Όνειρα και Επαναστάσεις
Ειρήνη Τριανταφύλλου
http://sfyraki.blogspot.com/2008/10/blog-post_17.html

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2007

Ψηφίστε Γιώργο, για ένα καλύτερο προαύλιο



Τα μέσα του βροχερού Νοέμβρη μας βρίσκουν πάλι στα πρόθυρα πολιτικού αναβρασμού Ίσως και να έχει ήδη συμβεί, μπορεί και να προγραμματίζεται για το εγγύς μέλλον. Η εκλογή των 5μελών και 15μελών μαθητικών συμβουλίων είναι αναπόφευκτη. Όντας ο ίδιος μαθητής, διατηρώ τις επιφυλάξεις μου τόσο για την αξιοπιστία διεξαγωγής αυτών των εκλογών, όσο και για την αποτελεσματικότητά τους στην λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος.

Ομολογώ ενώπιόν σας ότι η ιδέα να θέσω ο ίδιος υποψηφιότητα για μία από τις πιθανές θέσεις διαπέρασε σαν ριπή πυροβόλου όπλου το μυαλό μου. Ταυτόχρονα, αναρωτήθηκα αν μια τέτοια ενέργεια από μέρους μου θα ήταν όντως αναγκαία και τι θα εξυπηρετούσα ο ίδιος από τη θέση μου αυτή. Καθώς διαβάζουμε στον μονόλογο του Κρέοντα, έναν άνθρωπο ποτέ δεν τον γνωρίζεις καλά, αν δεν τον φέρεις στην εξουσία. Εκεί, αξίες και πολιτικοοικονομικά συμφέροντα θα συγκρουστούν, έτσι ώστε να αναδείξουν, με μαθηματική ακρίβεια, το ποιόν του κυβερνώντος. Απομακρύνθηκα από αυτή την σκέψη, σχεδόν όσο γρήγορα την είχα πρωτογνωρίσει στα κατατόπια του νου.

Έπειτα, διαισθάνθηκα μια γενική αδιαφορία για τις επικείμενες εκλογές. Η εφορευτική επιτροπή μετά βίας συγκροτήθηκε, ενώ αντίθετα, ο αριθμός των πιθανών προέδρων παρουσίαζε δείγματα αύξησης. Ομολογώ πως το φετινό προεδρείο έχει δυνατότητες να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, και να αντιμετωπίσει ευθέως την νέα τάξη πραγμάτων. Όπως προβλέπεται όμως, τα χρήματα που θα διατεθούν στην υπηρεσία των μαθητών το πιθανότερο είναι να αγοράσουν άρτους και θεάματα στα σχολικά πάρτι.

Βαρεθήκατε ε;; Ξέρετε κάτι;; Και εγώ το ίδιο. Βαρέθηκα ο αγροίκος του Β2 να χαίρει αναγνωρισιμότητας και τελικώς να απολαμβάνει την θέση του στο συμβούλιο (πφ, εξουσία..) και το παιδί με τα γυαλιά που βρέθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο να βρίσκεται χιλιόμετρα πίσω του. Κινούμαστε κύριοι. Η πορεία μας είναι κοινή, και ακριβώς αντίθετη. Ποιο είναι το μπροστά;;


1 σχόλιο:

  1. Σωστά όλα αυτά σπύρακο.Ξέρεις κι εγώ σκέφτηκα να βάλω υποψηφιότητα αλλα μετά τις καταλήψεις το σκέφτηκα ξανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι για μένα.
Με απασχολεί περισσότερο τι σκέφτονται για μένα.

Παρακαλώ να υπογράφετε τα σχόλιά σας..