινή συναινέση.
 • Αν πράγματι πρόκειται για παιχνίδι κάτω από το τραπέζι, η λύση δεν είναι η διαγραφή (=αγιοποίηση) αλλά η δημόσια καταγγελία. Επίπονη, όμως, η παραδοχή του "ενδοοικογενειακού" σκανδάλου..
Έτσι με πάει, το λοιπόν. Θέλω να πιστεύσω, να εναποθέσω τας ελπίδας ημών στον μικρό θεό του Μεσολογγίου (με χαρακτηριστικά Μεσσία, θυμίζω) μα τα βλέπω κωλυόμενα! Και εντάξει, ας το λήξουμε επιτέλους..Ο «Κυνόδοντας» στην τελική ευθεία για το ΌσκαρΣφυράκι: Μία πολύ δυνατή ταινία που κατά τη γνώμη μας έθιξε ζητήματα που χαρακτηρίζουν την οικογενειοκρατική κοινωνία και τις δυσκολίες κοινωνικοποίησης. Ένα υποθετικό σενάριο που σοκάρει, όχι ακριβώς για την ωμότητά του, όσο για την ισχυρή δομή του και την διεισδυτικότητα του μετατρέπει την προβολή από "σοφιστικέ" απόγευμα σε εμπειρία που θα θυμόμαστε για πολλά χρόνια μετά.. Ελπίζουμε να πάρει το Όσκαρ γιατί οι μέχρι τώρα διακρίσεις της ταινίας φαίνεται πως δεν είναι αρκετάς για να μας πείσουν για επανέκδοση στους ελληνικούς κινηματογράφους..

2009
Cannes Film Festival, France, “Un Certain Regard”
Βραβείο «Ένα κάποιο βλέμμα»
Βραβείο Νεότητος
Sarajevo Film Festival, Bosnia and Herzegovina, “Competition
Feature Film”
Ειδικό Βραβείο επιτροπής
Α’ Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας
(Αγγελική Παπούλια – Μαίρη Τσώνη)
SITGES Festival Internacional de Cinema Fantastic de Catalunya
Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Επιτροπής Νέων
Βραβείο Citizen Kane Καλύτερου Νέου Σκηνοθέτη
Montreal Festival du Nouveau Cinema
Louve d’ Or
Montpellier Mediterranean Film Festival
Βραβείο Νέων
Estoril International Film Festival, Portugal
Μέγα Βραβείο
Stockholm International Film Festival, Sweden
Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Bronze Horse

2010
Trieste Film Festival, Italy
Ειδική Μνεία
Jameson Dublin International Film Festival, Ireland
Βραβείο Καλύτερου Σκηνοθέτη – The Dublin Film Critics Circle
RiverRun International Film Festival (Winston – Salem, NC), U.S.A
Βραβείο Καλύτερου Σκηνοθέτη
Mosaico d’ Europa Film Fest, Italy
Ειδική Μνεία
Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου
Βραβείο Καλύτερης Ταινίας
Βραβείο Σκηνοθεσίας
Βραβείο Σεναρίου
Βραβείο Β΄Ανδρικού Ρόλου (Χρήστος Πασσαλής)
Βραβείο Μοντάζ(αναδημοσίευση από την ηλεκτρονική έκδοση του "Βήματος")
Ο «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου μπαίνει και επίσημα πια στην διεκδίκηση του Οσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης παραγωγής εφόσον άρχισε στο Λος Αντζελες ο κύκλος προβολών της ταινίας για τα μέλη της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Θυμίζουμε ότι η πρώτη ψηφοφορία θα καταλήξει σε εννέα ταινίες και η επόμενη θα είναι για την τελική πεντάδα των ταινιών. Οπως αναφέρει η Φωνή της Αμερικής οι προβολές του «Κυνόδοντα» γίνονται στο θέατρο «Cinefamily» του Χόλυγουντ, από την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου μέχρι τις 13 Ιανουαρίου, σε διάφορες ώρες της ημέρας, ώστε να μπορούν να δουν το έργο σε χρόνο της προτίμησής τους.Τα πρώτα σχόλια για τον «Κυνόδοντα» είναι αρκετά κολακευτικά αφού ο κριτικός Πίτερ Μάρτιν χαρακτήρισε την ταινία «συγκλονιστική και φιλόδοξη», ο καλλιτεχνικός ιστότοπος «LAist. com» εκτιμά ότι πρόκειται για μια παραγωγή που κάνει το θεατή της να νοιώθει πως πηγαίνοντας σινεμά είναι μεγάλο γεγονός, ενώ η εφημερίδα «LA Weekly», αναφερόμενη στο έργο επισημαίνει ότι προσφέρει ιδιάζουσα κλιματική αλλαγή στους κινηματογραφόφιλους της μεγαλούπολης. Ο «Κυνόδοντας» έχει ήδη τιμηθεί με το Βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και έχει διακριθεί σε διάφορα άλλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ, περιλαμβανομένου του Φεστιβάλ των Καννών, όπου απέσπασε το βραβείο «Un Certain Regard» (Ενα Κάποιο Βλέμμα), για το 2009.


