Όνειρα και Επαναστάσεις
Ειρήνη Τριανταφύλλου
http://sfyraki.blogspot.com/2008/10/blog-post_17.html

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν - για το Λιμενικό Ταμείο Μεσολογγίου



Το γεγονός ότι απουσιάζω από τις κινητοποιήσεις των συμπατριωτών μου για τις διεκδικήσεις του Δήμου δεν σημαίνει απαραίτητα ότι απέχω από αυτές. Προτιμώ, μάλλον, να διατηρώ για την ώρα μία κριτική σκοπιά, ακίνδυνη μεν, επιφυλακτική δε για το τί μέλλει γενέσθαι. Η καθημερινότητά μας είναι τέτοια που απαιτεί αλλαγές, η κατάσταση προκαλεί τις εξελίξεις, και σίγουρα πρόκειται για κάτι σημαντικό, σχεδόν ιστορικό.

Ωστόσο, και επειδή στην άνεση του χώρου και του χρόνου έχουμε την δυνατότητα να βλέπουμε τα πράγματα διαφορετικά, νομίζω ότι μπορούμε να μιλήσουμε λίγο πιο ανοιχτά.. Βλέπετε, θέλω να δείξω στους συμπολίτες μου, με όλο τον σεβασμό προς την καθημερινότητα όλων σας, ότι ο λόγος για τον οποίο βρίσκεστε σήμερα στους δρόμους δεν είναι επειδή η χώρα τελεί κάτω από την διακυβέρνηση μιας μη νομιμοποιημένης εξουσίας - αν και κάτι τέτοιο ισχύει. Ούτε φυσικά επειδή φάγαμε, χρεοκοπήσαμε όλοι μαζί, και τα τοιαύτα. Όχι ότι δεν ισχύουν κατά μέρος, αλλά επειδή δεν είναι αυτό το ζητούμενο.

Το μεγάλο μας πρόβλημα, και αυτό που στα αλήθεια με εμποδίζει από το να ελπίζω για το μέλλον των λαών είναι οι χρεοκοπημένες λογικές και συμπεριφορές που μας ορίζουν. Είχα καιρό να γράψω κάτι τον αξιότιμο Δήμαρχο της ΙΠ Μεσολογγίου, όμως, μνήμης παρούσης, ήγγικεν η ώρα..

Διαβάσαμε λοιπόν στην ηλεκτρονική έκδοση της ΑΙΧΜΗΣ (όλοι εμείς οι τζαμπατζήδες που δεν αγοράζουμε την έντυπη) ότι:
"Ο Δήµαρχος φέρεται δυσαρεστηµένος από την παρούσα διοίκηση και µάλιστα πρόσφατα µιλώντας σε συνεργάτες του είπε ότι η κυβέρνηση αφήνει ενάµιση χρόνο την ίδια διοίκηση στο Λ.Τ., µια διοίκηση που δεν θέλει να είναι διοίκηση, αλλά κάθεται εκεί και κάνει ζηµιά!" (Καρφιά, Προβληματισμός, http://www.aixmi-news.gr/index.php/karfia/4995-mm)

Όλα καλά, χρυσά (αυγά) και άγια, φαίνεται ότι η τοπική πολιτεία έχει να αντιμετωπίσει την προβληματική διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου, οπότε δεδομένων των συνθηκών, προβαίνει σε ανάλογη δήλωση..


Κοίτα να δεις, κοίτα να δεις, για κάτσε.. Που το ‘χω, που το ‘χω.. Α να ‘το..
http://www.aixmi-news.gr/index.php/2010-08-10-17-56-31/2011-02-08-10-27-07/4668-2011-04-15-10-02-42

Αξιότιµε κ. Διευθυντή
Με την επιστολή µου αυτή, σαν µέλος του ΠΑΣΟΚ την Τ.Ο. Μεσολογγίου, θα ήθελα να εκφράσω την αγανάκτησή µου για την παραµονή στον προεδρικό θώκο του σηµερινού προέδρου του Λιµενικού Ταµείου Μεσολογγίου κ. Κώστα Σταράµου.

Είναι δυνατό εδώ και ενάµιση χρόνο να παραµένει ο ίδιος πρόεδρος και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να µένουν µε σταυρωµένα χέρια;

