Όνειρα και Επαναστάσεις
Ειρήνη Τριανταφύλλου
http://sfyraki.blogspot.com/2008/10/blog-post_17.html

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2007

Εντ δε Νόμπελ γκόους του.. Γκορ!!




Ο Αλ Γκορ, το πρόσωπο χωρίς τόνους στο όνομά του, είναι ο φετινός (2007) νικητής του Νόμπελ Ειρήνης. Υπενθυμίζω ότι ο ίδιος, όταν ήρθε η ώρα, δεν συνέχισε τον αγώνα του για έρευνα της εκλογικής του ήττας από τον Γεώργιο Θάμνο τον Νεώτερο (George Bush Junior), απόφαση που είχε μερίδιο ευθύνης στην λεηλασία του Αβγανιστάν-Ιράκ-Παγκόσμιας Ειρήνης-...-.

Όπως και να έχει, ο κύριος αυτός όντως έχει επιτελέσει σημαντικό έργο, κυρίως σε θέματα περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα έχει εκδώσει το «Η ενοχλητική αλήθεια», πρώτα βιβλίο και έπειτα ταινία. Για την ιστορία, ο τυφώνας «Κατρίνα», που χτύπησε τον Αύγουστο 2006 και πλημμύρισε τη Νέα Ορλεάνη, με δεκάδα νεκρών και δισεκατομμύρια υλικές ζημιές, είχε αντίκτυπο και στην προσωπικότητα του Αλ Γκορ, του αντιπροέδρου επί δύο θητείες της διακυβέρνησης Μπιλ Κλίντον από τους Δημοκρατικούς. Υποψήφιος πλέον για πρόεδρος των ΗΠΑ ο Αλ Γκορ, προηγείτο σταθερά, αλλά με ελάχιστη διαφορά του συνυποψήφιου Τζορτζ Μπους υιού. Στη Φλόριντα, που κρίθηκε το τελικό αποτέλεσμα, προηγήθηκε ο Αλ Γκορ, ανακοινώθηκε και το όνομά του ως «του μελλοντικού προέδρου των ΗΠΑ», αλλά η καταμέτρηση έβγαλε νικητή τον Τζορτζ Μπους. Ο Αλ Γκορ δέχθηκε το αποτέλεσμα, συνεχάρη τον νικητή, αλλά απεσύρθη από την πολιτική. Γερουσιαστής του Τενεσί, όπως άλλωστε και ο μεγαλοκτηματίας πατέρας του, επέστρεψε στην αγάπη του, στη φύση.

Δικαιούται επίσης το χρηματικό ποσό των 1.000.000 Ευρώ, ήτοι 10.000.000 SEK (Σουηδικών Κρονών) = 1,4 εκατομμύρια δολλάρια Έπεται συνέχεια λαμπρή..


1 σχόλιο:

Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι για μένα.
Με απασχολεί περισσότερο τι σκέφτονται για μένα.

Παρακαλώ να υπογράφετε τα σχόλιά σας..