Όνειρα και Επαναστάσεις
Ειρήνη Τριανταφύλλου
http://sfyraki.blogspot.com/2008/10/blog-post_17.html

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

"Ταξιδιώτες" - Αφιέρωμα στο νεανικό ανεξάρτητο σινεμά




Είναι περίεργα πλάσματα οι μικρομηκάδες.. Ακριβώς λόγω της κατασκευής τους -χαμηλός ή και καθόλου προϋοπολογισμός, ερασιτέχνες ηθοποιοί, πειραματικό σενάριο, έντονη χρήση ψηφιακών μέσων, μικρή διάρκεια που επιβάλλει την συμπύκνωση φωτογραφίας και νοημάτων-, οι ταινίες μικρού μήκους μπορούν να αναγνωρισθούν ως τα ποιήματα της New Age. Κατά κάποιον τρόπο, όπως έχει ήδη απελευθερωθεί(;) η μουσική παραγωγή (ο καθένας μπορεί να ηχογραφήσει στο σπίτι του), η ζωγραφική (καμβάδες και χρώματα μέχρι κι από το LIDL), ακόμα και η γλυπτική σε πρώτη φάση, ήρθε και η σειρά του κινηματογράφου να φύγει από τα στούντιο και να περιέλθει και στα χέρια αυτόνομων παραγωγών.

Οι ταινίες που θα προβληθούν έχουν διακριθεί πολλαπλώς ανά την υφήλιο. Για παράδειγμα, το Troglodytes του Θάνου Κερμίτση έλαβε Τιμητική Διάκριση στο Los Angeles Movie Awards, η ταινία "Dead on Time" της ομάδας Yerwolves κατέκτησε το "Best International Short Film Award" στο Clare Valley Film Festival που έλαβε χώρα στην Αυστραλία..


Η βραδιά θα κλείσει με την προβολή των "δικών μας" Pirates of the Lagoon, και συγκεκριμένα, με το Tales from the Lagoon Episode 7:Regulation Day, γυρισμένο φυσικά στο Μεσολόγγι :)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι για μένα.
Με απασχολεί περισσότερο τι σκέφτονται για μένα.

Παρακαλώ να υπογράφετε τα σχόλιά σας..