Όνειρα και Επαναστάσεις
Ειρήνη Τριανταφύλλου
http://sfyraki.blogspot.com/2008/10/blog-post_17.html

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Η συμμετοχή μας στην Πρωτομαγιά του 2011



Η φετινή Πρωτομαγιά νομίζω ότι αφιερώνεται στο 21,3% των νέων μεταξύ 25 και 34 ετών, οι οποίοι, μαζί με το 37% των παιδιών μεταξύ 15 και 24 ετών που "θέλουν" και μπορούν να εργαστούν, συνθέτουν την εκρηκτική ύλη για μια κοινωνική έκρηξη που ίσως αφήσει πολλά συντρίμια πίσω της. Και όχι, δεν ονειρευόμαστε να γίνει το Σύνταγμα Ταχρίρ, αλλά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι ο κύριος ιδεολογικός κορμός των Αραβικών Εξεγέρσεων συγκροτήθηκε (και) από μορφωμένους κάτω των 40 ετών.


Σας παραπέμπουμε, μάλιστα, να ρίξετε μία δεύτερη ματιά στην ανάλυση του ΚΙΜΠΙ που δημοσιεύσαμε πριν μερικές μέρες. Εκεί περιγράφεται με πολύ ξεκάθαρο τρόπο ποιά είναι η
αντιμετώπιση της εργασίας, των κοινωνικών παροχών από την μεριά των πολιτικών καθοδηγητών..

Εμείς ωστόσο θέλουμε να σταθούμε λίγο πιο πολύ στην ανθρώπινη διάσταση των φαινομένων.. Για να τιμήσουμε την αλληλεγγύη και τη στοιχειώδη ενότητα σε καιρούς αφιλόξενους, ξεκινάμε μία ελεύθερη δημοσκόπηση με θέμα "Εάν έπρεπε υποχρεωτικά να επιλέξετε, θα προτιμούσατε να μείνετε άνεργος εσείς ή ο συνάδελφός σας;". Είμαστε πολύ περίεργοι να δούμε τα τελικά αποτελέσματα, καθώς και τον σχολιασμό που θα ακολουθήσει..

Καλέστε τους φίλους σας που ίσως να ενδιαφέρονται, όσοι περισσότεροι και καλύτερα.
Χαιρετώ σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι για μένα.
Με απασχολεί περισσότερο τι σκέφτονται για μένα.

Παρακαλώ να υπογράφετε τα σχόλιά σας..