Όνειρα και Επαναστάσεις
Ειρήνη Τριανταφύλλου
http://sfyraki.blogspot.com/2008/10/blog-post_17.html

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Η... μυστική έκθεση του Μαξίμου!




Έπαθα σοκ διαβάζοντας χθες στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" τη μυστική έκθεση - ντοκουμέντο για το τι θα γίνει αν χρεωκοπήσουμε. Ήταν τόσο απόρρητη η έκθεση που διέρρευσε τόσο εύκολα την ημέρα που θα γινόταν η κρίσιμη ψηφοφορία. Ξέραμε από μέρες πως την ετοιμάζουν, αλλά τόση φαντασία δεν την περιμέναμε. Ας είναι. Διαβάζουμε λοιπόν.

72 ώρες μετά: Οι πολίτες πολιορκούν τις τράπεζες. Η Ε.Ε. στέλνει χρονοδιάγραμμα εξόδου από το ευρώ. (φοβερό) Θα στείλουν χρονοδιάγραμμα για κάτι που δεν μπορεί να γίνει νόμιμα.

2 εβδομάδες μετά: Ελλείψεις σε πετρέλαιο. (Εμείς στην πολυκατοικία δεν έχουμε σταγόνα. Την αμόλυβδη την ξέχασαν).

1 μήνας: Δεν πληρώνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι, κλείνουν τα νοσοκομεία και τα σχολεία. (Και σήμερα που επίσης δεν πληρώνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι γιατί δεν κλείνουν τα σχολεία και τα νοσοκομεία;).

3 μήνες: Συνεχή μπλακ άουτ στη ΔΕΗ. (Από που προκύπτει αυτό αφού η ΔΕΗ δεν παράγει ηλεκτρικό ρεύμα με πετρέλαιο από τον εγχώριο λιγνίτη και τα υδροηλεκτρικά.)

6 μήνες: Εκτοξεύεται η εγκληματικότητα. (Σιγά το πρόβλημα. Και τώρα εκτοξευμένη είναι.)

1 χρόνος: 35% ανεργία, καταρρέει η άμυνα της χώρας. (Σήμερα ζούμε με επίσημη ανεργία 21% και ανεπίσημη πάνω από 35%. Λίγο έβαλαν οι συντάκτες της τρομοκρατικής προκήρυξης. Έπρεπε να βάλουν 50% και βάλε.)

5 χρόνια: Κατασχέσεις κατοικιών (αυτά τα λέγανε στη δεκαετία του '50 για τον κίνδυνο του κομμουνισμού!), επιστροφή του πληθυσμού στην επαρχία. (Πολύ αισιόδοξοι είναι οι συντάκτες της προκήρυξης. Θεωρούν πως όλα αυτά μπορούν να τραβήξουν 5 χρόνια και στο μεταξύ να μην τους έχει πάρει στο κυνήγι ο λαός.)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι για μένα.
Με απασχολεί περισσότερο τι σκέφτονται για μένα.

Παρακαλώ να υπογράφετε τα σχόλιά σας..