Κύριε Αποστολόπουλε, Γενικέ Γραµµατέα της Περιφέρειας Δ. Ελλάδος, γνωρίζετε τίποτα για το συγκεκριµένο θέµα; Μήπως ζητήσατε την παραίτηση του παραπάνω προέδρου; Αν ναι, ποια η απάντησή του και αν όχι γιατί δεν προχωρήσατε;
Κύριε Γενικέ, γνωρίζετε αν υπάρχουν και άλλοι πρόεδροι Λιµενικών Ταµείων στην χώρα µας που δεν έχουν αντικατασταθεί;
Κύριε Γενικέ, το Λιµενικό Ταµείο Αιτωλοακαρνανία ξεκινά από το Μενίδι και καταλήγει στη Ναύπακτο. Σαν παλαιός γραµµατέας οργανωτικού οφείλετε να σέβεστε τις τοπικές κοινωνίες και να µην προκαλείτε τα µέλη του ΠΑΣΟΚ µε την παραµονή ανθρώπων σε θέσεις που προκαλούν την πολιτική µας αξία και ηθική. Δεν είµαστε σύντροφοι µόνο όταν µας χρειάζεστε να στηρίξουµε την κυβερνητική πολιτική. Είµαστε και εµείς υπόλογοι στον κόσµο της Αιτωλοακαρνανίας που µας ψήφισε και έφερε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και σας όρισε Γ.Γ. της Περιφέρειας Δ. Ελλάδος. Εµείς δεν είχαµε σαν σύνθηµά µας «αλλάζουµε ή βουλιάζουµε;» Μαζί όµως δεν θα βουλιάξουµε.

Κύριε πρόεδρε του Λιµενικού Ταµείου θα ήθελα να σας απευθύνω δύο ερωτήµατα:
1) Στην θέση αυτή σας είχε τοποθετήσει η παράταξη της Ν.Δ. στην οποία ανήκετε και είστε και στέλεχος της παράταξης. Δεν έχετε την ευθιξία να παραιτηθείτε από την παραπάνω θέση και να σεβαστείτε τους φίλους του κόµµατος.
2) Αφού η θέση του προέδρου είναι χωρίς µισθό, γιατί παραµένετε; Μήπως πρέπει να έχετε πάντα το τίτλο του Προέδρου ή του Δηµάρχου;
Σας καλώ αν δεν το ζητήσει ο κ. γ.γ. της περιφέρειας να υποβάλλετε της παραίτησή σας ή µήπως να περιµένουµε να σας δούµε δίπλα στους επισήµους των Βαΐων;
Τα παραπάνω δεν αφορούν τον άνθρωπο κ. Σταράµο µε τον οποίο δεν έχω καµία γνωριµία. Αφορά την ιδιότητά του στην παραπάνω θέση.

Με τιµή
Μάντης Παναγιώτης
Μέλος Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Μεσολογγίου
. . .



Το πρώτο θα πάει ασχολίαστο γιατί είμαι και νέος άνθρωπος και ντρέπομαι:

Κύριε Γενικέ, […] οφείλετε να σέβεστε τις τοπικές κοινωνίες και να µην προκαλείτε τα µέλη του ΠΑΣΟΚ µε την παραµονή ανθρώπων σε θέσεις που προκαλούν την πολιτική µας αξία και ηθική. Δεν είµαστε σύντροφοι µόνο όταν µας χρειάζεστε να στηρίξουµε την κυβερνητική πολιτική. Είµαστε και εµείς υπόλογοι στον κόσµο της Αιτωλοακαρνανίας που µας ψήφισε και έφερε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και σας όρισε Γ.Γ. της Περιφέρειας Δ. Ελλάδος.

Αν κατάλαβα καλά, και διορθώστε με διαφορετικά, το πολιτικό στέλεχος (υποτίθεται) της Τ.Ο.ΠΑΣΟΚ ζητάει την παραίτηση του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου απλώς και μόνο γιατί η παράταξη η οποία τον είχε τοποθετήσει δεν βρίσκεται πια στην εξουσία. Τουτέστιν, κύριε πρόεδρε, πρέπει να σεβαστείτε την ιδεολογία της εξουσίας και να παραιτηθείτε από τη θέση σας καθότι, βεβαίως βεβαίως, είναι σειρά του ΠΑΣΟΚ να κάμνει γκουβέρνο με τον κόσμο του. Που είναι η ευθιξία σας κύριε πρόεδρε του Λιμενικού Ταμείου;


Απέναντι από όλα αυτά, εσείς φίλοι και φίλες συντοπίτες, εκεί που θα βρεθείτε αύριο, ρωτήστε και αναρωτηθείτε: ποιες ενέργειές σας θα σταματήσουν την τρομοκρατία της εξουσίας; Της όποιας εξουσίας αντιτίθεται εκ των πραγμάτων στην οικονομική και πολιτική σας επιβίωση.

Υ.Γ.: Ομοίως με τον προγραφόντα, τα παραπάνω δεν αφορούν τον άνθρωπο κ. Σταράµο ή τον άνθρωπο κ. Μάντη, µε τους οποίους δεν έχω καµία γνωριµία. Αφορά τις ιδιότητές τους στις παραπάνω θέσεις.


1 σχόλιο:

  1. ΑΙΔΩΣ...η πολιτική καριέρα κάποιων στηρίζονταν στη μικροψυχία...Μα είνα δυνατό τόσο καιρό τώρα να μην έχει αλλάξει ο δεξιός για να μπει ο "σοσιαληστής"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι για μένα.
Με απασχολεί περισσότερο τι σκέφτονται για μένα.

Παρακαλώ να υπογράφετε τα σχόλιά σας..