Όνειρα και Επαναστάσεις
Ειρήνη Τριανταφύλλου
http://sfyraki.blogspot.com/2008/10/blog-post_17.html

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Για την επαναλειτουργία της παιδικής-εφηβικής βιβλιοθήκης του Αγρινίου



Αποστολέας: Μαρία Τριανταφυλλίδου
Ηλ-Διεύθυνση:pmmtr@yahoo.gr

H παιδική-εφηβική βιβλιοθήκη του Αγρινίου είναι κλειστή εδώ και ενάμιση χρόνο , όπως άλλωστε όλες οι παιδικές βιβλιοθήκες πανελλαδικά. Το υπουργείο Παιδείας μέσω του Οργανισμού Παιδικών Εφηβικών Βιβλιοθηκών έπαψε να πληρώνει το ειδικευμένο προσωπικό, στο βωμό των περικοπών του σπάταλου κράτους και του τοκογλυφικού χρέους.

Tα άρθρα του Συντάγματος αλλά και του Διεθνούς Δικαίου που εξασφαλίζουν την πρόσβαση των παιδιών στα βιβλία, στην παιδεία και στη γνώση , έχουν προφανώς μικρότερη ισχύ απο τους λογιστικούς κανιβαλισμούς της κυβέρνησης του Μνημονίου.

Ο Δήμος του Αγρινίου κρύβεται πίσω από το συμβόλαιο που έχει συνάψει με τον ΟΠΕΒ το οποίο εξασφάλιζε τη λειτουργία της βιβλιοθήκης. Εφόσον το Υπουργείο, μέσω του ΟΠΕΒ, αθέτησε τη συμφωνία που εξασφάλιζε τη λειτουργία της βιβλιοθήκης , ο Δήμος πρέπει να τιμήσει τις υποχρεώσεις του προς τους δημότες ,τους γονείς και τη νεολαία της πόλης.

Να εξασφαλίσει τη λειτουργία του χώρου και μάλιστα με ειδικευμένο προσωπικό. Να μειώσει κατά τι ελάχιστο την ατελείωτη πια λίστα των ανέργων αυτής της πόλης.

Τίποτα δεν θα γίνει αν δεν κινητοποιηθούμε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι. Οι γονείς ,οι νέοι ,οι σύλλογοι των καθηγητών, δασκάλων, νηπιαγωγών, όλοι οι δημότες.
Υπογράφουμε, απαιτώντας την άμεση επαναλειτουργία της παιδικής βιβλιοθήκης του Αγρινίου.

Αφήνουμε mail , τηλέφωνο , ώστε να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας και με τη μαζική μας παρουσία να επιβάλλουμε το αίτημά μας.

Να επαναλειτουργήσει άμεσα η παιδική βιβλιοθήκη !!!

Νίκη στους αγώνες νεολαίας – εκπαιδευτικών

για Δημόσια-Δωρεάν Παιδεία !!!


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι για μένα.
Με απασχολεί περισσότερο τι σκέφτονται για μένα.

Παρακαλώ να υπογράφετε τα σχόλιά σας..