ΠΚ - SkM - Ο Γυρολόγος της Αριστεράς...Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2011Γύρω γύρω το έφερνε
μα δεν το ακουμπούσε
φοβόταν μην τσουρουφλιστεί
και χάσει ότι κρατούσε


Ο Γυρολόγος της Αριστεράς
στο σκότος τριγυρνούσε
με ότι κατέβαζε η κούτρα του
πίστευε ...κυβερνούσε


Κατακαημένε ΠίΚατσου
τι σόι κουμάντο κάνεις
σαν το μικρό Πινόκιο
τρέχεις και δε θα φτάνειςΣτην άκρη από τη μύτη σου
φτάνει θαρρώ η ματιά σου
και τώρα το γκουβέρνο σου


Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου 2011

ΠΚ - SkM - Ο Top Chef και τα "μαγειρέματα" στο ΠιΚατσέικο!Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου 2011Μεγάλο γλέντι, λέει, στήθηκε τις άγιες μέρες στο ΠιΚατσέικο. Μέχρι και Top chef είχε καλέσει ο Μεγαλειότατος. Βγήκαν και οι γειτόνοι στα μπαλκόνια να δουν το έμπα και το έβγα των καλεσμένων. Ώσπου το γερακίσιο μάτι του είδε στην είσοδο μια οικογένεια που του έκανε εντύπωση. Δεν ήταν άλλος από τον πρώην πράσινο δήμαρχο μετά συζύγου και υιού.
Τώρα τι μαγειρεύτηκε σε αυτό το τραπέζι δεν το γνωρίζουμε ...ακόμη.
Οι κακιές γλώσσες εις τας Μεσολόγγας λένε ότι ο Μεγαλειότατος έχει ιδιαίτερη αδυναμία στον υιό και ίσως του προτείνει καμιά θέση εξ ευωνύμων, μιας και εκ δεξιών είναι κλεισμένες!

Πηγή: Sara kai Mara - http://sarakaimara.blogspot.com/2011/01/top-chef.html


Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011

Ημέρα Αιμοδοσίας - Τετάρτη 12/1Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ι.Π. Μεσολογγίου (με έδρα στην Οδό Ζαλοκώστα 1, πλησίον Αγίας Παρασκευής) πραγματοποιεί εθελοντική αιμοδοσία την, Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011. Τα γραφεία του συλλόγου θα είναι ανοιχτά από τις 16.30 έως τις 20.00 για όλους τους εθελοντές αιμοδότες, καθώς και για εγγραφές νέων μελών.

Στηρίζουμε την προσπάθεια αυτή δίνοντας και οι ίδιοι αίμα και προωθώντας τις δραστηριότητες του συλλόγου που, δυστυχώς, παρουσιάζει ακόμη δυσκολίες αναφορικά μετην επικοινωνία του με την τοπική κοινωνία. Θεωρόυμε πως, παράλληλα, αποτελεί μια πολύ καλή αφετηρία διαπαιδαγώγησης των νέων ανθρώπων πάνω στις βασικές αρχές του εθελοντισμου.

Απευθύνουμε, λοιπόν, κάλεσμα σε όλους τους συμπολίτες μας, και κυρίως στα νέα παιδιά, για συμμετοχή στην αιμοδοσία. Για περισσότερες πληροφορίες ως προς τις λεπτομέρειες της αιμοδοσίας, απευθυνθείτε στο τηλέφωνο του Συλλόγου Αιμοδοτών (ΤΗΛ: 26310 25 888).

Επιτέλους, να και κάποιοι που μας "πίνουν το αίμα" για καλό σκοπό


Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2011

Το άξεστο '21 του αντιπροέδρου(αναδημοσίευση από news247.gr, του Μάνου Χωριανόπουλου)

Το "μαζί τα φάγαμε" και οι "κοπρίτες δημόσιοι υπάλληλοι", είναι μάλλον πταίσματα, μπροστά σε αυτά που είχε πει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος σε ομιλία του στην Οξφόρδη τον περασμένο Μάιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος", την ώρα που η Ελλάδα έκανε τα πρώτα της βήματα στο τούνελ του ΔΝΤ και του μηχανισμού στήριξης, ο ίδιος καταφερόταν με απαξιωτικά σχόλια στη χώρα του και τους πολίτες της.

