Στο "στόχαστρο" ισλαμιστών τρομοκρατών θα βρισκόταν ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την επίσκεψη του στην Τεχαράνη. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, ο Β. Πούτιν πληροφορήθηκε ότι υπήρχε σχέδιο δολοφονίας του, το οποίο πάντως αποκαλύφθηκε εγκαίρως.

Η εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης, η οποία πάντως θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, αρνήθηκε να προχωρήσει σε περαιτέρω διευκρινίσεις.

Ωστόσο, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ ανέφερε ότι ισλαμιστές σχεδίαζαν αποστολή αυτοκτονίας με στόχο τη δολοφονία του ρώσου προέδρου.

Οργισμένα αντέδρασε ο εκπρόσωπος του Ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Αλί Χοσεϊνί στις δηλώσεις αυτές, αρνούμενος κατηγορηματικά ότι αποκαλύφθηκε από τις ιρανικές αρχές σχέδιο δολοφονίας του Β. Πούτιν. Ο Χοσεϊνί χαρακτήρισε την είδηση "παραπληροφόρηση που διαδίδεται από τους αντιπάλους του Ιράν".

"Αυτού του είδους οι αναφορές δεν έχουν καμία βάση και είναι στην κατεύθυνση της προσπάθειας να πληγούν οι σχέσεις Ιράν – Ρωσίας" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χοσεϊνί.

Ο Β. Πούτιν αναμένεται να φθάσει στην Τεχεράνη το απόγευμα της Δευτέρας μετά το ταξίδι του στη Γερμανία, όπου είχε συνομιλίες με την καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ.

Η επίσκεψη Πούτιν στην Τεχεράνη, θα είναι η πρώτη ρώσου ηγέτη από το 1943, οπότε ο Στάλιν είχε μεταβεί στη χώρα για συνομιλίες με τους Γ. Τσόρτσιλ και Φ. Ρούσβελτ σε μια συνδιάσκεψη κορυφής με θέμα τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο.

Εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ανακοίνωσε ότι δεν έχει πληροφορίες ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας θα αλλάξει τα σχέδιά του για επίσκεψη στο Ιράν.

Υπενθυμίζεται ότι το 2000 οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν υποστηρίξει ότι πέτυχαν να σταματήσουν προσπάθεια δολοφονίας του ρώσου προέδρου, ενώ το 2001 οι ρώσοι είχαν ανακοινώσει ότι οι Αζέρικες μυστικές υπηρεσίες είχαν επίσης αποκαλύψει σχέδιο δολοφονίας του Β. Πούτιν.


Το σχόλιό μας;; Η Διερμηνέας με