Όνειρα και Επαναστάσεις
Ειρήνη Τριανταφύλλου
http://sfyraki.blogspot.com/2008/10/blog-post_17.html

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2007

Εθνικής Εορτής Ημέρας το Ανάγνωσμα



("ελληνοφρένειας" σύμβολον ιερόν)

Το ξημέρωμα της 26ης Οκτωβρίου με βρίσκει κρυμμένο κάτω από τόνους κρύου και παπλωμάτων, των οποίων η συνύπαρξη δεν ακυρώνει το ένα το άλλο. Απουσίας γονέων, λούζω τα κατάξανθα αστραφτερά μαλλιά μου και επιστρέφω περικυκλωμένος από μια πετσέτα στο χρώμα του ξινού πράσινου μήλου (και όχι, δεν είναι ακριβώς πράσινο, ούτε ακριβώς ξινό) στην θαλπωρή του πριν από λίγο ζεστού οικιστή ονείρων των ονείρων μου. Η αποστολή μου σήμερα είναι να αποδώσω τα δέοντα στο δεύτερο μέρος ενός κειμένου του Οδυσσέα Ελύτη σχετικά με την πορεία προς το μέτωπο στην τοπικιστική σχολική εορτή. Και θα το κάνω.

Ημέρα εορτής των "Δημητράδων" σήμερα, μη δόκιμος όρος βέβαια. Η οικογένειά μου τυγχάνει έχει τουλάχιστον 5 μέλη εν ονόματι "Μήτσος", "Μίμης", "Δημήτρης" και ούτω καθ' εξής. Η ώρα τούτη που σας γράφω γεμίζει ήχους από το Fading Hours των Rage, το οποίο ίσως και να μην είναι το καλύτερο ξύπνημα 20 λεπτά πριν από την έναρξη της σχολικής τελετής, αλλά ευτυχώς το Ghost riders on the sky του Johnny Cash αρμόζει τούτη την ψυχρή ώρα.

Την καλημέρα μου και τα χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες. Την Κυριακή παρελαύνουμε κανονικά στην πρώτη γραμμή δεξιά. Ξέρετε, από την μεριά των επισήμων. Σε κάθε παρέλαση, δεν μιλάω πολύ. Κρατάω σάλιο για την μοναδική στιγμή που το πατριωτικό LSD θα τους μετατρέψει σε ένα τεράστιο άδειο πτυελοδοχείο που πρέπει οπωσδήποτε να γεμίσει..

Υ.Γ.: Η μηχανή του google που χρησιμοποιείται εδώ για να κάνει ορθογραφικό έλεγχο εντοπίζει λάθος στο "παρελαύνουμε". Δεν ξέρω αν είναι ορθογραφικό ή politically correct λάθος, απλά το αναφέρω..

Καλημέρα, πάω να αναγγείλω-καταγγείλω-παραγγείλω!!!


2 σχόλια:

Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι για μένα.
Με απασχολεί περισσότερο τι σκέφτονται για μένα.

Παρακαλώ να υπογράφετε τα σχόλιά σας..