Όνειρα και Επαναστάσεις
Ειρήνη Τριανταφύλλου
http://sfyraki.blogspot.com/2008/10/blog-post_17.html

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2008

Κοίτα κάτι τούβλα



(Αναδημοσίευση - yupi.gr)

Τεράστια «τούβλα» από καθαρή, ακατέργαστη κοκαΐνη ξεβράζονται στις ακτές της πόλης Μπλούφιλντς. Προς μεγάλη, ασφαλώς, ικανοποίηση των κατοίκων της.

coke

Οι 50.000 κάτοικοι του Μπλούφιλντς (το οποίο θα έπρεπε, με τη νέα κατάσταση, να μετονομαστεί σε «Γουάιτφιλντς») είναι ευτυχισμένοι: δεν έχουν να σηκωθούν πρωί, δεν έχουν να ανησυχούν για τίποτα κι όλοι τους, από τον πλέον εύπορο μέχρι τον πιο φτωχό, διαμένουν σε πολυτελή σπίτια και χλιδάτες επαύλεις. Για την κατάσταση αυτή ευθύνονται οι κολομβιανοί έμποροι κοκαΐνης που, στην προσπάθειά τους να ξεφορτωθούν το φορτίο τους όταν πέφτουν πάνω στα μπλόκα των λιμενικών αρχών, το ρίχνουν στη θάλασσα κι αυτό με τη σειρά του ξεβράζεται στην παραλία του Μπλούφιλντς.

Οι κάτοικοι ανοίγουν τα «τούβλα» βάρους 2, 3, 5 ή 7 κιλών, πουλάνε το περιεχόμενό τους και πλουτίζουν από τη μια μέρα στην άλλη και χωρίς να χύσουν ούτε μια σταγόνα άγχους. Τα ποσοστά ανεργίας φτάνουν το 85% σε μια πόλη που ο μέσος όρος ενός οικογενειακού εισοδήματος μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 80 χιλιάδες δολάρια. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην πρεσβεία της Νικαράγουα, εγώ έχω μια πτήση να προλάβω...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι για μένα.
Με απασχολεί περισσότερο τι σκέφτονται για μένα.

Παρακαλώ να υπογράφετε τα σχόλιά σας..