Στη συγκεκριμένη διάλεξη, ο Θεόδωρος Πάγκαλος χαρακτήρισε τους πολίτες πιο διεφθαρμένους από τους πολιτικούς.

"Κανένας πολιτικός δεν είναι τόσο διεφθαρμένος, ώστε να βγαίνει στους δρόμους και να στρατολογεί ψηφοφόρους. Κάθεται στο γραφείο του και διεφθαρμένοι πολίτες πάνε και τον βρίσκουν" είχε πει.

Μάλιστα στη διάλεξή του ταύτισε τους διαδηλωτές, που διαμαρτύρονταν για τα μέτρα της κυβέρνησης, με "όσους οργανώνουν πολιτικές δολοφονίες άλλων ανθρώπων".

Πρόσθεσε μάλιστα ότι μόνη πηγή νομιμοποίησης είναι οι εκλογές και όσοι διαμαρτύρονται δεν μπορούν να καθορίσουν τη νομιμότητα.

Στην ομιλία του στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, δεν έμεινε μόνο στο παρόν, αλλά είχε έναν "καλό" λόγο να πει και για το παρελθόν των Ελλήνων.

Χαρακτήρισε τους Έλληνες που έκαναν την επανάσταση του 1821, ένα "μάτσο αγράμματους και αδαείς χωριάτες, οι οποίοι γι' αυτό το λόγο (επειδή ήταν αγράμματοι) αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα σχίσμα από την οθωμανική αυτοκρατορία.

Σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο μετά την απελευθέρωση, οι Έλληνες ψήφιζαν όποιον μπορούσε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά τους, λογική που διατηρήθηκε μέχρι τις ημέρες μας.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος παραλλήλισε την ιστορία της Ελλάδας με αυτή της Κοκκινοσκουφίτσας. Όπως είπε, "η Ελλάδα δεν εφάρμοσε τις σωστές αρχές, όπως η κοκκινοσκουφίτσα δεν έπρεπε να κόψει δρόμο μέσα από το δάσος".

Τέλος, δήλωσε ότι οι νεοέλληνες έχουν την ψευδαίσθηση ότι είναι άμεσοι απόγονοι του Περικλή, κάτι που σύμφωνα με την εφημερίδα είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο ακροατήριο.


ΠΚ - SkM - Ο Βασιλεύς Πίκατσου "αποκεφάλισε" δυο δημοτικούς του συμβούλουςΤρίτη, 4 Ιανουαρίου 2011


Δεν πρόλαβε καλά καλά να αναλάβει ο Βασιλεύς ΠίΚατσου και πλάκωσε τις διαγραφές από το συνδυασμό του "ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ". Με τον τρόπο αυτό ο Παναής θέλησε φαίνεται να δείξει ότι δε σηκώνει μύγα στο ...σπαθί του!
Είναι θέμα χρόνου να δούμε κι άλλα... Ο Βασιλεύς ΠίΚατσου πίστευε ότι όλοι ήταν υποχρεωμένοι να ακολουθούν τις εντολές του και να μη σηκώνουν κεφάλι. Στο Νεοχώρι αψήφισαν τις εντολές του, στο Αιτωλικό είναι πυρ και μανία με την τοποθέτηση της αντιδημάρχου, στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. τα έκαναν ρόιδο! Τι άλλο να περιμένουμε;
Πάντως μετά από αυτήν την απόφαση καταλαβαίνουμε ότι δεν πήγαν στράφι τα μαθήματα πολιτικής που πήρε ως μαθητευόμενος δίπλα στον Μεγαλοπρεπή.
Άντε να δούμε μέχρι να τελειώσει η θητεία του πόσοι θα του μείνουν.
Η "ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ" θα παρεκκλίνει τις πορείας της;;;;;;;;;
Προσοχή στις στροφές....
Αι κλεισταί στροφαί είναι επικίνδυνες
Α, και κάτι ακόμη...
Οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είναι ...παρουσιάσεις βιβλίων!!!!!!!!!!

Τι λέει όμως το δελτίο τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
''Με απόφαση του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου και επικεφαλή κο Παναγιώτη Κατσούλη, τέθηκαν εκτός του συνδυασμου ΄΄ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ΄΄ οι κ.κ. Φούντας Γρηγόρης και Ζουλούμης Αθανάσιος, διότι με την στάση τους κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Νεοχωριου αψήφισαν και προσέβαλλαν τις ομόφωνες αποφάσεις που είχε λάβει η ολομέλεια του συνδυασμού με απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες.''αποφάσεις που είχε λάβει η ολομέλεια του συνδυασμού με απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες.''

Πηγή: Sara kai Mara - http://sarakaimara.blogspot.com/2011/01/blog-post_04.html